top of page

פרשנויות פסיכולוגיות 
על הלימוד של

 . ג ו ר ד י י ף  ואוספנסקי

מאת :
מוריס ניקול

עמודים : 1084-1146

עמוד 1085 
כל זה הכרחי ונחוץ לפני שהאדם יכול ' למות '. כי אחרת הוא לא יודע ל – מה  'למות' .
והוא אפילו ינסה למות לדברים הלא נכונים. ובקשר לזה אתה תזכור איך לפעמים העבודה מדברת על ללכת נגד ה 'מכאניות' של האחד. 
אתם חייבים להבין כי אם אנחנו מחפשים לחיות יותר במודע אז אנחנו בפשטות לא יכולים לחיות בצורה מכאנית לאורך כל היום אם אנחנו עושים את העבודה הזאת.
אתם יודעים כיצד ואיך העבודה אומרת כי האנשים הם ישנים, ועדיין הם כל הזמן מדמיינים כי הם לגמרי מודעים במלואם לכול מה שהם עושים. 
לפיכך האחד צריך להבין ולתפוש את העובדה כי האחד לא מודע כראוי – או כפי שזה נאמר בכתבי הבשורה הנוצרית : " ער " – עניין מכאיב. 
אז, זה יכול להיאמר כי הלימודים של העבודה הזאת מאפשרים לאחד להבין טוב יותר את כתבי הבשורה הנוצרית בהיגיון ובאופן הפנימי הזה. ואז העבודה הזאת נקראת "הנצרות האזוטרית".
" אזוטרי" משמעותו בפשטות ' פנימי ', ו – "אקזוטרי" משמעותו 'חיצוני'.
למשל יש לדוגמא, משמעות 'פנימית'. 
הכד של האלמנה והשמן לא מדברים באמת על כד ממשי ועל שמן. 
במטרה להתחיל את המסע הפנימי כך שהאחד "חוזר" או "יחזור" נדרשת משמעות פנימית ולפיכך התבוננות עצמית הכרחית ונחוצה. האחד חייב ללמוד לראות את האישיות-המזויפת, ולראות אותה שוב ושוב במשך ימים וחודשים ושנים – עד אשר האחד מתחיל להיפרד ממנה מבפנים וכבר לא קורא לזה יותר 'אני', וכבר לא לוקח את זה יותר בתור 'אני', וכבר לא שם יותר את כל הכוח הנפשי של האחד לתוך זה.
וכול הזמן הזה אתה תהיה מוכה ופגוע – אם אתה באטמוספירה הנכונה.
ואז לבסוף האישיות המזויפת תהיה פסיבית. ומצב חדש זה הנו ההתחלה של המסע הזה אשר עליו אנחנו מדברים.
                                   בית אמוול הגדול 15.11.1947
                                        לשמוע את העבודה
במקרה אחד אמר גורדייף על מישהו : "  הוא לא יכול לשמוע ". ובמקרה אחר גורדייף אמר על מישהו : " הוא תמיד בחוץ ". בפרשנות הזאת אני אדבר קודם כל על שמיעה. 
כמובן כי  להגיד באופן מילולי על אדם כי הוא לא יכול לשמוע זה אומר כי הוא חירש. 
אבל, גורדייף לא התכוון לחוסר היכולת הפיזית של האוזניים כי האדם ההוא יכול היה לשמוע כמו כל אחד אחר. גורדייף התכוון כי האדם הזה לא יכול היה לשמוע באופן פסיכולוגי.
כל אלו אשר נמצאים בעבודה איזה זמן מסוים הייתה חייבת להיות להם ההתנסות של לשמוע משהו בפעם הראשונה, וזה נאמר לעתים קרובות כבר קודם. 
עכשיו, למה אנחנו לא יכולים לשמוע פסיכולוגית משהו אשר נאמר בפעם הראשונה. 
התשובה היא : בגלל רמת ההבנה שלנו, אשר תלויה ברמת ההוויה שלנו. לשמוע באופן בו השתמש גורדייף במילה זה לשמוע את המשמעות של מה שנאמר. אבל, תפישת המשמעות שלנו תלויה ברמת ההבנה שלנו וזה תלוי בשיעור וביחס מסוים בין רמת ההוויה שלנו לרמת הידע שלנו.
הרמה הרגילה הכללית שלנו מאופיינת על-ידי מצב של שינה. בהיותנו ישנים אנחנו לא יכולים לשמוע.
כאשר אנחנו מתחילים להתעורר מן השינה אז אנחנו שומעים טוב יותר.

עמוד 1086
חלק אשר שומעים מעט טוב יותר מעדיפים ללכת בחזרה לישון או ש, אף כמות של ניעור וניענוע לא תעורר אותם, או שם יתעוררו לזמן קצר שוב ואז יירדמו לישון שוב.
תהליך זה הנו כמו לעלות ולרדת בסולם והוא קורה לכולנו. 
עכשיו, אתה ער יותר ושומע יותר טוב ואז אתה יותר ישן ולא שומע כלום. וזה הכרחי ונחוץ להיות סובלני עם עצמך, עם האחד עצמו. העבודה יותר חזקה מן החיים, ואם יש לנו או הייתה ותהיה לנו קבלה מספקת של העבודה – כלומר, אם שמענו את המשמעות שלה מספיק במלאות – אז אנחנו נתפוש בעצמנו כי העבודה יורת חזקה מן החיים ומן השינה שלהם. 
אבל, כוח הקבלה שלנו את העבודה הנו קטן, וכך החיים והשינה נראים עוצמתיים ויותר חזקים ומתגברים עלינו בהמשכיות. זה לא בגלל שהחיים והשינה הם יותר חזקים מן העבודה, אלא הסיבה היא כי הקיבולת והיכולת שלנו לקבל את הלימודים האזוטריים של העבודה היא קטנה. 
האם זה לא בלתי רגיל כי אנשים לפעמים לא מבינים אפילו את זה, וכפי שזה הם כביכול מאשימים את העבודה ? 
עכשיו,  ' לשמוע ' משמעותו לקבל, להכניס פנימה. 
לפיכך, אדם אשר לא יכול ' לשמוע ' הוא אדם אשר לא יכול להכניס פנימה, לא יכול לקבל את הרעיונות של העבודה. אין לו שום ספל או אין לו שום כלי הכלה, הוא לא קעור, אין בו כל חדר ואין לו כל מקום בשביל שום דבר מלבד בשביל עצמו.
זה נאמר באיזשהו חלק עתיק של לימוד אזוטרי כי האדם באופן נסתר וסודי הוא ספל הפוך וכי נדרש ממנו להפוך את הספל כלפיי מעלה כדי שהוא יוכל לקבל משהו ולהחזיקו ולהכילו.
אנחנו חייבים כולנו להודות שאפילו כאשר ' שמענו ' משהו – כלומר, קיבלנו איזה שהוא חזון או מראה חדש קטן של הדברים – ואנחנו מוצאים את זה קשה להחזיק את זה וכך גם קשה להכיל את זה,
אז במהרה הספל מתהפך שוב כלפיי מטה לכוח של השינה והחיים.
זה היכן שהמאבק האמתי של העבודה והחיים נכנס ומגיע פנימה – כלומר, המאבק והמלחמה בין המשמעות הפסיכולוגית למשמעות הפיזית, בין מה שהעבודה מצדדת ודוגלת ותומכת בו לבין מה שהחיים מצדדים ודוגלים ותומכים בו.     זה היכן שמתחיל הפיתוי האמתי.
הבחן באלגוריה על הפיתוי של ישוע. ישוע נשאל על-ידי השטן – כלומר על-ידי החיים – להפוך את הספל כלפיי למטה ולסגוד לכוח ולעוצמה של החיים החיצוניים וכול החיזיון והמפגן והתהילה והעוצמה. ציטוט מתוך הברית החדשה, לוקס – פרק 4 פסוקים 5-7 :
" 5 הֶעֱלָה אוֹתוֹ הַשָֹטָן אֶל מָקוֹם גָּבוֹהַּ וְהֶרְאָה לוֹ בְּרֶגַע אֶחָד אֶת כָּל מַמְלְכוֹת תֵּבֵל. 6 אָמַר לוֹ הַשָֹטָן: "לְךָ אֶתֵּן אֶת כָּל הַשִּׁלְטוֹן הַזֶּה וְגַם אֶת כְּבוֹד הַמַּמְלָכוֹת הָאֵלֶּה; כִּי לִי נִמְסַר הַשִּׁלְטוֹן, וַאֲנִי נוֹתֵן אוֹתוֹ לְכָל מִי שֶׁאֲנִי רוֹצֶה. 7 לָכֵן אִם תִּשְׁתַּחֲוֶה לְפָנַי, לְךָ יִהְיֶה הַכֹּל." 
נחזור ל 'שמיעה', האדם לא יכול לשמוע את משמעות העבודה אם הוא מלא מעצמו כי במקרה הזה אין לו ' ספל ' או 'גביע' – כלומר, אין בו שום דבר כדי לקבל את הלימוד של העבודה. 
הוא במצב בו אין לו צורך בשום דבר, אין לו צורך בכלום. 
עם הסידור והארגון הפנימי המורכב והמסובך של הערכה עצמית, בלמי זעזועים, גישות, תמונות, 
הצדקה עצמית, גאווה ויהירות וכד', אין בשום פנים ואופן שום מקום לאיזה שהוא דבר להיכנס.
אז העבודה מתחילה מהתבוננות עצמית לא ביקורתית וכנה.
ל מ ה  ? במטרה לעשות מקום למשהו אחר. כי כאשר האדם דרך התבוננות עצמית מבין ותופש ומכיר משהו מן המצב האמתי שלו – כאשר לדוגמא, הוא מתחיל, אפילו מעט, להבין ולתפוש כי הוא מכאני ולא אדם

עמוד 1087
אז הוא מאבד משהו מן החיים המלאים של סיפוק עצמי אשר כל כך מספק אותו והתחושה הזאת שלא נגעו בה עד עכשיו. זה תמיד מפנה מקום בתוכו. זה עושה מקום בפונדק. כי במשל על לידתו של ישוע לא היה מרום או חדר בפונדק – ומשמעותו היא כי לימודים אזוטריים, אשר כפי שזה היה הם ניתנו במשך הדורות והתקופות, והם תמיד לא מצאו שום חדר ואף מקום בפונדק – כי הפונדק הוא משהו בתוך האדם אשר קרוב מאוד לדרך הראשית או לכביש המהיר, ועדיין זה קצת נפרד, והוא יכול לקבל זרים. הרעיונות של העבודה הם ממש זרים – זרים ומוזרים למחשבות ולרעיונות הרגילים של האחד. 
עכשיו, זה רק דרך העבודה של התבוננות עצמית במשך זמן ארוך, שיכול להיעשות המקום או החדר בתוך האיש או האישה כדי שהידע של העבודה ייכנס ויתחיל את הטרנספורמציה ההדרגתית הרציפה העוקבת אשר לא מבחינים בה של ההוויה.
אז האדם מתחיל 'לשמוע' ואשר עד עכשיו הספל היה כלפיי למטה והאדם היה חירש ולפיכך הוא לא 'שמע' שום דבר מעבר לחיים ולשינה.
                                       *                       *                       *
עכשיו הבה נדבר על האישה או האישה אשר הם אף פעם לא בבית או תמיד בחוץ.
זה מתייחס לאלו אשר אין להם כל מרכז כובד בתוך עצמם. הם כביכול חיים מחוץ לעצמם, וזה אמנם לא מפתיע כי אין להם כל בית או רק בית רדוף ו/או רדוף רוחות ועושה טרדות ודאגות.
לכן זה בלתי אפשרי כי יהיה לך איזשהו סוג של שיחה רצינית איתם, כי האדם חייב להיות בבית לפני שאתה יכול לדבר איתו.
הם לא יפגשו את עצמם, אלא יתחמקו וימנעו מעצמם, כאילו הם מפחדים להסתכל והם ממהרים הלאה בחיפזון בתוך התודעות – Mind's שלהם ובדיבור שלהם, ובכול דבר אשר בו הם יערבבו את עצמם.
אם אתה שואל אותם שאלה לגביי עצמם אז הם בורחים ממנה, ואתה יכול לראות אותם כמו במראה או בחיזיון עוברים וחולפים מעבר למישור לאיזשהו צוק רחוק או יער נידח כדי להתחבא.
או שהם עונים באיזושהי דרך נסערת ומעוצבנת או מתוחה.
למעשה בעובדה זה אפרי לתת הרבה תיאורים אחרים של האדם אשר גורדייף מתאר בתור 
"אף פעם לא בבית". 
וכך זה הנו בשבילנו, עניין של התבוננות והתבוננות עצמית. כמובן, פחד ולפיכך גם מתח, חייבים לשחק חלק חזק. אבל, איזה סוג של פחד ? וזה שוב בשביל התבוננות והתבוננות עצמית.
אבל נתתי לכם שתי-2 דוגמאות של הדרך אשר בה גורדייף מנסח את האדם.
תמיד התעניינתי בדרך הפשוטה שלו להביע את הדברים בפסיכולוגיה של אנשים. 
הוא אמר כי התרגול של הירגעות הנו הכרחי ונחוץ לאדם אשר תמיד 'בחוץ'.
למה הוא אמר כי התרגול של הנו נחוץ והכרחי לאדם אשר אותו הוא תיאר בתור 'תמיד בחוץ' ?
אני אגיד כי סיבה אחת נמצאת בעובדה כי אדם ללא מרכז כובד, אדם אשר לא נמצא שם, הוא אף פעם לא שם, והוא תמיד בחוץ, הוא במתח בשרירים שלו, וכך התרגול של להרגיע את השרירים שלו שם אותו או אותה יותר בתוך עצמם.
זאת היא דוגמא של להתחיל ממרכז התנועה במטרה לשלוט במרכז הרגשי. 
בנפרד מזה גורדייף אמר תמיד כי היו וישנם שני – 2 דברים נעלים בדיסציפלינה של העבודה,
"לזכור את עצמך" ו "להירגע". 
גורדייף לימד אותנו כי התרגול של הירגעות מתחיל עם תשומת לב פנימית, כך שאפשר למקם מודעות בכול חלק של הגוף. 
גורדייף אמר : "תתחילו עם השרירים הקטנים של הפנים"

עמוד 1088
אוסיף גם כי גורדייף ואוספנסקי לימדו אותנו לזכור את עצמנו, כך למשל למשך זמן קצר מאוד בכול זמן, באותו הזמן, עד כמה שאני זוכר, גורדייף ציין כי הירגעות חייבת להיות רק למשך זמן קצר בהתחלה. 
זה חייב להיות נכון כי למקם את תשומת הלב הפנימית לתוך חלקים שונים של הגוף זה דורש כוח אשר מותש ונגמר ומתכלה עד מהרה.
                         בית אמוול הגדול 29.11.1947 מרכז כובד
                                        שמש, ירח וכוכבים
לאחרונה נשאלה באחת מן הקבוצות שאלה : "מה הנו מרכז כובד ואיך להגדיר אותו ?"
זה הכרחי ונחוץ לבחון ולזכור לשקול מחדש את האופנים השונים אשר בהם משתמשים במושג הזה בעבודה. כי כמו כל דבר בעבודה, אנחנו צריכים להבדיל בין 'מרכז הכובד המכאני' לבין 'מרכז הכובד המודע בתוך עצמך'.
1.החיים בתור מרכז כובד. כאן נכנסת פנימה הקטגוריה של אדם מספר : 1.2.3.4.5.6.7 
ובמקרה זה 'מרכז הכובד' של אדם מספר : 1-2-3 אשר משתמשים בו כדי לציין את המרכז בו משתמשים בעיקר בגישה לחיים.  כלומר, במקרה של אדם מספר -1, מרכז הכובד של החיים שלו הנו או במרכז התנועה או במרכז האינסטינקטיבי.
אדם מספר -2, ניגש לכול דבר באופן רגשי בתור התחלה, כלומר – על-ידי אהבה ושנאה או חיבוב וסלידה, וכך מרכז הכובד של החיים שלו הוא במרכז הרגשי.
באופן דומה, אדם מספר -3, ניגש לכול דבר באופן תיאורטי ואינטלקטואלי, וכך מרכז הכובד של החיים שלו הוא במרכז השכלי. 
אלו הם מרכזי הכובד של החיים של 'האנושות המכאנית' ומן הסיבה של ההבדלים האלו אנשים לא יכולים להסכים עם אנשים אחרים. לכן זה נקרא בעבודה 'המעגל של בלבול הלשונות' או 'מעגל בבל'. 
או בפשטות 'החיים', בניגוד ובקונטרסט למעגל המודע של האנושות באדם מספר 5-6-7 אשר מבינים אחד את השני.
2. המשמעות הבאה של מרכז כובד היא בשימוש ובקשר לעבודה, המעבר מן המעגל המכאני למעגל המודע של האנושות הוא בלתי אפשרי בלי עזרה של משהו אשר הנו 'שונה מן החיים' ומן המתיחות והמאמצים היומיומיים שלהם. אז העבודה נקראת 'כוח שלישי שונה מן החיים'.
הבה נדבר על המשמעות השנייה הזאת של מרכז כובד אשר חייבת להתחיל עם 'נקודה וטיעון ועניין' בעבודה – כלומר, הרגשה ותחושה מקוריות ואמתיות כי העבודה הינה חשובה.
'נקודה וטיעון ועניין בעבודה' – מתחילות עם הערכה.
                    *                               *                               *

עמוד 1089
כוח הגרביטציה של הירח הנו מספיק חזק כדי להשפיע על תנועת הגאות וכד' על כדור הארץ.
עכשיו, העבודה מלמדת כי כפי שאנחנו הירח משפיע עלינו באופן פסיכולוגי.
היקום החיצוני המיוצג באופן פיזי על-ידי השמש, הירח והכוכבים הנראים, גם הם בתוכנו – לא באופן פיזי אלא באופן פסיכולוגי. אז כאשר מדברים באופן פסיכולוגי העבודה אומרת : 
"אנחנו צריכים לעשות ירח בתוך עצמנו".
האדם הנו מיקרוקוסמוס – אבל לא במלאות, אשר חי בתוך מקרו-קוסמוס.
האדם הפיזי הנראה, והיקום הפיזי הנראה מיוצגים גם על סקאלה נוספת – כלומר על סקאלה פסיכולוגית והם לא שלמים באדם. הירח באופן פיזי ובאופן מילולי הנו נמוך יותר מכדור הארץ. השמש היא גבוהה יותר. הגלקסיה גבוהה יותר וכן הלאה. 
אבל, העבודה אומרת כי הסמל החיצוני הזה של היקום הנראה, הנו נמצא בתוכנו באופן פסיכולוגי.
כלומר, כאשר נאמר כי המהות מגיעה ובאה מן הכוכבים, בצורה פסיכולוגית המשמעות של זה היא כי המהות מגיעה מן הרמה הגבוהה. 
האם אתם יכולים לתפוש כי החיצוני הנראה מייצג את הפנימי הבלתי נראה ?
כפי שבפנים כך גם בחוץ.
כן, אבל – האם אתם רואים ? יש סקאלות רבות ביקום הנראה, ובהתאמה יש סקאלות בתוך עצמך.
אם הייתה לכם מודעות סולארית – אז תהיו ברמה האלוהית של השמש המיוצגת כלפיי חוץ ובאופן נראה במבנה (סקלר) של הגודל הפיסיקלי חסר הכיוון של העולם החיצוני בתור השמש הפיזית המילולית – אבל 'לא' השמש הפסיכולוגית הפנימית אשר נוכחת ומתחברים איתה רק מבפנים דרך מודעות פנימית.
אני מדבר כאן על מרכזים גבוהים יותר. אנשים במשך כל העידנים סגדו לשמש הפיזית החיצונית.
כאן עולה הקושי של ההפרדה בין מילולי לפסיכולוגי, בין חומרי לרוחני, בין חיצוני לפנימי – קושי אשר בשבילו כל אלו אשר מתעקשים להחזיק את העבודה, יסתיים לבסוף ועולם פנימי מופלא של ניסיון והתנסות נפתח ומתגלה.
האדם נולד בתוך יקום נרחב ועצום אשר מורכב מרבבות של ירחים, שמשות וגלקסיות, 
והאדם מוחתם על-ידי זה בצורה בלתי נמנעת כפי שהוא מוחתם גם על-ידי אמו.
אבל, זה מיוצג 'בתוכו' בתור סולם. 
בקרן הבריאה אשר הינה סולם, מראים איך האחד עוקב כלפיי למטה, ומכול הקרנות האפשריות האחרות, בקרן שלנו, בשמש שלנו, והפלנטות שלנו וכדור הארץ שלנו והירח שלנו.
מנגנון מכונות עצום אשר הנו נראה וגלוי לעין. אבל, אבסטרקטי ומתומצת ומופשט מן הייצוג הפיזי, 
היקום הנו בחלקו בתוך האדם וכמו כן גם מחוץ לאדם. 
אז, העבודה מדברת על הירח שלנו מהבחינה הפסיכולוגית בתור השפעה עוצמתית בתוכנו, 
השפעה אשר יוצרת הרגלים סוררים ועקשנים אשר קשה לפתור אותם. 
גורדייף אמר : "הפעולה של הירח היא כמו משקל ", היא שולטת בחיים האורגאניים אשר מכסים את פני השטח של כדור הארץ כשיכבה רגישה. זה כמו משקולת על המטוטלת וההשפעה של זה היא כדי לשמור כל דבר היכן וכפי שזה. 
הירח משתמש בחיים האורגאניים בתור המזון שלו. ומנקודת המבט הזאת החיים על כדור הארץ הם: "בית חרושת לכאב". אדון אוספנסקי אמר לנו בשלב מוקדם בעבודה : "זה הכרחי לעשות ירח בתוך עצמך".       נסו לראות למה התכוונו.    מה יכולה להיות המשמעות של זה ?
המשמעות של זה היא שאנחנו חייבים לעשות בתוך עצמנו משהו אשר יתנגד להשפעות של החיים.
כמה סופרים או כותבים עתיקים קראו לזה לברוח מבית הסוהר. 

עמוד 1090
בתור מכונות אנחנו מונעים על-ידי החיים החיצוניים – החיים החיצוניים מניעים אותנו.
אנחנו פונקציות ותפקודים של החיים. אנחנו מגיבים לכול דבר כמו שמכונות עושות. קודם כל אנחנו צריכים לראות כי זה רק באופן אמתי ומקורי, לא בצורה ראוותנית. ההבנה והתפישה ההדרגתית של המכאניות הזאת של עצמך היא ההתחלה של התעוררות. 
תזכור, רק אתה יכול להתעורר לעצמך. אני לא יכול להעיר ולעורר אתכם.
אם יכולנו לשנות את התגובות שלנו לרשמים היומיומיים, אם יכולנו להתנגד להשפעות הנהוגות של חיי היומיום עלינו, היינו יוצרים 'ירח' בתוך עצמנו.
לפיכך, כפי שמלמדים את זה, יש עלינו לבודד את עצמנו מן ההשפעות של החיים עלינו ולא מן 'החיים'. אם אנחנו לא עושים את זה ואנחנו חיים במכאניות – ועד עכשיו חלק באמת אמורים ממש לדעת ל- מה התכוונו בזה, ולהבין כי האחד יכול לשבת בכיסא ולא לעשות כלום, ועדיין להרגיש ולחשוב בצורה מכאנית – אם אמרתי כי אנחנו חיים במכאניות אז 'הירח אוכל אותנו'.
וזה לוקח את כל האנרגיה שלנו במיוחד כאשר אנחנו נגטיביים. 
תבחין כי זאת היא 'הדרך' שלך, לקחת את החיים ואשר נגדה אתה צריך לעבוד.
זה דורש התבוננות עצמית ארוכה.
עכשיו, אתם שמעתם לעתים קרובות כי כל הפעולה של אי-הזדהות חוסכת אנרגיה. זה 'אנטי-מכאני'.
ואם זה מלווה על-ידי זכירה עצמית אז זה למעשה יוצר ממש סוג גבוה יותר של אנרגיה וכך גם הגדלה של מודעות. 
עכשיו, יש שלושה-3 דברים עיקריים אשר עוזרים לבודד אותנו מן ההשפעות האישיות של החיים על עצמנו – זכירה-עצמית, אי-הזדהות ואי-שקילה (לא לעשות חשבונות פנימיים).
כל זה יוצר 'ירח בתוך עצמנו', ללכת נגד ההרגלים עושה את אותו הדבר – אבל זה הכי טוב להתחיל עם הרגלים פסיכולוגיים כמו ההרגל של להיות נגטיבי וההרגל של להיות ישן, ההרגל של לעשות חשבונות פנימיים, ההרגל של לשנוא, ההרגל של להיות מלא צער ומרחם על עצמך וכן הלאה.
כי כמובן ככול שאתה יותר שונא אתה חש יותר מלא צער על עצמך ומרחם על עצמך.
העבודה אומרת כי האדם על כדור הארץ הוא תחת הרבה השפעות. כדור הארץ תחת 48 מסדרים של חוקים – כלומר, אלו השפעות אשר פועלות עליך כמו זרקורים משתנים. 
העבודה אומרת גם כי הירח הנו תחת 96 מסדרים של חוקים.
להיות תחת ההשפעה של הירח זה להיות תחת המכאניות הכי גדולה שאפשרית וכפי שאתם יודעים זה הוא המקרה באדם, באיש ובאישה אשר הם ישנים מאוד, ונשלטים על-ידי כל צורה של רגשות שליליים, שנאה, שקילה פנימית (חשבונות פנימיים) וכך הלאה. 
על-ידי עבודה עם ועל עצמך האחד יכול להגיע להיות תחת פחות השפעות והשפעות טובות יותר או חוקים. זה למה ומדוע אנחנו עובדים על הקווים אשר הונחו למטה בלימודים המעשיים של העבודה.
וכתוצאה מלציית להם האחד עולה בסולם 'ההוויה' אשר מיוצג על-ידי קרן הבריאה.
אבל, עלייה זאת אפשרית רק דרך 'הקרבה'. כי להתנהג כפי שאתה עושה תמיד ולצפות לעלות זה בלתי אפשרי. האחד חייב בתור התחלה 'להקריב את הסבל שלך', את כל הרחמים העצמיים, את כל הערסול העצמי, את הגאווה והיהירות, סודיות וחשאיות, פחדים אבסורדים, את כל הסנטימנטליות העצמית, את כל החשבונות הפנימיים, את כל התמונות המעוררות חמלה ורחמים, את כל האנחות והגניחות, את כל האנקות הפנימיות והתלונות, חייבים לשרוף אותם באש של המודעות הגדלה.
תזכרו כי אין כל צדק בחוקים הגבוהים יותר כפי שאנחנו מבינים צדק.
צדק גבוה, צדק שמימי, זה "לעבוד עם ועל עצמך", אז כאשר אתה תמות לא יהיו לך כל חשבונות.
השאלה היא רק – למרות כל הקשיים האלו אשר יכול להיות שהזכרת – " מה עשית מעבר לעצמך ?"
וזה נאמר במקום אחר : "אתם תשפטו כל איש ואישה לפי עבודתכם".

עמוד 1091
ואוסיף : "איזה סיטואציות אתם התמרתם ?" או "לאיזה סיטואציות אתם עשיתם המרה והתמרה – טרנספורמציה ?" כן. זה בעל ערך לחשוב ולהרהר עליו עד כמה לעומק שאתם יכולים אם אתם יכולים כבר אפילו לחשוב ולהרהר בכלל על הדבר הזה אשר אליו אתם נדבקים בחוזקה ורק בצורה לא נכונה אתם לוקחים בתור 'עצמכם'.
ועל מה שזה עושה לכם בדרך של חוסר אושר. תזכרו מה היה כל כך מודגש ובולט – ל, מה אתם מגיבים במכאניות, על מה אתם מכניסים רשמים, זה לא 'עליכם עצמכם'. זה המכונה.
זה משהו אשר 'הנו לא אתם' . האם אתם יכולים באמצע של סצנה נגטיבית להגיד : "זה לא אני ?"
אם זה ככה אז אתם יכולים להירגע לבסוף במידה אשר אני בפשטות לא יכול לתאר לכם.
רק אי-הזדהות נותנת שלווה ושקט ושלום פנימיים.
הבינו כי ניסון אמתי בעבודה, אי אפשר לתאר אותו למישהו אחר אשר עדיין לא הגיע לרמה שלהם.
זה כמו לנסות לתאר את הטעם של משהו אהוב אשר אדם נוסף אחר לא טעם ואולי אף פעם לא יוכל לטעום. 
עכשיו, באופן הנעלה, כאשר אנחנו מתחילים "לעשות בתוכנו ירח" אז אנחנו עושים "מרכז כובד" של העבודה אשר נבדל מן החיים. רק כוח שלישי אשר שונה מן הכוח השלישי של החיים, יכול לעשות את זה בשבילנו ובתוכנו. רק כוח רוחני-נפשי יכול לעשות את זה, כוח אשר נגזר לא מן החיים וההשפעות העלובות והכבדות אשר עושות אותך מכאני ויוצרות הרגליות של ה 'ירח'.
אבל, מאלו אשר הם יותר חינניות ורבות חסד מאלו אשר היו קודם, עד למעלה לסולם הצדדי של השמש, והשאירו לנו דוחות וציוני דרך ומצבות זיכרון על הדרך כדי לעקוב אחריהם.
זה הרעיון הראשון והגדול ביותר לגביי ליצור 'מרכז כובד' בתוך עצמך. 
רק עם 'מרכז הכובד' הזה האדם יכול להגיע לרמת ההוויה הזאת אשר נקראת אדם מספר – 4, 
האדם אשר בו כל המרכזים מתחילים לעבוד וניתנת לו התובנה היחידנית וההתגלות לראות כי הדברים אשר ראויים ומתאימים לכול מרכז הם לא יותר סותרים מאשר הסתיו סותר את האביב.
                                         בית אמוול הגדול 6.12.1947
                                     פרשנות על הגדלת מודעות
                                              רעיון – עבודה
לפי ובהתאם ללימודים של העבודה הזאת אנחנו ברמה השנייה של מודעות אשר מציינת את מה שנקרא מצב הערות ואשר בו אנשים שונאים והורגים אחד את השני בשמם של איזשהן תיאוריות וכיוצ"ב. 
העבודה מלמדת כי המין-האנושי בהיותו ברמה הזאת אשר היא לא מודעות ראויה, אבל בהתאמה למצב הזה והיא בשימוש אשר משתמשים בו למטרות ולתכליות אחרות מאלו אשר יכולות להיות מועילות בשבילו. העבודה אומרת כי לפני שאיזה שהוא דבר יכול להיות טוב יותר, המין-האנושי או מספר מספק של אנשים – חייבים להגיע לרמה השלישית.
אחרת שום שינוי אמתי בעניינים של המין-האנושי לא יוכל לקרות, והאדם ימשיך להתנדנד בין ההפכים והניגודים, המלחמה והשלום וכיוצ"ב. 

עמוד 1092
ובקצרה, אנחנו כאן, כל אחד מאיתנו, חייב לעבור 'הגדלה של מודעות'. 
הרמה השלישי של מודעות – היכן שעזרה חיצונית יכולה להגיע אלינו – נקראת הרמה של זכירה עצמית, מודעות עצמית או ערות-עצמית. אנחנו מחפשים להגיע לרמה הזאת.
כמובן, בהגינות משותפת לצדק משותף כולם אמורים וצריכים.  ובכן, תתחיל עם עצמך.
האם אתה יכול להתעורר מעט ? איך אז אנחנו יכולים באופן אינדיבידואלי, דרך עבודה אישית, לעבור הגדלה של מודעות ? 
עכשיו אנחנו מגיעים לפרשנות על רעיון-העבודה המרכזי הזה של להפוך להיות יותר מודע ועל התוצאות של להישאר ישן במצב השני.
                                                   פ ר ש נ ו ת
כיוון אחד של הגדלת מודעות זה לעשות את עצמך יותר מודע לעצמך.
דיברנו לאחרונה על האדם אשר "לא יכול לשמוע", ועל האדם אשר "תמיד היה בחוץ". 
כפי שכמה אנשים מצאו את ההערה על שתי ההגדרות האלו אשר ניתנה על-ידי גורדייף ומצאו אותה מועילה, אז הבה נדבר על  : "האדם אשר תמיד עושה קשיים".
במקרה אחד אמר לי אדון אוספנסקי : " אתה תמיד עושה קשיים ". 
אני הופתעתי. באותו הזמן חשבתי כי זה באמת דבר אבסורדי להגיד עליי.
אז זה היה נראה כל כך ברור ומובן מאליו כי זה אדון אוספנסקי אשר תמיד עושה קשיים. 
אני אף פעם לא עשיתי אותם. 
אז לא הייתי רק מופתע אלא גם נעלב ופגוע. וקרוב לוואדי שחשבתי לעצמי : "מה ? הוא באמת מתכוון לזה ? האם הוא מאמין שזה אמת ? , כאשר במשך כמה חודשים ושנים אני בזהירות הצבעתי על כך וציינתי עד כמה הוא 'קשה', ואיזה קשיים הוא עושה לי ועד כמה הוא עושה לי קשיים" 
עכשיו, אני אקח את הדוגמא הזאת כדי לצייר איך וכיצד, אלא אם כן האדם הופך להיות מודע למשהו בתוך עצמו, אז האחד לא יכול לראות את זה, הוא לא יכול להבין איך יכולה להיות האפשרות כי זה יהיה מוכל ומיושם על עצמו ולפיכך הוא לא יוכל לשנות את זה.
האם זה לא ברור כי אם אתה לא מודע לאיזושהי איכות או תכונה בתוך עצמך, ולפיכך אתה לא ער לה, ולפיכך אתה לא יכול להאמין כי היא ברשותך. ואם קורה כי מישהו אחר מראה לך ומצביע לך על זה אז זה ככה שאתה לא יכול לשנות את זה ? 
מודעות ושינוי הם בלתי ניתנים להפרדה. לאדם יש שני – 2 דברים : גוף פיזי וגוף פסיכולוגי. הידע של שניהם הוא בצורה קיצונית פגום ושגוי.
אז אנשים מתנגשים באופן יומיומי אחד עם השני.
עכשיו, הבה ניקח רק את הגוף הפסיכולוגי – את הפסיכולוגיה של האדם – את הפסיכולוגיה האישית שלך עצמך, ואשר דרכה אה מייחס ומשייך את עצמך לפסיכולוגיה של אדם אחר נוסף.
אכן זה אמנם עניין קשה כי אתה לא ער לפסיכולוגיה שלך עצמך, וכמו כן גם האדם האחר הנו גם לא ער לפסיכולוגיה שלו או שלה.
לשניהם יש בתוכם 1001 – אלף ואחד דברים אשר הם לא מודעים להם, אשר הם לא ערים להם,
ועדיין, זה מראה ומגלה אותם את עצמם כל הזמן. זה הנו המצב הכללי של אדם ישן.
אז העבודה מתחילה עם 'התבוננות עצמית'. 
היא אומרת כי זה הכרחי ונחוץ "לדעת את עצמך". לציין את ה 'הקדשה או את הרישום והכתובת' אשר כתובה מעל הפורטיקו – Portico – האכסדרה של המקדש היווני העתיק בדלפי היכן שהיה בית הספר האזוטרי שהיה בו קלרוויאנט 
ושהוא היה מוכר וידוע שם בכול צפון מזרח הים התיכון בערך לפני 4000 שנה.

עמוד 1093
כן. לפני שאנחנו יכולים להתחיל אנחנו חייבים לדעת את עצמנו הרבה יותר טוב מאשר אנחנו עושים בזרם הרץ של החיים. ובתוך הידע הזה אנחנו צריכים להיות אחראיים יותר ויכולים להגיב אחד כלפיי השני ולעצמנו, כי אחרת אנחנו לא באמת קיימים באופן אינדיבידואלי.
לפני איזה זמן נשאלה השאלה : "מה היא פסיכולוגיה ?"
התשובה הייתה : "אפשר להגיד כי פסיכולוגיה היא מה שאתה לא ער לו".
בזמן ההוא דיברנו על הצד האפל של עצמנו – ואשר בזה מתכוונים לצד של עצמנו אשר אנחנו לא רואים אותו ולא ערים לו ולפיכך גם לא מודים בו מכירים בו. 
הבן, אתה יכול להיות מה שאתה לא ער לו. ועדיין, הצד הזה פועל ומשחק כל הזמן, והטרגדיה היא
" שאנחנו לא רואים את זה", כי אנחנו הננו זה, מבלי שאנחנו יודעים את זה, מבלי שנהפוך להיות מודעים לזה. העבודה אומרת : "התבוננות עצמית היא הכרחית ונחוצה.  היא מכניסה קרן אור לתוך החשיכה הפנימית שלנו".   מה היא קרן אור זאת ? קרן אור זאת היא אור המודעות, כי המודעות הינה אור, לא אור השמש אלא אור רוחני, אור פסיכולוגי. 
והחשיכה הפנימית משמעותה, כל הצד הזה, כל האיכויות האלו, אשר אנחנו לא מודעים להם ולא ערים ולא מודים ולא מכירים בהם.  מה היא התוצאה ? אם אקח את הדוגמא של עצמי, מה קורה כאשר – אני לא יכול לראות כי אני עושה קשיים ? אני לא רואה כי זה אני עצמי, אני לא ער לזה, וכך גם לא מודה בזה ולא מכיר בזה.
במקום זאת אני רואה את זה באדם אחר. אני רואה רק כי אדון אוספנסקי עושה קשיים ולא אני.
האשמה היא בו ולא בי. זאת היא פסיכולוגיה ".
כאן אשאיל מילה מן המורה הפסיכולוגי הראשון שלי, דוקטור יונג, אשר אמר : 
" אנחנו מקרינים על האחרים את מה שאנחנו לא יכולים לקבל בתוך עצמנו". 
כן. אתם כולכם מכירים את האדם המקנא אשר לא מקבל את מחשבות אי-הנאמנות שלו או שלה ומקרין אותם ומאשים את האדם האחר. האם זאת לא דוגמא פשוטה ביותר לגביי מה  :
" פסיכולוגיה מעשית – פרקטית" אומרת, ולפיכך – את ההכרח ואת הנחיצות של התבוננות עצמית ואת הקבלה של מה שבתוך עצמך ? 
לרוע המזל זה דבר קשה מאוד להיות ער ומודע ל- מה שאנחנו מקרינים על אחרים בדרך של חשד, השמצה והכפשה, האשמה, פוגענות, עלבונות, סלידה, שנאה וכול השאר. 
יש מנגנון מכונות של בלמי זעזועים, גישות, אסוציאציות, רגשות שליליים, תמונות, שקילות וחשבונאות, גאווה ויהירות ואישיות מזויפת, מנגנון מכונות מאוד עוצמתי ואשר משרת על-מנת לשמור אותנו ישנים ובאחיזה של החיים המכאניים, אשר מהם לכול כך מעטים יש את האומץ  ואת המחשבה הבהירה כדי להתעורר בכול מחיר.
ובמילים אחרות, אנחנו לא רואים את עצמנו מבלי מאמץ ממושך. ואנחנו נשארים לא מודעים לעצמנו אלא אם כן אנחנו עובדים. אנחנו מקרינים על אחרים את מה שאנחנו אמורים לראות בתוך עצמנו, 
אם אנחנו נחזיק ונשמור את האשליה כי אנחנו מודעים במלאות, אז העבודה מדברת על ההכרח והנחיצות של הגדלה של מודעות, לפני שהאדם יכול להשתנות.
העבודה אומרת כי : "האדם עדיין לא מודע". אך הוא משייך לעצמו מודעות.
הוא לא מבין ותופש כי הוא עדיין לא מודע. אדם מודע מכיר ויודע את עצמו. אדם מכאני מדמיין כי הוא עושה כך. 
עכשיו, בהתייחס להקרנה לתוך אחרים – להקרין על אחרים את מה שאנחנו לא רואים בתוך עצמנו. תזכרו כי העבודה אומרת שאנחנו מראות אחד לשני (מראות = ראי בהטיית רבים) .
המטרה של התבוננות עצמית היא להפוך להיות יותר מודע לעצמך. המטרה הגדולה של העבודה היא להוביל לגורל מוגדר ברור ואפשרי – כלומר, שינוי של הוויה ברור ומוגדר.
אז אשאל אתכם שוב : " האם אתם יכולים לשנות איזה שהוא דבר שאתם לא מודעים אליו ? "

 

עמוד 1094
זה ברור ומובן מאליו כי אם כפי שאמר אדון אוספנסקי, אני תמיד עושה קשיים, ואני לא מודע לזה, 
אז איך אוכל לשנות את זה ? 
ולנקודה מעשית זאת אני רוצה לקרוא את תשומת הלב של כולכם.
אם האדם לא מודע לעובדה כי הוא או היא מדברים או מתנהגים ופועלים בדרך מסוימת, אז האם האדם הזה יוכל לשנות את זה ?   ל א .  זה ממש ברור ומובן כי זה בלתי אפשרי.
עכשיו נגיד כי אתה מציין ומצביע לאדם שהוא או היא מדברים או מתנהגים בדרך המסוימת הזאת -
מה יקרה ? קרוב לוואדי יאשימו אותך בחוסר פייר ובחוסר צדק. 
ל מ ה ? כי האדם לאדם אשר זה נוגע בו אין כל מושג כי זה אמת.
העניין הזה הוא לא במודע בתודעה – Mind – של האדם, זה לא מודע.
מה היא הרפואה היחידה ? הרפואה היחידה בשביל האדם אחרי התבוננות עצמית ארוכה היא להבין ולתפוש כי הוא או היא מתנהגים בדרך זאת או אחרת.
במקרה זה התחוללה והתרחשה הגדלת מודעות ומשהו מוסף למודעות. אז האם אז האדם הזה אותו הדבר ?  ל א – על-ידי זה שרואים, על-ידי זה שהופכים להיות מודעים יותר, על-ידי קבלה, על-ידי הכרה ואישור, אז האדם כבר לא עוד אותו הדבר.
זאת היא 'הדרך' אשר על-פיה אנחנו נוהגים ועוקבים בעבודה הזאת. 
אדם אשר הופך להיות מודע יותר לא יכול להישאר ולהיות אותו דבר.
אז זה נאמר כי התבוננות עצמית היא שיטה של שינוי עצמי.
עכשיו, ביחס לבלתי אפשריות של לשנות איזה שהוא דבר שאתה לחלוטין לא מודע אליו ואשר הנו ברור ומובן – כאן נכנס השינוי של משהו אשר אתה רק חצי – 1/2 מודע לו אבל אתה לא תודה בו ותכיר בו.
הסיטואציה השנייה הזאת היא בגלל בלמי זעזועים. אם אתה מנסה להגיד לאחר איזה שהוא דבר על זה, אתה קרוב לוואדי תקבל תגובה אלימה והרבה מאוד הצדקה עצמית. זה תמיד חשוב ומעניין להבחין בו בתוך עצמך. זה מראה היכן מונח בולם זעזועים. 
בלמי זעזועים מתערבבים בין שני – 2 דברים סותרים בתוכך, בשניהם בדרך שאתה ער לה, אבל לא ביחד באותו זמן. 
הבה אחזור לאמרה : "אתה תמיד עושה קשיים". ברגע זה הבה נשאיר אותי מחוץ לזה. 
מה אתם תופשים ומבינים מן ה "אדם אשר תמיד עושה קשיים" ? 
האם באיזה שהיא דרך אפשרית זה מוכל ומיושם על עצמכם ? האם גם אתם נוטים לעשות קשיים ? 
ואם כן אז מאיזה סוג ? הבחנתי בעבר כי זה נראה שגננים וטבחים תמיד עושים כך.
ללא ספק כאשר אני מבחין בזה, אני הייתי מריר לגביי מה שאמר לי אדון אוספנסקי.
אבל, יכול להיות אולי שלחלק יש תמונה שהם תמיד 'עוזרים' או משאילים 'ידיים עוזרות', ואני מאמין שזה נקרא – מבלי שממש מבחינים עד כמה לעתים קרובות והיכן אתם עושים הרבה מאוד קשיים ולא עוזרים בכלל. תזכור כי בכול היחסים שלך עם אחרים, זה בעיקר מה "שאתה לא מודע אליו", אשר מסבך אותך ומסבך את היחסים.
אדם אחר יכול להגיד, נגיד כי אתם עושים קשיים בלתי רגילים לגביי המזון שלכם אבל אתם לא רואים את זה. או שהוא יכול להתבונן ולראות כי אתם ללא שינוי ובקביעות, אומרים  ל א, כאשר מבקשים ממכם לעשות איזה שהוא דבר, וזאת היא כמובן נקודה שאתם לא רואים אותה ולכן גם לא מתבוננים בה.
ולהיפך, ללא ספק יש לכם תמונה נעימה כי אתם תמיד מוכנים לעשות כל דבר וכי אתם לבטח הייתם עושים את זה אם היה לכם זמן. או שוב, אולי אתם תמיד לא מסכימים, ולמרות שאתם לא ערים לכך,
יכול להיות שאחרים כן יהיו.  זה הנו סגנון של לעשות קשיים. 
אבל, ישנם הרבה מאוד סגנונות ודרכים, כמו לדוגמא, לרצות להיות ראשון, שיהיו לכם כוח ועוצמה,
וכך להתנגד לכול אחד ולכול דבר אשר לא נותן לכם את האמצעים או את השירותים האלו

עמוד 1095
זה כמובן מצביע על חוסר היכולת לשאת את הרעיון שאיזשהו דבר הנו גבוה יותר מאשר עצמך -
אחת מן הסיטואציות הנפוצות ביותר של הערצה עצמית. 
אז זה מעניין להתבונן בעצמך מן הזווית של לעשות קשיים ואנחנו צריכים להפוך להיות יותר מודעים בכיוון הזה. תזכרו כי הודאה והכרה וקבלה נותנות שקט ושלום ושלווה פנימיים.
                                         בית אמוול הגדול 13.12.1947
                                               פרשנות על מטרה
                                                 רעיון עבודה
בעבודה זה נאמר כי זה נחוץ והכרחי שתהיה לך מטרה. בלי מטרה אנחנו בעבודה נסחפים.
בדברו על מטרה אמר אדון אוספנסקי : "יש מטרה רחוקה ויש מטרה קרובה, הסיטואציה היא כזאת, 
הבה נניח כי האדם מטפס בלילה במעלה הרחוב אשר מואר במנורות גז, וכאשר הוא מתקרב לקצה הוא רואה מנורת גז זוהרת, והוא חוב שהיא קרובה אליו ושהיא ממש בהישג ידו, אך כאשר הוא עולה במעלה הגבעה ומגיע לפסגה הוא רואה שהמנורה נמצאת מעבר לעמק, מעבר לוואדי, ויש עוד הרבה מנורות גז אחרות בינו לבין מנורת הגז הזוהרת הרחוקה.
זה אותו הדבר בעבודה, אנחנו עושים מטרה, אבל אנחנו לא רואים קודם כל את כל מה שאנחנו חייבים לעבור דרכו לפני שאנחנו יכולים להשיג אותה".
אתם יכולים לראות כי ההמחשה או התיאור של אדון אוספנסקי, ניתן להוסיף אליו לדוגמא, שאנחנו יכולים למצוא כי הנורה הרחוקה אשר האחד רוצה במטרתו להגיע אליה, מונחת על כביש מסתעף בהרים, כך שהכיוון של האחד צריך להשתנות וכד'.
אבל, אם אנחנו מוסיפים את הרעיון העיקרי, שאנשים חייבים שתהיה להם סבלנות ולא לצפות לתוצאות מידיות וגם להסתכל על האיכות של המאמץ אשר הם עושים בקשר וחיבור למטרה שלהם. מטרה יכולה להיות מושגת רק כאשר זה שרוצה להשיג אותה נמצא עמוק. כי היא לא יכולה להיעשות באופן שטחי – נגיד מתוך אישיות מזויפת. 
ל מ ה ? כי זה לא מספיק עמוק.
עכשיו, במקרה אחד בו אשתי ואני היינו נוכחים, אדון אוספנסקי ארגן לפני שנים רבות מספר גדול של אנשים עשירים ואמידים מאוד וחשובים מאוד כדי לפגוש את גורדייף בלונדון.
אחרי הארוחה, אשר בה הבחנתי שהוא לא אכל ולא שתה כלום, הפגישה נערכה. 
בהסתכלו סביב על כל האנשים האלו אחרי דממה ארוכה, גורדייף אמר :
" 'מה אתם רוצים ?'  אם אתם יכולים להגיד לי, אני אענה לכם אם אני יכול לעזור לכם או לא ".
אף אחד לא אמר מילה.
זה נראה כי הפגישה הייתה כישלון. ועדיין, לעתים קרובות חשבתי לי, כי ברגע הזה, תחת הקסם של גורדייף, אנשים נהיו או הפכו להיות ערים ל- מה שהם רצו כפי שהם והיו מבוישים ומתביישים להגיד איזשהו דבר. 

 

עמוד 1096
זמן קצר לאחר מכן הפגישה הופסקה, וכולם דיברו מאוד במהירות ובאנגרטיות.
ל מ ה ? כי לרגע, הם הובאו למצב של מודעות אשר גרם להם להרגיש לא בנוח.
עכשיו, כדי לעשות מטרה האחד חייב לרצות אותה, ולעתים קרובות האחד יכול לעשות מטרה תיאורטית – נגיד, להיות איש טוב יותר או להיות אישה טובה יותר, אבל זאת היא לא מטרה.
אני אגיד : "טוב יותר ב- מה ?" 
כי מטרה חייבת שיהיה לה ניסוח ברור ומוגדר. 
לשים למטרה להיות טוב יותר באופן מעורפל זה לא לבקש. כאשר זה נאמר : "תבקש ותקבל"
זה אומר ומדבר על לבקש משהו אמתי, משהו אשר ראית ואתה רוצה לשנות, 
לעתים קרובות אני נתתי לכם את הדוגמא של אדם אשר נכנס לתוך חנות – החנות של היקום
- הוא הולך לדלפק, והאדם נשאל : "מה אתה רוצה ?" 
ואז האדם מהמהם ומצקצק ואומר : " הו, אני באמת לא יודע, אני רוצה...הבה נראה...בוא נראה...רגע...אני רוצה..." ואז המוכר שואל אותו : "כן, מה אתה רוצה ?" אבל, האדם לא יודע.
זאת היא סיבה אחת למה העבודה מלמדת אתכם לפרטים באופן ספציפי מה אתה חייב להתבונן בו בתוך עצמך ולעבוד נגדו. 
אם היית הולך לתוך החנות הגדולה הזאת והיית אומר : 
"כן. אני הייתי רוצה להפסיק לעשות את החשבונות הפנימיים האלו נגד אחרים, אני רוצה להפסיק להאשים תמיד את החיים ואת אחרים, ותמיד לחוש ולהרגיש כעוס ורגוז ולחשוב כי האחרים לא התנהגו אליי כראוי, ותמיד לחשוב כי אם היו לי תנאים שונים אז הייתי נפלא ונהדר ומופלא.
'אני רוצה שתמכרו לי משהו' , כדי לגרום לי לראות שאני תוהה האם אני רואה את הרעיון במעומעם אבל אני עדיין לא יכול לתפוש מספיק חזק ולעומק". 
ובכן, מה אתם חושבים ? 
זאת היא דרישה אמתית, זאת היא בקשה אמתית. 
האם אתם חושבים כי המוכר יכול לתת לכם משהו ? הוא אולי יכול לחייך מעט אפילו בחיבה. 
בכול מקרה, נגיד כי הוא נותן לכם משהו. כמעט תמיד זה קרוב לוואדי זוג נעליים – ואז הוא יגיד בטון די מעליב : "אתם צריכים לשלם בשביל כל זה, תעבירו קצת מזומנים".
ואז, כל עשיית החשבונות שלכם, כל הרחמים העצמיים שלכם, כל תחושת ההתמרמרות והתלונות 
אשר אתה מונח עליה כמו על מיטה ברקע של עצמך, קרוב לוואדי תגרום לך להתמרמר ולהתרעם 
על מה שנראה חספוס וגסות, ואתה אולי תגיד : "איך אתה מעז לדבר אליי ככה ?"
- והמוכר ייעלם ואז אתה תהיה בטוח, כי הוא נעלם בתוך ענן עם ריח של גופרית.
כי השטן הנו קודם כל, כל מה שאתה חושב שהוא אמור וצריך להיות, אבל, הוא לא מרחם עליך.
ולמרות זאת השטן הנו לעתים קרובות אלוהים.
עכשיו, אם אתה הולך לקנות עזרה, ואם אתה יודע קצת לגביי מה אתה רוצה לקנות, שיהיה בו איזשהו שימוש בשבילך, אז תזכור כי אתה תצטרך לשלם בשביל זה.
אנחנו חיים בתוך יקום מוקף וסגור. אז איך אתה יכול לשלם כדי להיפטר מלהיות תמיד נעלב ופגוע ומבואס והפוך – ובקצרה, מלעשות חשבונות פנימיים המשכיים ? 
הנקודה היא כי יש שני – 2 שלבים במטרה.
קודם כל, הראשון הנו כי אתה מתחיל דרך התבוננות עצמית לנסח את המטרה, אשר היא ברורה לך פחות או יותר. ושנית, אתה חייב וצריך להיות מסוגל לשלם כדי לרכוש ולהשיג אותה ולקבל אותה.
אנשים חלשים עושים מטרה למשך יום וכד'. והם מאוכזבים כאשר שום דבר לא קורה.
אין להם שום מושג לגביי הכוח השני. הם כמו אלו אשר אומרים : "אני רוצה להיות כוכב הוליוודי" או "אני רוצה להיות מיליונר". וכאשר שום דבר לא קורה, ואף אחד לא מבחין אז הם נהיים חולים בנשמה שלהם ומוותרים על כל זה. אין להם כל מושג כי להגיע לאיזה שהוא מקום, או בחיים או בעבודה הזאת, נדרש מאמץ. זה דורש כסף כדי לשלם עבור זה – כלומר, מאמץ אשר מרוויח כסף פסיכולוגי – כלומר, את הכוח ואת העוצמה לקנות מן החנות הגדולה אשר מתגמלת ונותנת פרסים עבור מאמץ, ובמיוחד מאמץ אינטליגנטי. 

עמוד 1097
עכשיו, אם אתה רוצה משהו בחיים מספיק חזק ומספיק לעומק, אז יש אפשרות כי תקבל את זה  אחרי עבודה קשה במשך שנים. 
זה אותו דבר בעבודה. הבחן, כי באמת לרצות את זה, להיות עצמאי מביקורת זמנית, חיצונית ומקומית. אישיות מזויפת תלויה ב- מה אחרים חושבים עליך – כלומר, קהל.
מטרה אמתית לא צריכה שום קהל.
זה עמוק יותר, היא – מטרה אמתית היא עמוקה וחיונית ואמתית ומקורית יותר.
אם אתה מציב מטרה בעבודה – כמו לדוגמא, לא להרגיש ולחוש תמיד את הרקע הזה של הדמעות, 
חוסר הסיפוק, שלא מעריכים אותך – ואשר זאת הא צורה 'אחת' של חשבונות פנימיים, 
אז אם אתה באמת רוצה שלא יהיה לך את זה, אחרי איזה כמה זמן זה יינתן לך שלא יהיה לך את זה – בדרך כלל בהבזקים קצרים. אבל רק אם אתה באמת רוצה את המטרה הזאת והבנת ותפשת מה יכולה להיות המשמעות של זה ש "לא יהיה לך את זה", וכך לבסוף זה יינתן לך במלאות.
קודם כל בוחנים אותך. אנשים אוהבים את הרגשות השליליים שלהם.
תסיר את אלו על-ידי קסם – האם אתה חושב כי הם ישבחו אותך ?  ל א – הם ישנאו אותך.
זאת היא הסיטואציה המסקרנת שלנו, אשר עליה באיזה שהוא זמן אדון אוספנסקי דיבר ללא סוף.
נתתי לכם את הדוגמא של האדם שנכנס לתוך חנות – החנות של היקום
- הוא ניגש לדלפק, האדם נשאל : " מה אתה רוצה ?"
והאדם מהמהם ומצקצק ואומר : "הו, אני באמת לא יודע – אני רוצה..., הבה נראה,,, אני רוצה - בוא נראה, רגע... אני רוצה ... " והמוכר שוב שואל : "כן. מה אתה רוצה ?" אבל, האדם לא יודע.
זאת היא סיבה אחת למה העבודה מלמדת אתכם לפרטים באופן ספציפי על מה אתה חייב להתבונן בתוך עצמך ונגד מה לעבוד.  כי אם היית הולך לתוך החנות הגדולה הזאת והיית אומר : "
"כן. אני רוצה להפסיק לעשות את החשבונות הפנימיים האלו נגד אחרים, אני רוצה להספיק להאשים תמיד את החיים ואת אחרים, ותמיד לחוש ולהרגיש רגוז וכעוס ולחשוב כי האחרים לא התנהגו עליי כראוי, ותמיד לחשוב כי אם היו לי תנאים שונים אז הייתי נפלא ונהדר ומופלא. ואני רוצה שתמכרו לי משהו כדי לגרום לי לראות כי אני תוהה ורואה במעומעם את הרעיון, אבל אני עדיין לא יכול לתפוש אותו מספיק חזק ולעומק". 
ובכן, מה אתם חושבים ?  זאת היא בקשה אמתית. האם אתם חושבים כי המוכר יכול לתת לכם משהו ? הוא יכול אולי לחייך מעט אפילו בחיבה. בכול מקרה, נגיד כי הוא נותן לכם משהו.
כמעט תמיד זה קרוב לוואדי זוג נעליים – ואז הוא יגיד בנימת טון די מעליבה : "אתם צריכים לשלם בשביל זה, תעביר קצת מזומנים". ואז, כל עשיית החשבונות שלכם, כל הרחמים העצמיים שלכם, כל תחושות ההתמרמרות והתלונות אשר אתה מונח עליה כמו על מיטה ברקע של עצמך, קרוב לוודאי תגרום לך להתרעם ולהתמרמר על מה שנראה גסות וחספוס, ואתה אולי תגיד : "איך אתה מעז לדבר אליי ככה ?" – והמוכר ייעלם, ואז אתה תהיה בטוח, כי הוא נעלם בתוך ענן עם ריח של גופרית. כי השטן הנו קודם כל מה שאתה חושב שהוא אמור וצריך להיות, אבל, הוא לא מרחם עליך. 
ולמרות זאת, השטן הוא לעתים מאוד קרובות אלוהים.
עכשיו, אם אתה הולך לקנות עזרה, אם אתה יודע מעט מה אתה רוצה לקנות, ושיהיה בזה איזשהו  'שימוש בשבילך, תזכור כי אתה תצטרך לשלם בשביל זה. אנחנו חיים בתוך יקום מוקף וסגור.
איך אתה יכול לשם בשביל להיפטר מלהיות מיד נעלב ופגוע ומבואס והפוך – ובקצרה, מלעשות חשבונות פנימיים המשכיים ? הנקודה היא כי יש שני – 2 שלבים במטרה. 
קודם כל, הראשון הנו שאתה מתחיל דרך התבוננות עצמית לנסח מטרה, אשר פחות או יותר ברורה לך, ושנית, אתה צריך וחייב להיות מסוגל לשלם כדי לרכוש ולהשיג וקבל אותה. 
אנשים חלשים מציבים מטרה למשך יום וכד', וכאשר שום דבר לא קורה הם מאוכזבים. כי אין להם מושג לגביי הכוח השני. הם כמו אלו אשר אומרים : "אני רוצה להיות מיליונר או אני רוצה להיות כוכב הוליוודי" וכאשר שום דבר לא קורה, ואף אחד לא מבחין אז הם נהיים חולים בנשמה שלהם ומוותרים על כל זה. אין להם כל מושג כי כדי להגיע לאיזה שהוא  קום, או בחיים או בעבודה הזאת, נדרש מאמץ. זה דורש כסף כדי לשלם עבור זה – כלומר, מאמץ אשר מרוויח כסף פסיכולוגי – כלומר את הכוח ואת העוצמה לקנות מן החנות הגדולה אשר מתגמלת ונותנת פרסים עבור מאמץ, ובמיוחד מאמץ אינטלגנטי

 

עמוד 1097
עכשיו, אם אתה רוצה משהו בחיים מספיק חזק ומספיק לעומק, אז יש אפשרות כי תקבל את זה אחרי עבודה קשה במשך שנים. זה אותו דבר בעבודה.
הבחן כי  באמת לרצות את זה, להיות עצמאי מביקורת זמנית, חיצונית ומקומית. אישיות מזויפת תלויה ב- מה אחרים חושבים עליך – כלומר, קהל. מטרה אמתית לא צריכה שום קהל.
היא עמוקה יותר ואמתית ומקורית וחיונית יותר. 
אם אתה מציב מטרה בעבודה – כמו לדוגמא,  לא להרגיש ולחוש תמיד את הרקע הזה של הדמעות, חוסר סיפוק, שלא מעריכים אותך – ואשר זאת היא צורה 'אחת' של חשבונות פנימיים, אז אם אתה באמת רוצה שלא יהיה לך את זה, אחרי איזה כמה זמן זה יינתן לך שלא יהיה לך את זה – בדרך כלל בהבזקים קצרים.
אבל, אם אתה באמת רוצה את המטרה הזאת, והבנת ותפשת מה יכולה להיות המשמעות של זה 
ש "לא יהיה לך את זה", וכך זה לבסוף יינתן לך במלאות.   קודם כל בוחנים אותך. 
אנשים אוהבים את הרגשות השליליים שלהם, תסיר את אלו על-ידי קסם – ואז, האם אתה חושב כי הם ישבחו אותך ?  ל א, הם ישנאו אותך. 
זאת היא הסיטואציה המסקרנת שלנו, אשר עליה באיזשהו זמן אדון אוספנסקי דיבר ללא סוף.
שתהיה לך מיטה נקיה וקשה לנוח עליה זאת היא רכישה שקשה לרכוש.
עכשיו, העבודה מציינת שזה לא משנה מה 'היית' או מה אתה עכשיו.
היא שואלת במילים השקטות של גורדייף : " מ ה  א ת /ה  ר ו צ ה  ? "
אז נגיד כי אתה בסיפוק ומסופק מעצמך. אז אתה מת. ' אתה לא רוצה כלום ' – והעבודה היא לגביי
' מה אתה רוצה ' – ולא מה שהיית, או מה שהנך עכשיו, אלא – "מה אתה רוצה עכשיו" – וזה למה ומדוע כפי שאתה מתבגר, העבודה יכולה שתהיה לה יותר משמעות בשבילך, אלא אם כן אתה התיישבת בחייך לפני זמן רב לתוך אידאה של שביעות רצון ושאננות בתוך עצמך – כלומר,
התגבשת כלפיי חוץ לתוך דעות ומושגים קובנציונאליים לגביי מה אתה אמור וצריך להיות.
העבודה משמעותה תמיד חיים חדשים. אז היא שואלת : "מה את/ה רוצה ?"
ואכפת לה מעט מאוד מ- מה שהיית או מ – מה שאתה עכשיו.
עכשיו, זה נאמר בעבודה הרבה מאוד פעמים כי האדם לא מוגדר על-ידי הכנסתו, מכובדותו, מעמדו, רמתו הסוציאלית, גודל הגוף שלו, כוחו וכד', אלא אבל על-ידי  ה ה ב נ ה  שלו.
אז אתה תראה כי אפשר להוסיף כאן דבר אחד, אדם הוא לא רק ההבנה שלו, אלא גם מה שהוא רוצה – ומה שהוא רוצה באופן טבעי יעלה מרמת ההבנה שלו.
לפעמים אני אומר לכם, בדרך של פרשנות, כי אנחנו רוצים להגיע 'למעלה' באופן מקסימאלי ולעלות אל 'הקומה העליונה' (לדרגה הכי גבוהה). 
הזדהות, רגשות שליליים, גישות קובנציונאליות ומקובעות, תמונות, חשבונות פנימיים, להיות תמיד ישנים, דמיונות לגביי עצמך, בלמי זעזועים, 'אניים' טיפשיים, יהירות וגאווה אבסורדיות – ולמעשה בעובדה כל מה שהעבודה מלמדת בצורה מעשית פרקטית לא מורשה 'לעלות לקומה העליונה'.
לימדו אותנו ' מה לא להיות '. ומ- מה להיפרד, ומה כביכול 'לא ללבוש' – כי הבגדים מסמלים גישות פנימיות – אם אנחנו רוצים להגיע לרמה גבוהה יותר, וזה למה ומדוע לבוש הוא כל כך חשוב – לבוש פסיכולוגי. ולעלות למעלה 'לקומה העליונה' כפי שאני קורא לזה, זה דורש מלבושים מיוחדים.
אני מתכוון כי האדם אשר לבוש באגואיסטיות של החיים שלו, הוא לא יגיע הרחק למעלה 'לקומה העליונה', וכמו כן הוא לא יהיה מסוגל לקנות שום דבר בחנות הגדולה אשר עליה דיברתי. 
אתם רואים, לרגע הוא לא יאמין כי הוא לבוש בצורה לא נכונה לעבודתו, לעבודה הזאת, לג'וב הזה.
הוא חושב כי הוא מתאים וראוי ובעל ערך כדי לעלות ולטפס ישר למעלה במעלה קרן הבריאה ולפגוש את המוחלט. אני מפחד שזה יכול להיות כי הוא לא יוכל לעשות כך ויש לי סיבה טובה מאוד להגיד את זה.

עמוד 1098
אבל, אני מודה שזה לוקח שנים רבות וארוכות כדי  להבין ולתפוש קודם כל כי האחד הוא לא בדיוק אלוהים, ושנית, כי האחד הניח כל הזמן הזה שהאחד הנו (אלוהים).
כן, זאת היא סיטואציה אשר קשה לפגוש, ואחת כל כך משפילה אשר רק מעטים יכולים לעמוד בה.
וזאת היא סיבה אחת מדוע ולמה העבודה אומרת כי אלא אם כן אתה  יכול להאמין ב – Mind – בתודעה גדולה יותר, אז אף פעם לא תוכל לעשות את העבודה הזאת.
אתה יכול לצעוק ולקרוא : "אבל אני אף פעם לא הנחתי שאני אלוהים !" 
האם אתה ממש בטוח בזה ? האם לא חשבת תמיד כי אתה צודק ? האם לא התנהגת תמיד ובפעולה כאילו אתה צודק והאדם האחר טועה ? ואולי מבלי שהתבוננת בזה, חשת והרגשת נעלה על אחרים. 
עכשיו, בכתבי הבשורה הנוצרית, ואשר בצד המעשי הם בעיקר לגביי הצד ה 'פרושי' אשר בתוכנו, נאמר הרבה על המצב הזה של התודעה – Mind ועל הלך הרוח הזה, וההכרח והצורך של להבין ולתפוש בתור עובדה, לא בתור העמדת פנים סנטימנטלית של דיבור לא ברור וילדותי "כי האחד הוא לא שום דבר והוא כלום".
העבודה אומרת : " אלא אם כן האדם, האיש והאישה יכולים להתחיל להבין ולתפוש את ה 'כלומיות והאפסיות' שלהם עצמם, בתור עובדה של התבוננות עצמית, אז שום דבר לא כיול להתחולל ולקרות בתוכם ". 
במכון בצרפת נאמר לנו : "כאן אישיות לא נחשבת בתור שום דבר".
עכשיו, מטרה אשר נעשית מתוך אישיות מזויפת רק מגדילה את האישיות המזויפת.
עד כמה הרבה זמן לוקח להתבונן מה היא אישיות מזויפת בתוך עצמך !!!
חלק חושבים כי העבודה המעשית הבסיסית, המתחילה עם התבוננות עצמית על אישיות מזויפת כאורח החיים בתוך עצמך, על מצבים שליליים, על שקילה פנימית (חשבונות פנימיים), 'אניים' שונים, גישות קובנציונאליות מקובעות, סתירות פנימיות, דמיונות עצמיים מיוחדים, כפי גאווה ויהירות – שני – 2 הענקים האלו כפי שקורא להם גורדייף -אשר הולכים לפנינו, ומארגנים לנו את החיים מראש, 
וכמו כן הראיה ההדרגתית של בלמי זעזועים, תמונות, וההבנה והתפישה של המכאניות של האחד.
להבחין איך אתה מתנהג והרושם אשר זה עושה על אחרים – ובקצרה , 'כל' מה שהעבודה מלמדת שהאחד חייב להתבונן בתוך עצמו – אני אומר כי זה נראה שחלק חושבים כי כל זה הנו אלמנטרי.
ובכן, הם לא יכולים להיות טיפשים יותר גדולים מכך. 
כי עבודה אישית זאת של התבוננות עצמית היא " בשביל כל החיים של האחד ". 
ומתוך זה מגיעה הזריחה של מטרה אמתית, ובניסוח הגדול ביותר של זה, 
זאת היא התשוקה להתעורר.
במקרה שלי, אני מחפש להתעורר מדוקטור ניקול – וכך, בכול אחד מן המקרים שלכם, המטרה הגדולה ביותר היא להתעורר מ- מה שקראתם לו עד עכשיו "עצמכם" וזה אפשרי דרך התבוננות עצמית.
אז אנשים מוצאים באופן ספציפי מיוחד איזה מאמצים מסוימים בתוך עצמם שומרים אותם מזדהים עם עצמם וכך מונעים מאיזושהי התעוררות להצליח לקרות ולהתחולל.
אז הם יכולים להתחיל לראות היכן מונחת המטרה שלהם באמת.
אז הם אכן אמנם יכולים להתפלל – כלומר, לבקש עזרה באינטליגנטיות.
הם אולי יכולים לקבל את זה, אבל רק על ידי כך שהם ישלמו בשביל זה – כלומר, 
על-ידי ההקרבה של משהו אשר עד עכשיו היה בשבילם יקר ערך.
אתם לא יכולים להגיע למצב חדש ולרמה גבוהה יותר – כלומר, 
אתם לא יכולים "לעלות לקומה העליונה" – אלא אם כן אתם מקריבים משהו אשר שייך למצב הישן שלכם – ובאופן עמוק – מן המהות.
וכפי שאתם יודעים העבודה אומרת במקור : "קודם כל אתם צריכים להקריב את הסבל שלכם".
זאת היא מטרה טובה מאוד. אבל, האם אי פעם חשבתם כי אלא אם כן אתם מתבוננים בעצמכם בצורה יומיומית, אז אתם אף פעם לא תראו את הצורה של הסבל שלכם ? 

עמוד 1099
זה לוקח שנים על גביי שנים של עבודה, ואתם לא יכולים לראות דבר בתוך עצמכם, אז איך עלי אדמות אתם יכולים לצפות לשנות את זה ? האם אתם יכולים לשנות את מה שאתם לא מודעים לו ?
אז אני חוזר, התבוננות עצמית לאורך הקווים המקוריים של העבודה היא המשימה ההמשכית של כל אלו אשר מחוברים וקשורים עם הענף שלי של העבודה הזאת.
                            בית אמוול הגדול 20.12.1947 רעיון-עבודה
                                אחד מרעיונות העבודה לגביי דמיון
העבודה אומרת, כאשר היא מדברת על הכוח והעוצמה האיומים של הדמיון אשר שומר את האנושות ישנה, בין שאר הגורמים הרבים האחרים שעושים את זה, ואפשר בערך לחלק את האנשים כך :
1. חלק מן האנשים חולמים את החלומות שלהם בפסיביות
2. חלק מן האנשים מדברים על החלומות שלהם
3. חלק מן האנשים פועלים ומוציאים לפועל את החלומות שלהם.
פרשנות
האחד חייב להבין כי בדברנו על 'חלומות', מה שהתכוונו כאן זה לצורות הדמיון של האחד, החלומות  בהקיץ של האחד, הפנטזיות של האחד לגביי עצמו ולגביי מה שהאחד יאהב וירצה כי יחשיבו אותו בתור מישהו או משהו, ולגביי מה שהאחד באמת חש ומרגיש כי האחד הנו, ולמרות ש, לרוע המזל זה נראה כי אף אחד לא מבחין בכול הרעיונות הסודיים או החשאיים האלו לגביי הערך שלנו.
במקרה אחד בדברו על דמיון אמר אדון אוספנסקי :
" יש לנו רק מעט צורות אופייניות של דמיון מכאני בעל פעילות עצמאית לגביי עצמנו – כלומר,
אפשר לתת ניקוד של דמיון-עצמי נגיד של 4 או 5. (ואני לא מדבר על דמיון מכוון). זה חשוב לעשות את הצורות הלא מודעות האלו של דמיון למודעות ולהבין ולתפוש כי הם פועלות עליך בכול רגע ".
ואז אדון אוספנסקי הוסיף ואמר באופן ברור ומדויק : " צורה של דמיון לגביי עצמך אשר מרשים ומאפשרים לה לפעול מבלי שנהיה מודעים לכך, זה יכול לקלקל את כל החיים של האחד. 
ונגיד כי שני – 2 אנשים רוצים להתאחד, אם הצורות של הדמיון המכאני שלהם לא מתאימות או מנוגדות, אז הם יכולים להפוך להיות הרסניים בצורה הדדית".
כלומר, זה אומר, כי שני-2 אנשים יכולים, בגלל השליטה של הפנטזיות השונות שלהם ואשר הם לא התבוננו בהם לגביי עצמם, ויכולות להרוס באופן הדדי אחד את השני בצורה פסיכולוגית, למרות ואפילו עד כמה שהם יודעים כי הם רוצים להיות ביחד.
תזכרו כי פסיכולוגיה אחת מייחסת את עצמה לפסיכולוגיה נוספת אחרת. זאת היא לא שאלה של הגופים הנראים והמתאחדים, אלא של הגופים הבלתי נראים – כלומר, הפסיכולוגיות.
יחסים שטחיים מאוד ומתישים ומעייפים מגיעים דרך גופים אשר מנסים להתאחד מבלי המושג הקלוש והקטן ביותר כי אלו הן הפסיכולוגיות אשר חייבות לעשות את זה, חייבות להתאחד.
אהבה היא פסיכולוגית, אבל למעשה היא תמיד דמיון.
בהסתכלנו אחורה על הלימודים אשר ניתנו בעבר בצורה של סיפורי פיות או סיפורי מעשיות יש את הפנטזיה של סינדרלה.

עמוד 1100
שמעתי בזמן כלשהו, על אישה שקנאה בדוכסית אצילה מסוימת. ובכן, האחד יכול לחשוב שזה בלתי נתפש כי האחד מקנא באדם שהוא לא מכיר. אבל, אם למישהו יש פנטזיית סינדרלה חזקה, אז זה הופך להיות יותר ניתן להבנה.
הפנטזיה גורמת לאחד לקנא, לא האדם. 
קראתי במקום כלשהו כי במילניום בתקופת ימי הביניים (שנת 1000 לספירה), להרבה נשים הייתה את הפנטזיה של להיות יכולות ללדת את ישוע בהגעתו השנייה. בימינו זה כבר לא נראית כמו צורה נפוצה של דמיון. הנקודה היא שכאשר פנטזיה, צורה עוצמתית של דמיון ואשר יש לה השפעה מהפנטת, אז אנשים מתנהגים בצורה בלתי רגילה, בפשטות בגלל צורת הדמיון אשר שולטת בהם בתקופה הזאת. 
פעם כאשר דיברתי עם אדון אוספנסקי אז אמרתי כי ההיסטוריה היא חסרת תועלת בקירוב כי אף אחד לא יכול היה באמת לרשום אי פעם את מה שקרה וקורה, ומבחנים פסיכולוגיים אשר נעשו לאחרונה הראו כי כל אחד מדווח על אותו אירוע בצורה שונה, ובמקום רישום אמתי יש לנו את הדעות ואת נקודות המבט של אנשים. אדון אוספנסקי אמר בקצרה : "כל ההיסטוריה היא דמיון".
אני חושב שהוא התכוון כי מה שאנשים חושבים שהוא אמת לגביי אנשים היסטוריים זה דמיוני
- כלומר, ש, מה שנקרא היסטוריה זה לגביי אנשים דמיוניים, וככה ההיסטוריה היא דמיון.
אז אמרתי שאני חש ומרגיש שובב (גם מרושע או זדוני) ושאלתי : "אז מה לגביי תאריכים ?"
אדון אוספנסקי אמר : " הו, כן. התאריכים הם עובדות אבל שום דבר אחר הוא לא". 
אז אמרתי ' ואני אף פעם לא יכול לזכור תאריכים' ואדון אוספנסקי אמר : 
"מתיי חי המלך צ'רלס השני ?" אז אמרתי : "התאריך היחידי שאני מכיר וזוכר זה 1066, ואין לי מושג ל- מה הוא מתייחס".
עכשיו, אוסיף לכך כי רוב הזיכרון שלנו את העבר, ורוב המושגים והרעיונות שלנו על אנשים אחרים ומעל הכול גם הרעיונות שלנו על עצמנו, הם בעיקר – 'דמיון'.
מה הדבר היחיד אשר יכול לשלוט בדמיון ?   התשובה היא זיכרון.
אני לא מתכוון מה שאנחנו בדרך כלל קוראים לו זיכרון. אני מתייחס לזיכרון-עבודה – כלומר,
בדיבור יחסי זה זיכרון-מודע אשר מתחיל עם ההכנסה המודעת פנימה של רשמים דרך התבוננות עצמית.
עכשיו, אם נשוב לזה, הבה ניקח את האיש או את האישה אשר חולמים את החלומות שלהם בפסיביות, תסתכלו על רצועת הכביש הארוכה, וילה אחר וילה. האם אתם חושבים כי הדיירים בהם לא חולמים על פנטזיות ?
כן. אבל, או שהם לא אומרים על זה כלום, או אם נגיע לקטגוריה – 2.
זה יכול להיות כי הם מדברים על החלומות שלהם כגון לדוגמא :  
"הו, אם רק יכולתי לפגוש את ההוא ואת ההיא, אני יודע כי הוא יבין אותי באמת".
כן. אבל אם הייתם פוגשים אדם מודע אשר היה מבין אתכם אז הוא לא ממש היה מה שבקשתם.
ל מ ה ? 
כי דרך הדמיון את/ה לוקח את עצמך בתור מה שדמיינת כי אתה – וזה ' לא המקרה'.
אתה לא מה אתה מדמיין שאתה, ובעבודה אתה צריך להבין ולתפוש את זה לבסוף.
זאת אמנם הסטימולציה האמתית היחידה על-מנת לעבוד עם ועל עצמך. 
לראות כי האחד הוא לא מה שהאחד מדמיין. זאת היא רפואה חזקה מאוד. אשר רק מעטים יכולים לקחת. אז, ההבנה והתפישה וההכרה וההשגה והזיכרון הם סוכנים עוצמתיים להשתמש בהם.
עכשיו, כמה שהערפילים של הדמיונות מתבהרים ומתנקים כך אתה חש ומרגיש יותר אני-אמתי.
כי אני-דמיוני צריך יותר דמיון כדי לתמוך בעצמו. 
כל עוד החיים של האחד נמשלים ונשלטים על-ידי אני דמיוני, הם בהכרח חייבים להיות לא אמתיים.
אני יכול להבטיח לכם כי האובדן ההדרגתי של דמיון, כאשר אתה מקבל את ההשפעות השולטות של העבודה, הם   ל א  מובילות לאיזושהי התרוששות פנימית.

עמוד 1101
להיפך, זה הופך את האחד לשדות אינסופיים ובלתי נדלים ועשירים של הבנה חדשה.
היכן שהנגיף והמטרד של עצמך כבר לא קיימים יותר. כי כל עוד האחד מוקף על-ידי אשליות סוררות ועקשניות ובלתי פתורות ולא מאותגרות ואלימות ללא עוררין (אשר דרך אגב, בפניה של סכנה גדולה, 
יכולות ליפול לחלוטין לאיזה זמן בינתיים) אז האחד נחנק ונרמס ונהרס על-ידי דמיונות – כי כל האשליות הן בגלל עבודתו של הדמיון.
תיקח את האדם אשר נוח לו והוא לבוש היטב והוא שאנן ושבע-רצון-עצמי, והוא לבוש מבפנים בכול מיני סוגים של דמיונות גאוותניים, שחצניים וחסרי ערך ותועלת – האם אתם חושבים כי זה הנו מצב של להיות ער ? או האם זה מצב של שינה ? 
בבירור ובבהירות, אדם כזה, אישה או אישה חייב שיעקצו אותו ויצרבו אותו ויעירו אותו מן המוות הרוחני. 
וכאן אנחנו יכולים לראות את עבודתו של הדמיון אשר שומר את האנשים מאוד ישנים בתוך כל מיני סוגים של יהירות וגאוותנות, ואפילו ההיפוכים והטרגדיות ההמשכיות של החיים לא יעוררו אותם.
כפי שהמוות הפיזי מתקרב, כך נחלשות הרבה אשליות חיים – ומה הן משאירות ?
אדם חי או אדם מת אולי במשך שנים. אך רק מה שהוא אמתי יכול לעמוד בפני המוות.
ישוע אמר כי רק אהבת אלוהים יכולה לעמוד בפני המוות.
וזה מאוד מוזר להרהר ולחשוב עמוקות על להגיע לדעת מה הנו אמתי בתוך עצמך.
אף קטלוג אורתודוקסי של סגולות סטנדרטיות לא יכול לעזור כאן לאף אחד.
כי מה שאמרתי אמתי בתוך האדם וזה יחידני בשבילו או בשבילה. 
אין אף מטר או אמת מידה סטנדרטית כדי למדוד את האדם, איש או אישה.
אנחנו נולדים מיוחדים ויחידניים ואנחנו נולדים כדי להתעורר וכך אנחנו נולדים כדי להשיג 'אני אמתי' בתוך עצמנו ואני-אמתי הנו יחידני בכול מקרה.
אז כל אחד חייב לבסוף רק לעקוב אחר הדרך והנתיב האינדיבידואליים שלו של אני-אמתי.
כן. אבל יש אמיתות כלליות לגביי איך להגיע לזה – והעבודה מלמדת אותן, וקודם כל חייבים לציית להן. לדוגמא, אף אחד לא יכול להגיע ולהשיג אני-אמתי אם האהבה שלו של להיות נגטיבי ממשיכה להיות גדולה יותר מאשר התשוקה להיפרד מן הרגשות השליליים.
ההתנסות הרגעית של ההפרדה הזאת היא ' ח ו פ ש '.   
כאן סדרה אחת של רגשות חייבת להתמודד ולהתעמת ולהיאבק עם סדרה  אחרת נוספת של רגשות למשך זמן ארוך – כי רק רגש אחד יכול להתגבר על רגש נוסף אחר.
אדם הנו אהבתו העיקרית. 
עכשיו, אם ההערכה של העבודה הופכת להיות חזקה יותר – וזה אומר האהבה שלה – אז היא תתמודד ותיאבק באהבה של להיות נגטיבי, ובעובדה, עם כל מה שהעבודה מלמדת אותנו להתבונן בו ולהיפרד ממנו. 
ובקצרה, העבודה תילחם בשבילך, ורק בדרך הזאת 'אני-אמתי' יכול להגיע ולהתקרב ל'אני-אמתי'.
אבל אם האחד טועה ב 'אני-אמתי' והאחד לוקח את ה 'אני-הדמיוני' בתור 'אני-אמתי' -
אז האחד טרם התחיל לעבוד על עצמו, וככה הוא כישלון באופן ובהיגיון של כל הלימוד האזוטרי, 
וכמו שזה בהיגיון של כתבי הבשורה הנוצרית, ועד כמה שהוא היה מוצלח או מכובד בחיים. 
האחד טעה במשימה האמתית של הקיום של האחד בפלנטה עם המיקום הנמוך של הזווית אשר בה הניסוי המסוכן של אורגניזם של התפתחות עצמית הנו התנסות אשר מנסים ובודקים.
בדברנו על דמיון אנחנו חייבים להעמיד רקע אשר ממנו נדבר, כדי שנוכל לראות מה הנו דמיון.
דמיון מכאני בפעולה עצמית שומר אותנו ישנים.  אני-דמיוני מורכב מדמיון.  אני-דמיוני חייבים בהדרגה לנקז ולדלל אותו מן הכוח שלו. זאת היא אמרה פשוטה וברורה על הסיטואציה של מה שהעבודה מדברת עליו באוזניים שלנו כל הזמן.

 

עמוד 1102
הבה ניקח את קטגוריה – 3, כלומר אנשים אשר פועלים ומוציאים לפעולה את חלומותיהם – כלומר, 
את צורות הדמיון שלהם. אנשים אלו שונים מהאנשים בקטגוריה מס'-1 – שלומר, מן האנשים אשר חולמים את החלומות שלהם ולא מנסים להוציא לפועל את חלומותיהם, ובקשר לכך, תסתכלו באיש או אישה במצב פסיבי של דמיון, העיניים שלהם תמיד לא ממוקדות, והם נראים די חרשים ועיוורים.
יש להם הבעות מאוד מעניינות על פניהם – לא הבעות מלאות חיים ומרץ, אלא הבעות די עצובות או מופנמות ומבודדות ומרוחקות, ועדיין לא ממש כך, כי האחד יכול לראות שבאותו זמן יש להם איזה שהוא סיפוק פנימי עמוק אשר קורה ומתרחש בתוכם.
מה קורה ? 
הכוח שלהם מנוקז ומדולל על-ידי הדמיון המכאני שלהם אשר רץ בעצמו. 
פעם אמר אדון אוספנסקי : "הם משתתפים ונוכחים בסרט קולנוע חשוב מאוד, אשר הנו יקר מאוד".
כן. דמיון יכול לספק כל מרכז. הוא בבירור יכול אם אתה מבחין בעובדה. 
אבל אלו מקטגוריה – 3 הם אלו אשר מחפשים להוציא לפועל את החלומות שלהם – ולנסות לייחס ולקשר את החיים החיצוניים שלהם לפנטזיות הפנימיות שלהם.
החיים של הדמיון אשר הוא לא בשליטה וסופג את האדם ומנקז לו את הכוח ואין לו כל קשר עם מה שאנחנו קוראים לו מציאות ".
הקטגוריה השלישית – 3, מחפשת ומנסה לעשות את המציאות החיצונית שתהיה בהתאמה לפנטזיה הפנימית. אז אדון אוספנסקי אמר כי אלו אשר מוצאים  לפועל את החלומות שלהם הם שונים ממש מאלו אשר רק חולמים או רק מדברים על החלומות שלהם. 
ועדיין, אלו אשר פועלים ומוציאים לפועל את חלומותיהם עושים את זה מתוך פנטזיה. 
זה עדיין לא אמתי. זאת הנקודה. יש להם נגיד פנטזיה של להשיג ולנצח או לשבור איזשהו שיא או להגיע לאיזושהי מהירות והם עושים את זה – ועדיין זה לא הם אלא הדמיון שלהם – וזה למה ומדוע האחד תוהה לעתים קרובות למה הם אף פעם לא מסופקים אלא מנסים שוב ושוב לנצח להשיג או לשבור את השיא הקודם שלהם עצמם.
הסיבה לכך היא כי הדמיון אוחז בהם כל כך עד כי הם אף פעם לא יכולים לנוח.
כי הדמיון הנו בלתי ניתן לסיפוק והוא לא יודע שובע, ולא יצליחו לתקן אותו על-ידי ניסיון והתנסות.
אדם כזה לא עושה את מה שהוא עושה מתוך הצד האמתי שלו.
כי מניע אותו משהו אשר הוא לא הוא עצמו – כלומר מניע אותו הכוח של האני-הדמיוני,
הוא עוקב ונוהג אחרי הדמיון שלו עצמו – נגיד בתור להיות הכי מוצלח והכי נבון והכי מבריק, 
או הבחור הכי אמיץ על כדור הארץ.
ועדיין, הטרגדיה היא כי כל מה שאמתי בתוכו לא באמת רוצה לעשות את מה שהאני-הדמיוני גורם לו לעשות. ובקצרה, הוא מוצאי לפועל את הדמיונות שלו, אשר הם בלתי ניתנים לסיפוק ואשר מענים ומייסרים אותו למען מאמצים נוספים אשר יספקו את הרעיונות של הדמיונות ואת הפנטזיות שלו עצמו. וזה כמובן אותו דבר אצל נשים ואצל גברים.
אז אנשים רבים שגידלו אותם על סיפורי אגדות שמילאו את הדמיון שלהם, ממשיכים בחיים לנסות ולהפעיל את הפנטזיות הנרכשות האלו. 
כל זה הנו 'אני-דמיוני'. והעבודה מלמדת אותנו כי 'אני-אמתי' קיים. אבל, אי אפשר לגשת אליו כל עוד שולט בנו 'אני-דמיוני'. 

עמוד 1103
                                          בית אמוול הגדול 3.1.1947
                                            דיאגרמת המדרגות
דיאגרמה זאת לא ניתנה במשך איזה זמן מסוים. אבל, אני הולך לתת אותה בקצרה ככול האפשר.
העבודה מלמדת כי הבריאה של היקום היא על-פי חוק ה-3-שלוש וחוק ה-7-שבע והיא אוקטאבה יורדת אשר בה בכול רמה או 'תו' פועל חוק ה-3.
וכך, כל מניפסטציה-התבטאות עוקבת היא מתחת יותר חוקים או יותר כוחות, מן המוחלט למטה עד לכדור הארץ והירח. זאת היא קרן הבריאה 'שלנו'. 
המוחלט הנו מתחת חוק אחד – רצונו של המוחלט – וכך הוא הנו בלתי מותנה ו/או מוחלט ואינסופי. המסדר הראשון של העולמות הנו מתחת לשלושה-3 חוקים, כי כל ההתבטאויות-המניפסטציות הן בגלל שלושה-3 כוחות אשר נפגשים בנקודה ומשתפים פעולה בתור אקטיבי, פסיבי ומנטרל.
המסדר השני-2 של החוקים אשר התבטאו והתגשמו במניפסטציה הוא מתחת לשלושת הכוחות שלו עצמו ועוד שלושה כוחות מן המסדר הראשון של העולמות.
המסדר השלישי-3 של העולמות אשר עברו מניפסטציה הנו תחת שלושה-3 חוקים של עצמו, 
ועוד שישה-6 חוקים מן המסדר אשר מיד מעליהם ועוד שלושה-3 חוקים היישר מן המסדר הראשון,
ולפיכך הנו תחת שנים עשר-12 חוקים – וכן הלאה, עד למטה לכדור הארץ שלנו אשר מתחת לארבעים ושמונה-48 והירח לשנו מתחת לתשעים ושש-96.
לפיכך הנכם רואים כי הבריאה היא הגבלה על-ידי סקאלה – הכי נמוך הנו מתחת להכי הרבה חוקים והכי גבוה מתחת להכי מעט חוקים.     זה 'המשחק'.
אני מתכוון כי אנחנו חיים הרחק למטה בסקאלה היורדת, כך שהרצון של המוחלט יכול להגיע אלינו היישר רק דרך חוקים מכאניים אשר הולכים ומתרבים וגדלים.
כדי שיגיע אלינו ישירות, ואשר יהיה בלתי ניתן לשאת את זה – כל התווים האינסטרומנטאליים
(אינסטרומנטאליים=אשר משמשים כאמצעי ואשר מהווים גורם מועיל ומקדם) באוקטאבה יהיו חייבים להיהרס. 
כלומר, חוקי המשחק יהיו חייבים להתבטל וכך הכול ייהרס. וזה למה ומדוע זה אפשרי לדבר על היקום בתור 'משחק'. (כי יש לו חוקים, הערה של Will ).
כאשר אתם מבינים ותופשים כי היקום בנוי על העיקרון של סקאלה אז אתם יכולים להבין כי האנרגיות בפעולה בחלקים העליונים הגבוהים של קרן הבריאה הם עדינים ומעודנים מאלו אשר פועלים בחלקים הנמוכים. אנרגיות עדינות או גסות אלו נקראות בעבודה 'מימנים'.
אני לא הולך לתת לכם את הדיאגרמות המורכבות והמסובכות של הרעיון הזה, אלא אבקש ממכם לקבל בפשטות כי יש אנרגיות עדינות ו/או גסות אשר נקראות מימנים. 
כאשר מדברים באופן יחסי, אנחנו יודעים כי באוקטאבות הידועות של אנרגיה פיזית,
האנרגיה המייצגת, נגיד – אור סגול, היא אנרגיה 'עדינה יותר' מאשר האנרגיה אשר מייצגת אור אדום. כלומר, בעלת תדירות וויברציה גדולות יותר. אם נעבור מעט כלפיי מעלה בסקאלה של האנרגיות הפיזיות הידועות האלו, נמצאות קרני – X אשר הם יותר 'עדינות' מן האור הסגול.
עדינות עד כדי כך שהן יכולות לעבור דרך הגוף, וכך הלאה.
אז רק על-ידי אנאלוגיה, האחד יכול לתפוש איך  האנרגיות של המוחלט יכולות לעבור דרך הכול. 
עכשיו, שמעתם כי המרכזים באדם עובדים ופועלים על אנרגיות שונות או מימנים שונים על-פי מהירות פעולתם. 
המרכז הפורמטורי (החלק המכאני של המרכז השכלי) עובד ופועל על מימן עם דחיסות אשר מיוצגת במספר – 48, מרכז המין עובד ופועל על מימן המיוצג על-ידי דחיסות המיוצגת במספר -12,
כלומר, אנרגיה הרבה יותר עדינה, מרכז התנועה עובד ופועל על מימן-24 – וכך הנו הרבה יותר מהיר מן המרכז הפורמטורי, למעשה בערך 30.000 פעם.

עמוד 1104
וכך הנו הרבה יותר מהיר מן המרכז הפורמטורי (החלק המכאני של המרכז השכלי) – למעשה בערך 30.000 פעם יותר מהיר, כפי שאנחנו מבחינים כאשר אנחנו רצים במורד המדרגות ופתאום מנסים 'לחשוב' איך אנחנו עושים את זה. 
המרכז האינסטינקטיבי, הקוסם האלכימאי אשר מטפל ודואג לעבודה הפנימית של האורגניזם, עובד ופועל על 'מימן-24', וגם המרכז הרגשי אמור לעשות כך.
המרכז הרגשי הגבוה עובד ופועל על 'מימן-12', והמרכז המנטאלי הגבוה עובד ופועל על 'מימן-6'.
בכול אחד מן המרכזים האלו ה 'זמן' הנו שונה – לפי העיקרון בו '1000-אלף שנים בראייתו של אלוהים (הם כאילו אתמול)". 'רגע' של מודעות במרכז המנטאלי הגבוה ייראה כמו שנים בזמן שלנו.
וכמו כן כך גם, הזמן בכול – תו או רמה בקרן הבריאה הנו שונה.
לכול קוסמוס בתוך קוסמוס יש זמן שונה. 30.000 שנים של הזמן אצלנו הם במושעות של רמת שמש כמו רק הבזק. לבסוף העבודה מלמדת כי כל היקום גדל, בנפרד מן הכישלונות אשר בתוכו. 
עכשיו אנחנו מגיעים אל 'דיאגרמת המדרגות'.
דיאגרמה זאת מדרגת את היקום בתור סוג מוזר של צינור–עיכול פסיכו-פיזי אשר בו הכול אוכל ונאכל. על-פי דיאגרמה זאת והחשיבות הפנימית שלה, הכול וכל דבר מוגדר על-פי 'מה שהוא אוכל ומה שאוכל אותו'. אנחנו אוכלים כל מיני סוגים של דברים, אבל אנחנו לא מדמיינים כי כל מיני סוגים של דברים גם אוכלים אותנו, למרות שאחרי איזה זמן על הפלנטה הזאת, אנחנו יכולים להגיע לכזה חשד. תזכרו מחדש כי נאמר לנו שאם אנחנו ישנים בתוך החיים אז אנחנו מזינים את הירח – כלומר, כאשר אנחנו מזדהים ונגטיביים וכד'. 
אז אתם רואים, אנחנו חייבים לתפוס שהאדם יכול להיאכל 'בהרבה צורות ואופנים' – לא רק פיזיים.
הכול וכל דבר הנו מזון למשהו אחר, ומשהו אחר הנו שוב מזון למשהו אחר. 
כאב וסבל חסרי תועלת מאכילים ומזינים את הירח, הגוף מזין את כדור הארץ.
עכשיו, אנחנו יכולים לראות בטבע הנראה הנגלה כי החיים אוכלים את החיים. חיות וציפורים, דגים וחרקים אוכלים אחד את השני. אנחנו אוכלים אותם. 
או שוב, פרה אוכלת עשב ואנחנו אוכלים את הפרה וכד'. אם הכול וכל דבר חי היה אוכל את אותו סוג של מזון אז זה לא היה אפשרי לחיות בבריאה. הדברים מותאמים בצורה נבונה,
ולעתים קרובות עד פינות מאוד מוזרות. דבר אחד הנו מזון לדבר אחר בדרכים מוזרות מאוד.
אז הנכם רואים כי כאשר זה נאמר כי כל דבר מוגדר על-ידי מה שהוא אוכל ומה שאוכל אותו,
ההגדרה הזאת מעניינת מאוד. 
עכשיו, אנחנו חייבים להוסיף דבר אחד לתוך הגדרת העבודה הזאת. 
העבודה אומרת כי דבר מוגדר 'על-ידי מה שהוא אוכל ועל-ידי מה שאוכל אותו', ועל-ידי הסביבה אשר בה הוא חי'. לדוגמא, דג וציפור חיים בסביבות שונות. הרבה דגים ניזונים מדגים והרבה ציפורים ניזונות מאכילת דגים אבל הם שייכים לסביבות שונות.
ושוב, הדברים האפשריים אשר יכולים לאכול דגים הם לא זהים לדברים האפשריים אשר יכולים לאכול ציפורים וכד'.

עמוד 1106
אתם תבחינו כי האדם נלקח בתור 'מימן-24' בדיאגרמת המדרגות.
זה אומר כי האדם באופן מהותי וחיוני הוא מן הסדר והאיכות הזאת – כלומר, 'מימן-24', 
ובתור כזה הוא אוכל 'מימן-96'.  'מימן-96' הנו המזון שלו, האוכל שלו. הוא לא אוכל את כל החיה בשלמותה, ובתוכו הוא נאכל על-ידי הוויות גבוהות יותר, אשר מיוצגות על-ידי 'מימן-6'.
עכשיו, אם תבחינו, האדם בתור 'מימן-24' נאכל על-ידי הוויות אשר נקראות 'ארכי-מלאכים' וההוויה שלהם מוגדרת על-ידי 'מימן-6', ולא על-ידי 'מלאכים' אשר הווייתם מוגדרת 'מימן-12'.
אבל, אם האדם היה 'מימן-48' הוא היה נאכל על-ידי אלו אשר נקראים 'מלאכים' או 'אלים פלנטריים'. 
אם ההוויה של האדם תהיה מיוצגת על-ידי 'מימן-96' אז הוא יהיה נאכל על-ידי האדם, זאת היא נקודה מאוד מסקרנת – אבל אני לא מציע לדון בכך. 
כפי שאמרתי, דיאגרמת המדרגות לא ניתנה במשך איזה זמן, ואני נותן אותה בקצרה ככול האפשר.
                                      בית אמוול הגדול 10.1.1948
                                     רשימות על התבוננות עצמית
המטרה של התבוננות עצמית כפי שהעבודה מלמדת זה להכניס קרן אור לתוך החשיכה הפנימית שלנו. הדיסציפלינה של ההתבוננות העצמית היא אחת אשר אורכה כאורך החיים, כי אנחנו לא יודעים ומכירים את עצמנו, למרות שאנחנו מדמיינים כי אנחנו כן., ובגלל מה שאנחנו מדמיינים שאנחנו יודעים אז לעתים קרובות שגוי ולא נכון. המצב הזה הנו החשיכה הפנימית שלנו, ואשר לתוכה קרן אור חייבת לחדור.   מה היא קרן אור ?   זוהי מודעות.
ובקצרה, אנחנו צריכים לעשות את עצמנו יותר מודעים לעצמנו. כי מה שאנחנו לא מודעים לו נשאר בחשיכה. זה שייך לצד האפל והחשוך שלנו. כפי ששמעתם, העבודה הזאת מחלקת את האדם לאנושות מודעת ולאנושות מכאנית. אנחנו אשר שייכים לאנושות המכאנית, צריכים לשאוף להפוך להיות מודעים יותר ועל-ידי כך אנחנו מתחילים להפוך להיות יותר מודעים לעצמנו בתוך עצמנו – כלומר, רק על-ידי כך שניתן לקרן האור הזאת להיכנס לתוך החשיכה הפנימית שלנו על-ידי השיטה של התבוננות עצמית לא אישית ולא ביקורתית, אשר מבססת את ה 'אני-המתבונן' בתוך עצמנו ומתחילה לאט לאט לעשות אותנו אובייקטיביים לעצמנו. 
זה משנה את ההרגשה ואת התחושה של ה'אני' של האחד. ה'אני-המתבונן' אוסף סביבו לבסוף את כל ה 'אניים' האלו אשר רוצים להתעורר וכאשר מגיעים למצב הזה, של סידור מחדש וארגון פנימי מחודש בין ה-'אניים' השונים, אז נוצר ונברא 'אני-אמתי' זמני וחלופי ואשר נקרא 'סגן מנהל משק הבית'.
ככול שהאדם לומד יותר ומהרהר והוגה ותוהה על זה ומתרגל את הלימודים של העבודה ורואה דרך תפישה פנימית את האמיתות אשר מוכלות בתוכו, רק 'סגן מנהל משק הבית' יהפוך להיות חזק יותר ולבסוף הוא ימשוך הבזקים של 'מנהל משק הבית' אשר מגיע מלמעלה – כלומר מתוך רמה גבוהה יותר בתוך עצמו – ומאחורי 'מנהל משק הבית' יש 'אני-אמתי'.
עכשיו, 'אני-אמתי' לא יכול להופיע אם האדם הנו במצב של חשיכה פנימית, כי אם הוא היה יכול להופיע אז האדם היה משתגע. ועדיין, האדם נוצר ונברא כדי להגיע ל 'אני-אמתי' בתוך עצמו ולא להשתגע.

עמוד 1107
כל מה שמעל מציין ומביע את המשמעות הפנימית של העבודה הזאת מזווית אחת.
תזכרו תמיד כי עם התודעות – Mind's המוגבלות שלנו, העבודה השלמה עצמה יכולה להיות נאמרת ומובעת עכשיו רק מן הזווית הזאת ובפעם אחרת מזווית אחרת. הבחינו לדוגמא, כי אנחנו לא מדברים על הרמה של המודעות אשר נקראת 'הרמה של הזכירה העצמית' ולא על הרמה הנוספת אשר הרכישה וההשגה שלה נותנת לנו מודעות אובייקטיבית ואליה מחובר ה 'אני-האמתי'.
אנחנו מדברים רק על הנחיצות וההכרח של לעשות את עצמנו יותר ויותר מודעים לעצמנו.
כפי שאנחנו, אנחנו 'מזדהים ' עם עצמנו – כלומר, לא מודעים לעצמנו. 
על-פי ההיגיון של העבודה להיות בהזדהות משמעותו לא להיות מודע. 
דיברנו לאחרונה על איך וכיצד זה הנו האינטרס של כוחות פלנטאריים מסיימים לשמור על האדם ישן ולעשות בו שימוש, על-ידי כך שגורמים לו 'להזדהות', עם שניהם, עם המושגים והרעיונות שלו לגביי עצמו – כלומר, עם האישיות המזויפת שלו – וגם עם כל מאורע אופייני ואשר מהם יש רק מספר מסוים, אשר חוזר וחוזר עד שהאדם מתחיל להתעורר לעובדה הפשוטה ומחפש כבר לא להיות יותר מזדהה עם כולם. 
רק הרכישה של מודעות – כלומר, 'אור' – יכולה להפריד אותנו מן החשיכה של להיות תמיד מזדהים.
אם אתה הופך להיות – 'מודע' לכך שאתה צולע ועלוב למדיי ולא מוצלח כי הנעליים שלך לא מתאימות לך, אז אתה לא תגנח ותאנח ותתלונן ותישאר מזדהה עם הסבל חסר התועלת הזה.
אתה תתבונן על איך אתה הולך ותהפוך להיות מודע לכך ותתחיל לעשות נעליים יותר טובות.
אבל, כדי שזה יקרה, האחד צריך וחייב לקנות – עור, לקנות עור מן הסוחרים אשר מוכרים את זה., וזה בכלל לא קל.
לאנושות המודעת יש עור למכירה וזה די בזול, אבל הם לא יכולים להשתמש באלימות ולהתעקש שהאנושות המכאנית חייבת לקנות את זה, כי זה יהיה נגד החוק שהאדם נברא כאורגניזם של התפתחות עצמית, ולכפות את זה יהיה נגד החוק האזוטרי אשר מתייחס לאדם ולמשמעות שלו, כי אם זה יהיה כך שיכפו עליו להתפתח אז הוא כמובן לא יוכל להתפתח בכלל – אפילו בהתאחדות האלוהית האינטימית בעלת החשיבות הקטנה ביותר, נגיד עם הכוכבים ועם הים – אלא אם כן זה היה מקבל רשות ומקבל אישור באופן רשמי. 
כל דבר אמתי בתוך האיש או האישה יכול לגדול רק דרך הרצון שלהם עצמם, דרך ההרגשה והתחושה שלהם עצמם, התפישה הפנימית שלהם עצמם כי הדבר הנו כך.
עכשיו, רשמים אשר מגיעים מן החוץ 'דרך' החושים, נופלים על גלילים של 'פונוגרף' (סוג של 'גרמופון' להשמעת מוזיקה) על מרכזים ורושמים שם את עצמם. הגלילים האלו מגדלים עור חדש (עור כמו של אדם – Skin ) כאשר ממלאים אותם, ועדיין, כל מה שמונח שם מתחת נמצא שם ויכול לדבר, רק הרוב עכשיו הנו בחשיכה – כלומר, לא מודע. הם באמת גלילים של ארבעה-4 מימדים.
הבה ניקח דוגמא פשוטה של אחד מן הצדדים ה 'חשוכים' של עצמנו. כול אחד ממכם שר את השיר שלו או את השירים האופייניים שלו אבל לא יודע את זה. 
העבודה אומרת : 'נסה להתבונן בשירים שלך' וזה כל מה שהיא אומרת. 
האם אתם אומרים כי אין לכם כל שירים לשיר ? 
אז תנסו שוב – תנסו בפעם הזאת להתבונן בעצמכם. תנסו להקשיב. תנסו להבחין בעצמכם ותנסו לשמוע את מה שאתם אומרים. האם ממש עכשיו אמרתם כי אתם אף פעם לא שרים ? אתם חייבים להיות איש או אישה מאוד יוצאי דופן ובלתי רגילים. האם אתם אומרים שאתם לא כאלו ? 
ובכן, במקרה הזה למה באתם לכאן ? היכן שאין אף אחד כל כך יוצא דופן ובלתי רגיל כמוכם ? 
אני יכול להבטיח לכם כי אתם 'שרים' – וכי אתם קרוב לוואדי שרים טוב מאוד.

עמוד 1108
יש לך אולי 2-3 שירים טובים לשיר, אבל אתה לא ער ולא מודע להם. 
הם רק בקושי יוצאים ומגיעים החוצה.  בכול מקרה, אתה יכול לשיר אותם ברכות ובעדינות לעצמך כל היום. הם תמיד 'שירים נגטיביים' והם נובעים מן החלק הנגטיבי של המרכז הרגשי – החלק הזה אשר אנחנו צריכים לחשוף אותו ולגלות ולחפור אותו ולמוטט ולהרוס אותו כדי לגדל עליו יבול אחר.
עכשיו, אנשים לא רואים איך השירים האלו אשר הם לעתים קרובות כאלו שלא מביעים בפתיחות, 
אם מתמכרים אליהם במשך שנים – כמו בשיר הקלאסי הנקרא 'אני קטן ומסכן' והם לא רואים כי השירים האלו אשר הם כל כך מסוכנים וכל כך מתוקים וכל כך חסרי תועלת, בקביעות מזהמים מחדש את המצב הפנימי שלהם.
הם ממש מקסימים אותך עד כדי דמעות, כן. אבל לא רק זה – כי הם שואבים ממך כוח.
אתה יודע כי כל הרגשות הנגטיביים מנקזים ומדלדלים ושואבים ומרוקנים אותך מכוח. בימים המוקדמים של העבודה לימדו אותנו כי ההתמכרות הקבועה למצבים נגטיביים ולרחמים עצמיים, להתלוננות ולסלידה, האהבה של להיות אומלל, של האומנות העדינה של אי-ההסכמה, וכול השאר, זה ממש רק כאילו היית חותך את העורק בפרק היד ונותן לדם לזרום כל היום, ואז תגיד שאתה מרגיש וחש לא טוב ואומלל.
                                                *          *            *
עכשיו, הדברים קיימים ויש להם כוח עלינו כי אנחנו לא מודעים להם. ככול שהדבר יותר לא-מודע, 
ככה זה מפעיל עלינו יותר כוח ועוצמה וכך ההתנהגות שלנו יותר מכאנית. 
להביא משהו למעלה לתוך אור המודעות זה לגזול אותו מן הכוח והעוצמה שלו. 
בשביל זה נחוצה התבוננות עצמית ארוכה והרבה סובלנות עם עצמך. אנחנו מתבוננים – אבל לא בצורה מלאה. התבוננות עצמית מלאה לוקחת זמן – שנים – אולי תקופת חיים שלמה.
שמעתם איך המורה של אדון אוספנסקי (הערת התרגום : המורה של אוספנסקי זה גורדייף) 
אמר כי העבודה הזאת אשר מגיעה ממקור לא ידוע אפשר לקרוא לה הנצרות האזוטרית.
הוא (גורדייף) אמר כי אם היינו באמת מבינים את כתבי הבשורה הנוצרית, אז היינו רואים כי זה בדיוק מה שהעבודה אומרת. 
לדוגמא, בקשר ל- מה שנאמר לגביי החלק החשוך שלנו והנחיצות וההכרח של להפוך להיות יותר מודע, אני אקח את המשל לגביי זה שהעין היא המנורה של הגוף (לוקס, פרק 11, פסוק 34-36) :
34 מְנוֹרַת הַגּוּף הִיא הָעַיִן. כַּאֲשֶׁר עֵינְךָ טוֹבָה, גַּם כָּל גּוּפְךָ מוּאָר. אַךְ בִּהְיוֹתָהּ רָעָה, גַּם גּוּפְךָ חָשׁוּךְ. 35 עַל כֵּן הִזָּהֵר פֶּן יֶחְשַׁךְ הָאוֹר אֲשֶׁר בְּקִרְבְּךָ. 36 לְפִיכָךְ אִם כָּל גּוּפְךָ אוֹר הוּא וְאֵין בּוֹ שׁוּם חֹשֶׁךְ, אֲזַי כֻּלּוֹ יָאִיר כְּמוֹ בְּהָאִיר לְךָ הַמְּנוֹרָה בְּזָהֳרָהּ.". 
כאן ישוע מדבר בבהירות ובבירור לגביי החשיבות של "שלא יהיה לך כל חלק חשוך בתוך עצמך"
במושג 'גוף' משתמשים כאן לגביי הגוף הפסיכולוגי. עכשיו, לפעול במכאניות זה הנו רוע, אבל לפעול במודע זה לא רוע. אם היינו אחדות – כלומר, אם היינו יחיד אז היינו פועלים בצורה מודעת.
אבל, אנחנו לא אחדות אלא הרבה – ריבוי של 'אניים' שונים אשר אנחנו לא מכירים, ולא מתבוננים בהם. זאת היא החשיכה. אז העבודה מדברת כל כך הרבה על להכניס פנימה את קרן האור 
על-ידי התבוננות עצמית לתוך החשיכה שלנו.

עמוד 1109
                               בית אמוול הגדול  17.1.1948
                                                 6144
בכול זמן בעבודה זה הכרחי ונחוץ לקבל את הדברים באופן ברור ובהיר, ולעשות חיבורים נכונים, 
להילחם בדמיון, להיאבק בשקרים ולהיפרד מן המצבים הנגטיביים.
הכול וכל דבר אפשר לחבר יחד בצורה לא נכונה. אני חוזר, הכול וכל דבר אפשר לחבר יחד בצורה לא נכונה ולהיות בלתי מובן וכד'. אז מאמץ של 'תודעה – Mind ' הנו הכרחי ונחוץ כדי שתקבל דברים בצורה יותר ברורה בשביל עצמך. 
הבחן איך האחד יכול להאמין בשקרים כמעט ברורים וגלויים ומובנים מאליהם. הבחן בסקנדלים ובהשפעות שלהם עליך.  הבחינו בפרופוגנדה – תעלומה.
ובקצרה, אישה או אישה אפשר להפנט אותם, כלומר, הם יכולים להיות מהופנטים.
המרכזים שלנו עובדים ופועלים כמעט בחשיכה, וכתוצאה מכך, הדברים עוברים ל 'ירח',
לאזור של האפלולית העמומה והעוול ועיוולת ואי-צדק, רוע, ואפילו חיבורים מפלצתיים, למקום של היעדר וחוסר של איזושהי אמת, לאמונות התפלות, לפחד אשר יולד פחד, להיכן ש, כל דבר הנו 
חצי-אור או אור מעומעם מאוד ואין כל כוח של סיבתיות או הנמקה נכונות.
וכפי שזה בדיאגרמת המדרגות, בתחתית שלה יש את המספר : 6144, ואשר לגביו נאמר בקצרה, 
כי שם, היכן שהוא קיים אין אף כוח שלישי-3. 
כלומר, כאן הכוח הראשון -1, והכוח השני-2 – כלומר, הכוח האקטיבי והכוח הפסיבי אשר הם הפכים וניגודים – הם מופרדים במידה מרובה ביותר ואין שום איחוד נכון שלהם דרך כוח מנטרל שלישי-3 אשר אפשרי. 
אנחנו יכולים להסיק כי לפיכך זה יהיה האזור של אי-הסבירות הגדולה ביותר היכן ששום דבר
אין לו איזשהו משמעות וכל דבר הנו כאוס. 
עכשיו, כפי שהעבודה מלמדת, זה הכרחי להגיד לפעמים : " אני יכול לעבוד ".
להגיד לעצמך : "אני יכול לעבוד". זה הנו דבר טוב וזה נותן שוק קטן לעצמך וזה מפזר את ה 'אניים' הנגטיביים החשאיים והחמקניים אשר נוטים להיכנס פנימה דרך הנקודות אשר לא נשמרות ולא שומרים עליהם של האחד. 
כמובן, אם היינו מודעים כראוי, ואם לא היה 'אף חלק חשוך' בתוכנו, - אור המודעות ימנע איזושהי גישה כזאת של שקרנות ו 'אניים' בלתי נעימים ושום דבר לא יהיה כזה אשר לא שומרים עליו.
כפי שאנחנו, יש לנו הרבה מקומות לא מוארים אשר מכניסים פנימה כל מיני סוגים של נטייה שגויה וצרות אופקים, אשר מחפשים לעוות ולעשות סטייה מכול דבר אשר לא תהיה ה 'אמת' אשר 
מקיפה אותנו עד כדי להגיע לכול דבר טוב בתוך האישיות ובתוך המהות, שתיהן.
זה מאבק אשר הנו משתלם ובתוכו זה נחוץ והכרחי לחדש את תחושת ההיגיון של האמת של העבודה בהמשכיות בתוך המחשבה הכי פנימית, פרטית, אמתית, כמעט חסרת מילים של האחד.
עכשיו, אתם חייבים להבין כי בדיאגרמת המדרגות, למרות המשמעות החצי פיזית של המספרים, 
האדם יכול ליפול למטה ברוחניות, באופן פסיכולוגי – כן, אולי עד התחתית של זה – כי בכול דיאגרמה בעבודה אשר לוקחים אותה באופן מילולי – מתייחסת באופן מסוים גם לדברים חומריים, וכאשר לוקחים אותה מבחינה פסיכולוגית והיא מתייחסת לדברים פסיכולוגיים.
עכשיו, אנחנו מגיעים לאמרת עבודה נוספת : "האחד חייב לברוא וליצור את עצמו". מה אז ? 
הנו זה אשר "האחד חייב לברוא וליצור" ? זאת היא שאלה גדולה. אני אענה בקצרה : קודם כל,
האדם המכאני אשר הנו מכונה אשר מניעים אותה החיים החיצוניים והמאורעות שלהם, עדיין לא ברא ויצר את עצמו, עד כמה שהוא לא יהיה מצליחן. 
ושנית, כדי ליצור ולברוא את עצמך, האחד חייב ליצור ולברוא משהו בתוך עצמו אשר יכול להתנגד לחיים ולהשפעות שלהם ולשמור את האיזון הפנימי שלו.

עמוד 1110
זה מתחיל רק דרך איזושהי צורה של אמת אשר בה האחד מאמין, ואשר האחד נבחן בה כל יום.
יש את האמת של החיים ואת אמת-העבודה, יש את אמת-החיים ואת אמת-העבודה, 
אז זה נאמר : "בינך לבין החיים העבודה חייבת לעמוד". 
זה הנו באמת השוק המודע הראשון אשר נקרא זכירה-עצמית, אבל יש הרבה דרכים אחרות להגדיר מה המשמעות של המאמץ הזה של השוק אשר נקרא זכירה-עצמית, כי אתה יכול להימשך ולהיגרר למטה למטה, אתה יכול להיות מתחת לכוח של החיים, אתה יכול להגיע להזדהות עם כל אחת מן ההתנסויות על הגלגלים המסתובבים של ההתנסויות בחיים.
עכשיו, אף אחד לא יכול ליצור את עצמו מלבד דרך מאמץ נכון. אדם אשר מופנה כלפיי חוץ ומובל 
על-ידי החיים בלבד 'לא יוצר את עצמו'. כי המכונה שלו עובדת ופועלת בכיוון הלא נכון.
הוא אף פעם לא יגיע לאני-אמתי בתוך עצמו והוא לא ירצה כך. 
אבל, הבה ניקח אדם אשר יכול להיות בתוך החיים ובאותו הזמן לזכור את העבודה ולהכיל וליישם אותה. אז הוא מנהל חיים כפולים. וזאת היא בדיוק נקודת ההתחלה. הוא יהיה חייב ויצטרך לעשות סוג מסוים של 'מאמץ'. 
הוא ייראה את החיים החיצוניים בתור דבר אחד ואת האפקט – את ההשפעה שלהם עליו בתור דבר נוסף אחר. הוא ייראה את שניהם יחד.
זה הנו מאמץ נכון, ואחת מן ההגדרות של השוק המודע הראשון. 
הגדרה זאת מיוצגת על-ידי שני חיצים                          הוא מודע כלפיי פנים וכלפיי חוץ.
משהו בחיים מדכא את האדם, נגיד כי זה חוסר של מכתב נחמד, ובתור אדם רגיל אשר לא עובד עם ועל עצמו, הסיטואציה שלו הינה ממש רק כך, הוא מתגלגל ומתבלבל החוצה על-ידי מאורע כזה אופייני. הוא מזוהה עם הדיכאון שלו אשר נגרם על-ידי המאורע האופייני הזה. 
בתור אדם בעבודה, הוא מבחין בדיכאון שלו, והוא מבחין בגורם לכך, הוא מבחין בשניהם.
ברושם - Impression שלו, ובדיכאון –Depression  , אבל הוא לא אף אחד מהם.    
זה הנו ניסוח אחד של מאמץ נכון.
אבל, בשביל לעשות את זה הוא חייב לדעת איך וכיצד לשמור את עצמו פחות או יותר ער ולא להזדהות עם ההשפעות של רשמים אשר נכנסים ומגיעים פנימה.
כלומר, עם המאורעות המגוונים אשר בצור בלתי נמנעת וכזאת אשר אי-אפשר לברוח ממנה ואשר בה הוא מוצא את עצמו בכול רגע. 
כדי לקחת את החיים שלך בצורה שונה אתה חייב לא לנסות לשנות את החיים אלא להתחיל להבחין בהשפעות של החיים עליך ולא בפשטות להיות ההשפעות האלו.
אם חלק ממכם יוכלו להבין יותר מה היא המשמעות של זה אז זה יעזור לכם.
יש מספר מסוים של מאורעות בחיים והם תמיד חוזרים, לא רק אצלכם אלא גם אצל כל האחרים.
ברגע זה, נגיד שיש 60 – שישים מיליון אנשים מדוכאים כי הם לא קיבלו מכתב נחמד.
כן. ונגיד שאתה אחד מהם – הבה נגיד, אז אתה מדוכא – ולא רק זה, אלא אבל אתה מדוכא והדיכאון הנו אתה". 
עכשיו, מאמץ נכון הנו להבחין באפקט ובהשפעה של הגורם הזה בתוך עצמכם ולהיות מודע לשניהם.
בדרך הזאת אתה מגיע לידע אמתי של המכונה שלך. 
העבודה אומרת כי אנחנו מכונות – כל עוד אנחנו לא מכירים את עצמנו.
מכונה לא יכולה להכיר את עצמה. אבל, 'אדם-מכונה' יכול להכיר ולדעת את עצמו. זה ההבדל.
כל המאמצים הנכונים זה להכיר ולדעת את המכונה שלנו, ולא ללכת תמיד, בכול רגע עם התגובות המכאניות שלה. אז משהו אחר נוסף נוצר בתוך עצמך. 
משהו אשר נוצר מאחורי מנגנון המכונות הזה, אשר אתה הכחשת במשך זמן כל כך ארוך, וזה מוביל לבסוף ל- 'אני-אמתי'.  לפחות זאת היא הדרך.
אנחנו מכונות כי 'אני-אמתי' או 'אדון' לא שולט בנו. ובמקום זה אנחנו נמשלים ונשלטים על-ידי המאורעות של החיים, אשר נכנסים לתוכנו בתור רשמים. 

עמוד 1111
כלומר, אנחנו לא נשלטים 'מבפנים', כפי שאנחנו אמורים להיות, אלא מדברים חיצוניים.
אז אנחנו מכונות, אבל לא נועדנו להיות מכונות, אבל עם האפשרות של להיות מכונות
' אלא אם כן אנחנו זוכרים את עצמנו '. 
כלומר, נוצרנו עם האפשרות ליצור את עצמנו ולהפסיק להיות מכונות. 
נקודת ההתחלה היא התבוננות במנגנון המכונות של האחד וההבנה והתפישה כי זה לא 'אני'
אלא 'זה' אשר כל הזמן פועל.  המכונה פועלת – Acting – או במקום זאת מגיבה – Re-Acting.
לזה אתם קוראים 'אני'.   
אבל, לא. זאת היא המכונה. וכול המאמצים הנכונים הם לגביי השאלה הזאת – ההבנה והתפישה הזאת כי מה שהאחד לקח בתור ' באמת עצמו ' זה לא באמת עצמך, אלא זה הנו מנגנון מכאני.
המכאניות מונחת למטה בעיקר על-ידי חיקוי בחיים שלך. 
ואיזה טרגדיות שאנחנו סובלים מן הטעות הזאת שאנחנו ממשיכים לעשות לגביי עצמנו.
ואני מזכיר לכם שוב את מה שאמר אדון אוספנסקי כאשר הוא שאל : " לגביי מה העבודה הזאת ?"
אנשים אמרו : 'לזכור' וכד'. היו הרבה תשובות. מה הייתה התשובה ? אני אמרתי : 'להפוך את ניקול לפסיבי'. ואדון אוספנסקי הסכים. ואני מתאר לעצמי כי גם האחרים הסכימו לפי הדרך אשר בה הם נעצו בי עיניים עם 'משקפת של אופרה' או 'משקפי עיניים'.  מחשבה משעשעת, הלא כן ? 
לחשוב כי חלק מאמינים שהעבודה הזאת וכול הלימודים האזוטריים במשך כל התקופות זה בפשטות בשביל לעשות את 'ניקול פסיבי'.
ועדיין, אם הנכם חושבים ומהרהרים לעומק אז זה ממש אמתי – במקרה שלי כן, אבל זה אמת גם במקרה שלכם.
                                                  *            *             *
עכשיו, העבודה מהווה כוח שלישי-3 אשר שונה מן הכוח השלישי-3 של החיים.
דיברנו בקצרה לגביי – 6144 בתור זה אשר אין לו כל כוח שלישי-3 אשר קשור ומחובר אליו,
ואמרנו כי זה מצביע על ההפרדה הכי נרחבת ומרוחקת בין הפכים וניגודים, 
(מאחר ושום דבר לא יכול למשוך אותם לשיתוף פעולה). וזה גם האזור של אי-הסבירות הגדולה ביותר. אם אין כוח שלישי-3 אז אין כל איחוד וחיבור וצירוף.
עבודה זאת וכול האזוטריות היא כדי להגיע לאחדות.
בקצה העליון של דיאגרמת המדרגות נמצאת האחדות של המוחלט. 
עכשיו, זה נאמר כי הכוח השלישי-3 של החיים לא יחולל ויגרום את הדרגה הזאת של אחדות בתוך עצמנו אשר מיוצגת על-ידי 'אני-אמתי' אלא ישאיר אותנו בריבוי, אבל הכוח השלישי-3 של העבודה מוביל אותנו לאחדות. אז אתם יכולים לראות כיצד העבודה הזאת עם הכוח השלישי-3 אשר היא מוליכה, פועלת בדרך הפוכה והיא האנטי-תזה של האזור הפסיכולוגי המצוין על-ידי המספר-6144 . 
אם העבודה פועלת דרכנו אנחנו לא נרד למטה, בדיאגרמת המדרגות הנתפשת מבחינה פסיכולוגית אלא נעלה למעלה. 
בקצה העליון של דיאגרמת המדרגות יש אחדות מוחלטת או אלוהים הנעלה-העליון, המשמעות הגדולה ביותר. 
בתחתית נמצא המצב הזה אשר מיוצג על-ידי המספר-6144 היכן שהכול חסר משמעות.
לפיכך, כל המאמצים הנכונים הם כלפיי ההגדלה הזאת של האחדות הגדלה אשר מושלמת רק על-ידי ההגדלה של מודעות. ככול שיש לאחד בתוך עצמו יותר הפכים וניגודים בלתי ניתנים לפיוס אז ככה יש לאחד פחות משמעות כדי לחיות על-פיה. 
איחוד של הפכים וניגודים נותן את המשמעות הגדולה ביותר. משמעות אשר נובעת מן האיחוד והצירוף נעשית ההרמוניה של הניגודים וההפכים אשר נגרמת ומתחוללת דרך הכוח המחבר הנקרא הכוח השלישי-3 או הכוח המנטרל. 
כוח מנטרל זה עושים את השניים אשר עד עכשיו היו עוינים וניגודים משלימים הפונים גב לגב, 
להסתובב אחורנית ולעמוד אחד מול השני, וכך לשתף פעולה ולייצר משהו, במקום להיות במלחמה אחד עם השני.

עמוד 1112
כאשר אמרתי לכם שאתם צריכים וחייבים להביא את הצד האפל והחשוך – את הצד האחר שלכם – את הצד הלא מודע שלכם – לתוך המודעות, ולא לדמיין כי מה שאתם מאפשרים לו כניסה ומכניסים למודעות זה כל מה שאתם, זה כל הסך הכול שלכם, אז דיברתי על להביא ביחד את הניגודים ואת ההפכים בתוך עצמכם – על סתירות אשר לא מכירים בהן ולא מודים בהן ואפילו לא מבחינים בהן.
יש כל כך הרבה מה להבין כאן עד כי זה בלתי ניתן אפילו לדבר על זה אלא מלבד במשך זמן ארוך.
ועדיין, בכול הזמן הזה, העבודה מדברת אליכם לגביי זה בכול דבר שהיא אומרת.
כל המאמצים הנכונים, כל מאמץ נכון הנו כדי להגדיל מודעות – את מודעותו של האחד לעצמו.
אבל, דברים רבים, ובמיוחד בלמי-זעזועים מונעים זאת מאיתנו.
אנחנו כולנו מלאכים וכול ו גם פחות או יותר שטנים. אנחנו אף פעם לא מתנהגים כלפיי מישהו בדרך רקובה, כן בטח... כמובן שלא. 
ועדיין, האם זה לא מוזר כי המודעות שלנו לא מספיק מלאה כדי לזרות אור על שני-2 הצדדים 
של בלם-הזעזועים, כך שנוכל להביט ולראות בעצמנו את הסתירות הפנימיות שלנו ?
ובכן, אולי זה לא כל כך מוזר, כאשר אתה מהרהר וחושב עמוקות על זה שהאדם נוצר ונברא בתור אורגניזם של התפתחות עצמית – כלומר כדי ליצור את עצמו – ואם הוא אף פעם לא מבין את זה,
הוא יכול ליפול למטה לתוך חוסר משמעות טוטאלית אשר מיוצגת על-ידי הספרה : 6144.
ואם אתם יכולים לעקוב אחריי, אז חוסר משמעות מוחלטת היא חשיכה מוחלטת.
אז כפי שנאמר בתחילת המסמך, זה הכרחי ונחוץ להילחם בכול הכוח.
                                               בית אמוול 24.1.1948 
                          מהות ואישיות , רעיון-עבודה.
היום נדבר שוב על מה שהעבודה מלמדת לגביי מהות ואישיות. העבודה אומרת כי אנחנו נולדים כמהות. בתור ילדים קטנים מאוד אנחנו בתוך מהות. אבל, מהות אשר היא החלק האמתי שלנו, 
היא קטנה מאוד, פרימיטיבית ולא מפותחת.
דרך המגע שלנו עם החיים, דרך אמא ואבא ואחיות ואחים ומטפלות ומורים, אנחנו מפתחים אישיות אשר מקיפה את המהות אבל לא נותנת למהות לגדול.
האישיות גדלה אבל לא המהות – לא החלק האמתי שבך. 
ואז, סביב האישיות נוצרת גם אישיות-מזויפת, אשר דרכה אנחנו 'מדמיינים' כי אנחנו אנשים אמתיים. 
לאישיות-המזויפת מחובר ה-'אני-הדמיוני' – כלומר, אנשים מדמיינים כי יש להם דבר אמתי, בלתי משתנה וקבוע אשר נקרא 'אני'. 
למרות זאת העבודה מלמדת כי אין לנו בתוכנו 'אני-אמתי' אלא רק 'אני-דמיוני', וכי למרות 
ש-'אני-אמתי' קיים בתוכנו ואפשר להגיע אליו, אנחנו לא במגע ובקשר איתו, ולא יכולים להיות כל עוד אנחנו מדמיינים כי יש לנו אותו. 
אחד מן הכוחות של הדמיון הוא לשכנע אותנו כי יש לנו דבר כאשר אין לנו אותו.      
אני יכול לדמיין כי יש לי רובה, ומישהו בא ושואל אותי האם אני רוצה רובה ואני אומר לו כי כבר יש לי אחד. כלומר, אני מדמיין כי יש לי משהו בעל ערך וכאשר מציעים לי את זה אז אני מסרב לזה כי אני מדמיין שיש לי את זה. אך מאוחר יותר אני מגלה כי אין לי את זה.

עמוד 1113
זה אחד מן הכוחות של דמיון אשר פועל על האדם באופן אוניברסאלי. כפי שאתם יודעים, העבודה אומרת כי המין-האנושי הנו ישן. ובאופן חלקי בגלל ההפנוט אשר מכוון על-מנת לשמור אותו ישן, וכי אם האדם רוצה להתעורר מן השינה הפלנטארית אשר בה כל האנושות הינה בשימוש וכך הופכת למפעל-כאב למען מטרות אחרות מאשר המטרות שלה עצמה – אז האדם חייב 'להיאבק עם הדמיון'.
עכשיו אנחנו מגיעים לפרשנות על לימודי העבודה אשר ניתנו מעל :   
פ ר ש נ ו ת
להתעורר מן השינה זה לגדול ולהתפתח. איש או אישה  יכולים לגדול ולהתפתח באופן פנימי רק דרך רעיונות חיוביים. רעיונות נגטיביים שמים את המין-האנושי לשינה : רעיונות חיוביים מעירים את המין-האנושי. זה נאמר מוקדם יותר כי דרך אחת להגדיר מה היא המשמעות של רעיונות חיוביים היא כי כל דבר אשר מחזק את האישיות-המזויפת הוא לא רעיון חיובי. אף אחד לא יכול להתפתח מבפנים על-ידי ו-'דרך' 
אישיות-מזויפת. העבודה אומרת כי מבפנים אף אחד מאיתנו הוא לא בוגר. העבודה אומרת כי אם היינו אז המלחמות היו מפסיקות מיד. ביחסים שלנו כלפיי הג'וב שלנו, בענייני החיים שלנו, אשר בהם אימנו אותנו, 
יכול להיות כי אנחנו נראים כמו איש אמתי או אישה אמתית. אנחנו נראים חשובים במקצת. או חשובים וענווים במקצת, ואנחנו אומרים את הדברים הנכונים ונושאים את הנאומים הנכונים ואת התנועות הנכונות.
אנחנו לובשים תחפושות ומדים, יש לנו הבעות פנים מאורגנות בקפידה, ואנחנו מנהלים את הדברים כל עוד הם בקו האימון שלנו.
אבל, אם תיקח אדם כזה הצידה, לאורך קו לא מוכר והנה הוא או היא הופכים להיות נבוכים וחסרי נוחיות, 
או כפי שנאמר בדרך כלל  ' הם לא עומדים בזה '  או  ' הם לא יכולים להתמודד עם זה '.
זה הנו החינוך הראשון – אשר נכפה על-ידי החיים – כלומר, החינוך של האישיות.
עבודה זאת היא לגביי החינוך השני, אשר בו את האישיות חייבים להחליש, ואת החלק האמתי שלנו, 
כלומר המהות – גדלה. 
ולבטח, כפי שרובנו כבר יודעים, זה הנו ג'וב קשה מאוד, עבודה קשה מאוד. אבל, אם אנחנו מחפשים 
'משמעות חדשה' – ומשמעות היא הדבר הכי חשוב, כי אנחנו חיים על-ידי משמעות – אז אנחנו חייבים וצריכים להיפרד ממשמעות ישנה ושחוקה במטרה להכניס פנימה משמעות חדשה בשביל הקיום שלנו.
כי אחרת אנחנו נמות – למרות שהגופים שלנו ממשיכים לחיות.
כמה הרבה מתים הולכים ברחובות ויושבים במועדונים. משמעות חדשה היא אפשרית בשבילנו רק דרך 
'רעיונות חיוביים'. ואחרי איזה זמן אתה לא תקבל שום משמעות חדשה מתוך רעיונות-החיים.
                                                      *               *              *
היה היה פעם שיר, אני מניח כי זה ללא ספק שיר קצת וולגארי עבור חלק ממכם – ובשיר הזה מופיעה האמרה : ' מהיכן השגת את הכובע הזה ?' , אז הבה נשתמש בתור נקודת התחלה במשפט הוולגרי הזה. 
האדם לבוש באופן פיזי על-ידי בגדים, אך באופן מנטאלי ובאופן פסיכולוגי על-ידי האמת – כלומר,
על-ידי האמת אשר אחריה הוא עוקב ועל-פיה הוא נוהג. 
הגוף לבוש במלבוש הפיזי, ומה אתם חושבים כי היא האמת אשר מלבישה את גוף התודעה – Mind שלכם? האיש והאישה הם קודם כל גוף פיזי. אני אומר קודם כל לגביי המראה של החושים. האחד רואה קודם כל את הגוף הפיזי של האיש או האישה. אבל לאיש או האישה האלו יש גוף פסיכולוגי בלתי נראה.

עמוד 1114
קרוב לוואדי מלאכי וכמו כן גם קרוב לוואדי שטני. ולמרות זאת, הגוף הפיזי, ההופעה אשר מורגלת על-ידי החושים, יכול לא להראות לנו כמעט ומעט מן הטבע של הפסיכולוגיה של האדם.
נגיד למשל בהצעת נישואין, האחד יכול להבחין בהבעה דוחה ומגעילה וזדונית ומרושעת באופן זמני, אבל היופי של הגוף הנראה מאשר לאחד מחדש והאחד ממשיך במסירות ונאמנות. אך למרות זאת, ההבעה הזדונית המרושעת הדוחה שהייתה לרגע מגלה את הטבע של הפסיכולוגיה הפנימית – כלומר, את סוג הגוף הפסיכולוגי אשר מוצמד ללא ספק לגוף הפיזי המרהיב והמופלא הזה.
האם זה לא מוזר כי עד כמה שאני יכול לראות הרחק, אנשים צריכים להיות מעבר לגיל 70 או אפילו 80 לפני שהם מבינים את זה, למרות מגוון של קלישאות חכמות כגון : "הדברים הם לא כפי שהם נראים" או "לא כל הנוצץ זהב הוא" וכד'. ואז הם כבר זקנים מדיי כדי לזכור מה זה היה שהם רצו לזכור, ואשר חוסך להם הרבה בעיות. 
אף-על-פי-כן זאת היא עובדה ראויה לציון כי אדם אשר מזעיף פנים בכבדות ומקמט את מצחו, או איזה עם מבט מריר, אשר בדיוק ברגע של הצעת הנישואין הם לא מזעיפים פנים או נראים מרירים ומצפים מן הגורמים העתיקים הארוכים של הזעפת הפנים והמבט המריר האלו, להיעלם דרך מה שנקרא 'העוצמה של אהבה לנצח נצחים'. אז זה לא מפתיע כי העבודה הזאת מלמדת שהאדם הנו 'ישן' – והבחינו כי זה כולל גם נשים, אשר גם הן ישנות בדרכן שלהן עצמן, ממש בדיוק כמו האיש ההוא, רק אולי לא ממש לגמרי באותה הדרך כפי שהבחנתי.
עכשיו, אני חוזר ל 'כובע' חלק זה של הפסיכולוגיה הבלתי נראית או הגוף הפסיכולוגי של האדם אשר מחובר וקשור ל, איך הוא או היא חושבים כי זה ה 'כובע' – כובע-החשיבה.
הראש חושב – אז זה ככה שהכיסוי של זה הנו המלבוש של זה. 
האדם חושב מתוך מה שלאדם הזה זאת היא אמת. אתה חושב מתוך מה שאתה לוקח בתור אמת. 
איזה צורות של אמת לימדו אותך וקיבלת הן מרכיבות את ה 'כובע' שלך. אז זאת היא שאלה לגיטימית לשאול את האדם, לא רק, "למה אתה חושב כי זה או ההוא הנו אמת ?" אלא אבל גם "מהיכן קיבלת את הכובע הזה ?" וזה שווה לשאלה : "למה אתה חושב ככה ?" והתשובה היא כמובן : "כי גידלו אותי לחשוב ככה". כן, אבל, אדם אחר אשר גידלו וחינכו אותו בצורה שונה חושב בדרך אחרת – כלומר, הוא חובש כובע אחר, עם צבע שונה וצורה שונה וכד'.
ועדיין, כל אחד חושב כי הוא חושב נכון וכל אחד חושב כי הוא חושב מתוך אמת מוחלטת.
אז כולם – כל אחד חובש כובע שונה – כובע בלתי נראה, כי זה שייך לגוף הבלתי נראה – כלומר,
לפסיכולוגיה הנרכשת של האדם.
עכשיו, האם אתם כולכם לגמרי ערים לחלוטין לזה שלמרות שאתם חיים בתוך גופים נראים בבירור ומאותתים אחד לשני הכי טוב שאתם יכולים, וגם בדרך מאוד מגושמת ומסורבלת, באמת אתם חיים בתוך המחשבות שלכם, בתוך התחושות וההרגשות, מצבי-רוח, תאוות ותשוקות, שאיפות-אמביציות וכד' ואשר הם כולם 'בלתי נראים' ? 
אז אתה באמת בלתי נראה, וסגור ומוקף בתוך גוף נראה. האם אתם כבר מצליחים לראות את זה ?
אתה יכול להיות שבור לב, כפי שנהוג להגיד, ועדיין להיראות לבבי ועליז ושמח וצוהל מבחינה נראית.
למה האנשים לא יכולים להכניס פנימה את הרעיון כי הם 'עצמם' חיים בתוך הצד הבלתי נראה שלהם,
אשר ידוע להם רק דרך המודעות שלהם עצמם ? אז תסתכלו על החיזיון הזה : כאן אנחנו נראים אחד לשני בתור גופים פיזיים אבל כמעט לחלוטין בלתי נראים אחד לשני באיזה שהוא אופן אמתי. אז בהיותנו באמת בלתי נראים, הנך אמנם לכן נפרד לחלוטין – לא בודד אלא לבד.

עמוד 1115
זה הנו דבר אחד אשר אנחנו צריכים לתפוס " מן הגובה עד העומק" – "From High to Depth  ", 
של כל המשמעות שזה מכיל, כי זה הדבר היחידי אשר מציל אותנו מרחמים עצמיים המשכיים.
זאת היא לא אשמתו של 'אף אחד' כי אתה לא מובן- וכי אתה בלתי נראה ואף אחד לא יכול להכיר אותך ולדעת עליך.  כי רק אתה יכול להכיר ולדעת את עצמך.
אז העבודה אומרת : "תתחיל עם לנסות להבין את עצמך".  כן. משימה גדולה מאוד.
אבל היא מזיזה ומניעה את המאמצים למקום הנכון. למרות זאת, דמיון צועד לכאן כדי לשמור אותך ישן עמוקות. והוא אומר : 'כמובן שאני מכיר ויודע את עצמי – כמובן שאני מבין את עצמי' התשובה היא : 
'אתה לא' וכול עוד אתה מתחת לאשליה הזאת אז שום דבר לא ישתנה בשבילך. כל דבר והכול יישאר אותו דבר. אתה תעבור את אותן הבעיות, את אותה האומללות וחוסר האושר ואת אותן הטרגדיות.
יש רק דרך אחת לשנות את כל זה והיא לשנות את עצמך, לשנות את ההוויה שלך עצמך והחיים שלך ישתנו.
תנסה לשנות את החיים והכול יישאר אותו דבר. אפילו אם אתה תלך עד לאזורים המרוחקים ביותר 
בכדור הארץ.
עכשיו, כאן יש לנו את אחד מן 'הרעיונות הפוזיטיביים' של העבודה – כלומר, כדי לשנות דברים, כדי לשנות את חייו, האדם חייב קודם כל לשנות את עצמו והוא חייב למצוא לימוד אשר יגיד לו איך לעשות כך.
הוא חייב להיות מוכן ונכון שילמדו אותו ידע חדש, אמת חדשה. ולהתחיל לחשוב בדרך חדשה.
אם הוא ממשיך לחשוב מן הידע אשר הוא רכש, הוא ימשיך לחשוב בדרך הישנה ואז שום דבר לא יוכל ולא יכול להשתנות.  רק לחשוב בדרך חדשה משנה את האדם".
עכשיו, רעיון-חיים – כלומר, רעיון נגטיבי – מתחיל עם לשנות את החיים החיצוניים, לשנות את הבית שלך, את ההכנסה שלך, את המשרתים וכד'. 
רעיון-עבודה מתחיל עם 'לשנות את עצמך'. זה הנו רעיון-פוזיטיבי.
אם אתה נשאר אותו האדם, איש או אישה, להיכן שאתה הולך, לכול מקום שאתה תלך, אתה תמשוך את אותן הבעיות ואת אותן החרדות. 
העבודה אומרת :  " 'ההוויה שלך מושכת את חייך'.
אם אתה לא משנה את ההוויה שלך, את סוג האדם אשר אתה באופן מכאני על-ידי החינוך והגידול – אז שום דבר לא ישתנה בשבילך, אין אפשרות כי איזה שהוא דבר ישתנה בשבילך בתוך החיים החיצוניים.
אתה תמיד תמשוך את אותו סוג של דברים, את אותם המצבים, את אותן הסיטואציות, את אותן הבעיות ".
אז העבודה מלמדת בתוך החינוך השני הזה, כי המשימה של האחד זה להתחיל לנסות לשנות את ההוויה של האחד, ולא לנסות לשנות את התנאים החיצוניים. זה הוא הנו 'רעיון-פוזיטיבי'.
                                   בית אמוול הגדול  31.1.1948 
                    שקילה פנימית (חשבונות פנימיים) ודיבור פנימי
חלק 1 – אנחנו חייבים וצריכים להיאבק ברגשות לא הכרחיים. אנרגיה אשר הולכת לרגשות לא הכרחיים היא אנרגיה אבודה. לדוגמא, אתה רואה שזה יום גשום ומרגיש סוג של עוינות או סלידה או קצת דכדוך ודיכאון.  אלו הם רגשות לא הכרחיים. 
זה נראה כי אנשים נתפשים על-ידי כל דבר אשר הוא לא בהתאמה לציפיות שלהם. כלומר, הם מזדהים עם העובדה כי מזג האוויר גשום או קר או סערה נושבת ומשתוללת. אבל, הם לא מצפים לזה.
אבל, הם לא מצפים לזה. 

עמוד 1116
הם אומרים ' אוייש נו... אוף...אוח ' וחשים מבואסים מעט. נראה כי אנשים מצפים כמעט לכול דבר מלבד ל, מה שאכן קורה. כמובן  אם אתה מצפה כי יקרו דברים לא נעימים אז הם אכן קורים. ואז הציפיות שלך מגנות עליך. ושוב, אם אתה מצפה כי יקרו דברים לא נעימים, ואז זה קורה ככה, אז אתה חש הקלה או שחרור.
אבל כפי שנאמר קודם, זה נראה כי לרובנו יש צורות של ציפיות אשר מובילות אותנו לצפות לכול דבר מלבד ל, מה שאכן קורה. 
כתוצאה מכך, נעשים הרבה מאוד רגשות לא הכרחיים והרבה מאוד אנרגיה הולכת לאיבוד על אכזבות ועל 
שקילה-פנימית (חשבונות פנימיים) – כי האדם אפילו יכול לשקול מבחינה פנימית עד לכזאת דרגה ש, אם לדוגמא, יורד גשם ביום הולדתו הקטן והיקר, אז הוא חש כי היקום וכול רוחות השמים עשו את זה בכוונה.
זאת היא גישה ממש ילדותית וכפי ש, כל אחד יכול לראות זה חייב להוביל להרבה רגשות לא נחוצים.
התוצאה היא הוויה חלשה אשר מתהפכת ומתבאסת בקלות. 
עכשיו, הבה נדבר על שקילה-פנימית (חשבונות פנימיים), בקשר לרגשות לא נחוצים.
המקור של שקילה-פנימית הנו בתוך המרכז הרגשי, כלומר, מאחוריה יש תמיד הרגשה ורגש. 
אך היא 'מעסיקה ומעבידה' את המרכז השכלי באינספור מילים, דיבורים פנימיים, וכתיבת מכתבים פתטיים אשר אף פעם לא שולחים אותם או כאלו שנשלחים לעתים רחוקות מאוד., אבל בשורש שלה היא רגש והרגשה. 
מה זה הרגש הזה אשר הוא המקור לשקילה-פנימית ? הבה נדבר על זה בעדינות, כי כולנו, עד כמה שאנחנו לא מדמים ומתאים את עצמנו גדולים וענקיים ואמיצים וקשוחים, יש לנו את הרגש ואת ההרגשה הזאת עמוק בתוכנו – אלא אם כן, על-ידי איזה שהוא נס, אהבת האלוהים נכנסה לליבנו והגענו להבנה כי כדור הארץ זה מקום של מבחן וכי שום דבר אנושי לא יכול להבין אותנו. 
ניקח לדוגמא את האדם אשר מרגיש כי זה לא אמור להיות גשום ביום ההולדת שלו. 
אבל זה ממש גשם  שוטף. אז הוא שוקל. הוא מרגיש עצוב. הוא מרגיש כי מישהו לא מעריך אותו בצורה מספקת וכי לא נהגו בו בצורה הראויה. כי מישהו לא מבין אותו, וכי הוא כל כך ציפה לזה.
זה נקרא בעבודה 'שקילה-פנימית'.
כפי שאמרתי, בתחתית זה הנו רגש והרגשה, למרות כי זה מעסיק הרבה את המרכז השכלי כדי להשמיע את זה במיליוני מילים, אשר מדוברות או לא מדוברות. ואז הוא עוטה על עצמו פנים זוהרות ואומר כי זה לא משנה. כן. אבל, בתוכו בפנים, הרגשות ממשיכים ועוד הרבה רגשות דומים אחרים, מתוך התנסויות דומות, 
אשר הולכות הרחק מאוד אחורה עד לעבר שלו מתוך הליבה של המרכז הרגשי שלו, ואשר מתוכו הרבה צורות אחרות של שקילה-פנימית מסתעפות החוצה – כגון לדוגמא, אתה בדרך ופספסת את האוטובוס,
איכשהו זה תמיד ככה, או בדיוק כאשר רק רצית – לראות אותה אז היא אמרה כי היא צריכה לבקר את הדודה שלה. או שבאמת ממש רצית לראות את המחזה הזה, אבל הם לקחו אותך לראות אחד אחר וכד'.
כמובן אף אחד לא מקשיב ושומע מה אתה רוצה. ואני מדבר בכוונה בדרך טריוויאלית.
כי הנושא של שקילה-פנימית הנו עמוק מאוד, וזה עניין מאוד רציני בתוך כולם – כי איכשהו החיים זרים לנו. 
וזה אמנם כך כי הם כל כך רציניים ועמוקים עד כי כל הטווח השלם של הכוח והעוצמה בלימודים האזוטריים דרך כל העידנים ובכול התקופות, וזה כולל את הכוח של הלימודים אשר חבויים וגלומים בכתבי הבשורה הנוצרית – כגון 'משל הבן האובד' – גם זה לא היה מסוגל לרפא את האנושות. 
ואכן אמנם, האנושות, אלא אם כן היא תתחיל להתעורר מן השינה ולהגיע לרמה של אדם מודע, 
אף פעם אי-אפשר יהיה לרפא אותה מכך.
אבל, איש אחד או אישה אחת יכולים להתחיל לרפא את עצמם מזה – על-ידי עבודה קשה של עצמם.

 

עמוד 1117
אז אנחנו צריכים להתחיל לדבר על שקילה-פנימית 'לא הכרחית ובלתי נחוצה' או כזאת אשר ניתן להימנע ממנה או למנוע אותה. 
הבה נגיד כי האדם לא רואה את חוסר הנאמנות של עצמו ואת הקשיחות, את הנוקשות ואת חוסר הרגישות שלו ואת הרשעות והזדוניות שלו, כי הוא אף פעם לא התבונן בעצמו.
הוא לא רואה כי האנשים נמנעים ממנו וסולדים ממנו מן הסיבה הזאת. והוא לא רואה אף סיבה למה לא כולם מעריצים אותו. אז הוא מדמה לעצמו כי צורה בלתי צודקת כי אנשים לא אוהבים ולא מחבבים אותו ומתנהגים אליו בצורה בלתי צודקת. אז הוא מתמרמר ומתלונן. וזאת היא שקילה פנימית.
אדם עם תלונות ועם התמרמרות הוא דוגמא טובה לאדם עם שקילה-פנימית.
הוא אף פעם לא שוקל-חיצונית – כלומר, שם את עצמו בתוך המצב של הסיטואציה של אנשים אחרים ותופש ומבין ומכיר את הקשיים שלהם. 
להיפך, הוא שואף לשים את כל מי שהוא מדבר איתו במצב הסיטואציה שלו עצמו ולגרום להם להבין ולתפוש את הקשיים שלו – וזאת היא התנסות מאוד משעממת לשמוע אותם. במיוחד עם אתה דוקטור ונכפה עליך לשמוע אותם. 
עכשיו, המילים האלו 'לא פייר ולא צודק' הן מילים מועדפות בתוך שקילה-פנימית. 
האם אתם רואים את זה בעצמכם ? האם אתם לא חושבים בחשאיות או בסודיות כי הכול וכול דבר הנו
"לא פייר ולא צודק" ? 
אם זה כך אז יש לכם באמת מקור ראוי להערצה של שקילה-פנימית המשכית, ואתם תאבדו את הכוחות שלכם בכול רגע של היום. ואני מתכוון כי כל יום יהיה כישלון מתוך נקודת המבט של העבודה.
ומצד שני, אם אתה מתבונן בצורות האופייניות של השקילה-הפנימית שלך ואתה לא מזדהה איתם ואתה זוכר את עצמך, אז אתה תבין ותתפוש כי רק 'אתה' יכול לעזור ל 'עצמך', 
וכול השקילה-הפנימית הזאת ותחושת הלא פייר והחוסר צדק היא חסרת תועלת ואף גרוע יותר,
היא יכולה לתת עלייה רק לרגשות יומיומיים בלתי נחוצים.
אבל, אל תתנו לאף אחד לחשוב כי הוא או היא הם חופשיים משקילה-פנימית (חשבונות-פנימיים).
שקילה-פנימית מוגדרת בצד אחד בתור לעשות חשבונות-פנימיים נגד אחרים. 
אתה עושה איזה ג'וב-איזה עבודה, ואתה מרגיש כי אחרים לא עשו ג'וב דומה או זהה של עבודה.
אז אתה מתחיל שקילה-פנימית, ולמרות שיכול להיות כי לא תביע את זה במילים מדוברות.
אחרים לא צריכים וחייבים  לעבוד כמו שאתה חייב.
אחרים לא רואים את מה שאתה עשית. אף אחד לא מעריך אותך וכד'.
וכול זה עולה ונובע מתוך לא לעשות את מה שאתה חייב לעשות מתוך עצמך – זה לא 'אתה עצמך' 
אשר רוצה ומצווה את מה ש 'אתה' צריך לעשות.
כל דבר אשר אתה צריך לעשות ו 'תצווה ותרצה ' לעשות את זה אז אתה תעשה את הג'וב הזה 
מבלי שתהפוך להיות נגטיבי. וכך גם מבלי שתהיה עייף ומבלי שתעשה חשבונות פנימיים.
אנחנו צריכים כי יזכירו לנו את זה בקביעות – ולכולכם מזכירים את זה בקביעות.
כי זה אחד מן היסודות של עבודה נכונה על עצמך. ולא רק זה אלא גם 'זה עושה ויוצר בתוכך כוח ועוצמה'.
 אין אולי שום דבר אשר הורס כל כך הרבה את ההבנה של האחד את העבודה כמו שקילה-פנימית, עשייה זאת של חשבונות-פנימיים נגד אחרים עם כל התוצאות של רחמים עצמיים ושל להיות Damp- - משהו כמו להיות 'לח ורטוב' מצבים נגטיביים, אשר הופכים כביכול את הארץ הפסיכולוגית השלמה של האחד לארץ ביצות מלאה ביתושים ארסיים.
עכשיו, אם אני רוצה ומצווה לעשות את מה שאנחנו חייבים לעשות אז אני לא אעשה חשבונות-פנימיים נגד אחרים, אבל אם אני עושה את מה שאני חייב לעשות וכול הזמן אני חושב כי מישהו אחר אמור או חייב לעשות את זה וכי זה לא צודק ולא פייר כי אני חייב ואמור לעשות את זה, אז אני עושה חשבונות-פנימיים.
כלומר אני שוקל שקילה-פנימית. וזה נותן עלייה לאינסוף דיבור-פנימי בתוך עצמי. 

עמוד1118
זה סוג של מלמול פנימי בתוך עצמי – סוג של מלמול פנימי ודגירה או הרהור וריחוף, וזה ימשיך הלאה והלאה בעצמו, כי הסימן של החלק השלילי של המרכז הרגשי אשר עובד ופועל זה שהוא ממשיך הלאה והלאה בעצמו – סוג של התמרמרות והתלוננות סודית תמידית וזה יכול להתמרח ולהתפשט מעבר,
ולהחשיך את כל החיים הפנימיים של האחד.
אנחנו יודעים כי אנחנו צריכים להגן על החיים החיצוניים שלנו – להגן על הגופים שלנו מפני מתקפה.
ועדיין, אפילו חשוב יותר, אנחנו צריכים להגן על החיים הפסיכולוגיים הפנימיים שלנו מפני מתקפה
- מסוג הרבה יותר מסוכן של מתקפה.
כי האדם יכול לשמר את החיים הפיזיים החיצוניים שלו, 
אבל לא יהיה לו איזה שהוא מושג כי הוא צריך להגן על החיים הפסיכולוגיים הפנימיים שלו.  
ואז הוא נהיה צר, קשה, חמוץ, מר נפש, נוקשה, רשמי, מאופק, מסויג, מריר, נקמני, מקנא, עגמומי, קודר, מצוברח (נתון למצבי רוח), מתיש, מעייף, וכן הלאה.
ובמילים אחרות, הוא חי בתוך הגוף שלו אבל הוא מת בפנים, בתוך עצמו. 
ובמילים אחרות, הוא חי בתוך הגוף שלו אבל הוא מת בפנים בתוך עצמו. 
העבודה אומרת : "למרות שהגוף יכול להיראות חי, הוא עצמו מבפנים הנו כישלון והוא הנו מת, הוא איש מת מהלך".  וכמובן שזה מוכל ומיושם גם על נשים.  אדון אוספנסקי אמר : "כמה הרבה מתים הולכים ברחובות".
אז זה הכרחי ונחוץ להתבונן בשקילה פנימית (חשבונות פנימיים) ולהבחין מה הם ולנסות לשלוט בזה או לשלוט בהם. זה יוביל לבריאות פסיכולוגית. הבחינו בדיבור הפנימי שלכם. תבחינו ב- מה שרודף ומציק ומעסיק בצורה מוחלטת את המחשבות שלכם. תטעמו את זה ותראו האם זה נגטיבי. תנסו להיאבק עם זה. לשנוא את זה. ''תנסו להתעורר ולעשות את מה שאתם צריכים מתוך עצמכם ומרצון".
רק אדם אחד יכול לחיות את חייך וזה הנו עצמך.
אבל האם אתה על הדוכן של המרכבה שלך עצמך ויש לך את המושכות ? כי אחרת אתה לא יכול לרצות ולצוות איזה שהוא דבר. 
קרוב לוואדי כי שמעתם את ההערה האזוטרית הבלתי רגילה הזאת אשר מיוחסת לישוע :
"אל תתנגד לרשע". יש לזה הרבה משמעויות ראויות לציון. אחת הינה לרצות ולצוות את מה שאתה חושב כי הוא הנו רוע ואת מה שאתה חושב שאתה סולד ממנו או לא אוהב אותו, את מה שאתה חושב כי אמור לא להיות. אתה חושב כי אתה יכול למות. תרצה ותצווה את זה – ואתה כבר לא תפחד יותר. 
להתנגד לכול דבר זה הנו קל, אבל לצוות ולרצות את מה שאתה מתנגד לו זה הנו דבר אחר.
אם אתה מתנגד לכול דבר אז אתה כל היום תשקול פנימית. ואתה תעשה חשבונות פנימיים נגד כולם.
אבל, אם אתה רוצה ומצווה את הקיום של משהו אשר אליו אתה מתנגד, 
אז הכול וכול דבר - ישתנה באורח קסום. 
אם אתה רוצה ומצווה את אשר קורה לך אז תרכוש כוח. אם אתה מתנגד לזה אשר קורה לך אתה תאבד כוח. עבודה זאת היא לגביי לרכוש כוח.
                                          *                           *                         *
חלק 2 – שמעת פעמים רבות כי העבודה הזאת היא נצרות אזוטרית. הנצרות האקזוטרית (אקזוטרי-חיצוני)
שייכת לכתות וכיתות שונות ולפלגים שונים ולריטואלים פולחניים וכד' וזה הנו דבר אחד. 
הנצרות האזוטרית מתחברת ומחברת את כל הלימודים האזוטריים הקודמים והיא לגביי המשמעות הפנימית 
של קטעים אשר הועברו הלאה והורישו לנו כל כך לא במדויק ובצורה פגומה ולקויה מן הלימוד של אדם מודע אשר לימד בערך לפני 2000-אלפיים שנה.  ישוע היה אדם מספר -8. 
אך נותר ונשאר לנו מעט מאוד מן הדיווח של מה שהוא לימד ורוב מה שיש לנו בכתבי הברית החדשה זה על-ידי אנשים אשר אף פעם לא הכירו את ישוע, וללא ספק הם הוסיפו ועיוותו דברים כדי להתאים את הדעות שלהם עצמם. 


1119
עכשיו, יש משל אשר נשמר בתוך הכתבים לגביי שקילה פנימית ואיך למנוע אותה וזה מתחיל עם ועל עצמך.
כל שקילה פנימית עולה בעיקר מתוך האישיות-המזויפת בתוך אנשים יותר מכול דבר אחר.
ישוע תקף את הפרושים וכד', "הפרושי אשר עשה את כל הדברים בכדי שייראו על-ידי אדם אחר".
הפרושי הזה הוא לא אחד מתוך קבוצת אנשים חיו לפני מאות בשנים, אלא אחד הנמצא בתוך עצמך עכשיו,
'נמצא בתוכך עכשיו' – כלומר, הפרושי בתוכך אשר מעמיד פנים כאילו הוא לא מה שהוא באמת בליבו.
להבין ולתפוש כי האחד הנו כמעט כלום זה להתגבר על האישיות-המזויפת כי זה הנו הפרושי. 
עכשיו, האישיות-המזויפת מנפחת אותנו לחשיבות עצמית עצומה – כמו הצפרדע הזה בסיפורי המעשיות אשר התפוצצה לבסוף.  זאת הערכת היתר הזאת של עצמכם אשר גורמת הרבה שקילה פנימית.
התלמידים והחסידים של ישוע ביקשו ממנו : "הגדל את אמונתנו".
עכשיו, אמונה היא הכוח להאמין מעבר לעשויות החושים, הכוח להניף ולהרים את האחד מעל התגובות המכאניות של האחד והכוח להבין כי יש משהו אשר מעל ומעבר להבנה האנושית המוגבלת של האחד,
הכוח לעשות את העבודה הזאת. 
ישוע ענה על השאלה הזאת של איך להגדיל את הכוח של האחד להבין רק מעבר ומעל להבנה הטבעית של האחד על-ידי משל, הברית החדשה, לוקס פרק 17 פס' 5-10 : 5 "אָמְרוּ הַשְּׁלִיחִים לָאָדוֹן: "הוֹסֵף לָנוּ אֱמוּנָה." 6 הֵשִׁיב הָאָדוֹן: "לוּ הָיְתָה לָכֶם אֱמוּנָה כְּגַרְגִּיר הַחַרְדָּל וַאֲמַרְתֶּם אֶל הַשִּׁקְמָה הַזֹּאת 'הֵעָקְרִי וְהִנָּטְעִי בַּיָּם!' - הִיא הָיְתָה נִשְׁמַעַת לָכֶם."7 "מִי מִכֶּם, שֶׁיֵּשׁ לוֹ עֶבֶד חוֹרֵשׁ אוֹ רוֹעֶה, יֹאמַר לָעֶבֶד לְאַחַר שׁוּבוֹ מִן הַשָֹדֶה, 'בּוֹא הֵנָּה מִיָּד וְהָסֵב אֶל הַשֻּׁלְחָן'? 8 הַאִם לֹא יֹאמַר לוֹ, 'הָכֵן לִי אֲרוּחַת עֶרֶב, חֲגֹר מָתְנֶיךָ וְשָׁרְתֵנִי עַד שֶׁאֶגְמֹר לֶאֱכֹל וְלִשְׁתּוֹת. אַחֲרֵי כֵן תֹּאכַל וְתִשְׁתֶּה אַתָּה'? 9 הַאִם יִהְיֶה אֲסִיר תּוֹדָה לָעֶבֶד עַל שֶׁעָשָׂה אֶת אֲשֶׁר צֻוָּה? 10 כֵּן גַּם אַתֶּם, לְאַחַר עֲשׂוֹתְכֶם אֶת כָּל שֶׁצֻּוֵּיתֶם, אִמְרוּ: 'עֲבָדִים אֲנַחְנוּ וְתוּ לֹא, עָשִׂינוּ מַה שֶּׁמֵּחוֹבָתֵנוּ לַעֲשׂוֹת'."
עכשיו הבחינו כי זה יהיה די בלתי אפשרי בשביל המשרת לעשות חשבונות-פנימיים – כגון : למה אני אמור וצריך לעבוד כל היום ולשרת אותך על אף שלא היה לך יום קשה כמו שהיה לי.

עמוד 1120
                                 בית אמוול הגדול 7.2.1948 רעיון עבודה
                                                   פרשנות על הוויה
העבודה אומרת כי האדם הוא לא הגודל שלו או הכוח שלו או העמדה והמעמד או העושר, היא אומרת כי האדם הוא ההבנה שלו. יש שני-2 צדדים שלו בהתייחס לכך – הצד של הידע שלו והצד של ההוויה שלו.
לפי ובהתאם להתפתחות שלהם, זה יוצר את ההבנה של האדם. אדם עם ידע הרבה ידע אך עם הוויה רעה 
'יבין' מעט מאוד או לא יבין כלום ותהיה לו הרבה הבנה שגויה-כלומר, הוא לא יבין כהלכה. 
אדם עם ידע עלוב, מעט ידע אך עם הוויה טובה שוב יבין מעט מאוד, אבל הוא יבין את מה שהוא יודע.
באופן תיאורטי, התפתחות מלאה של ידע והתפתחות מלאה של הוויה תיתן את ההבנה האפשרית המלאה ביותר. אדם יכול כי יהיו לו הרבה מאוד דברים אחרים אשר שייכים לנושא הזה. היום אעשה כמה פרשנויות על הוויה.
                                                       פ ר ש נ ו ת
לאחרונה נשאלה השאלה : "האם המהות יכולה להיות מיוחסת ומשויכת להוויה ? האם זה יהיה נכון ומדויק להגיד כי מתוך נקודת מבט כללית ההוויה של האדם המכאני היא כל אשר הוא הנו – כלומר, האישיות המזויפת שלו, האני-הדמיוני שלו והאישיות הנרכשת שלו, עם כל ה-'אניים' השונים והסותרים אשר בו, הגישות שלו, הדעות הקדומות וכד'. והמהות הילדותית הבלתי-מפותחת שלו.
בסימוכין להיותך הרבה 'אניים' או 'אגויים' (אגו בהטיית רבים) העבודה אומרת לכם כי ההוויה של אדם מכאני מאופיינת על-ידי ריבוי. 
האדם הנו הרבה ולא אחד – אבל הוא מדמיין כי הוא הנו אותו הדבר כל הזמן והאשליה הזאת מיוצרת על-ידי 
'אני-דמיוני' אשר מעוורת אותו – גורמת לו לעיוורון.
זה הנו מצב ההוויה של אדם מכאני. זאת לא הוויה אמתית. הבה נבחן את הנקודה.
באיזה מובן ואופן אשר אנחנו יכולים לתפוש ולתפוס, שונה ההוויה של אדם מודע מזאת של האדם המכאני ? 
באדם מכאני – כלומר בכול אחד מאיתנו כפי שאנחנו ישנו חוסר של אחדות.
כפי שנאמר, ההוויה של האדם המכאני – כלומר, ההוויה של עצמנו – מאופיינת על-ידי ריבוי של 'אניים' שונים. אבל, אנחנו לא מבחינים בזה. כי אנחנו 'מדמיינים' אני-יחידי. 
אנחנו אומרים 'אני-חושב' 'אני חש ומרגיש' 'אני רוצה' וכד'. ואנחנו מאמינים כי זה אותו 'אני' אשר פועל בתוכנו כל הזמן. אבל, אנחנו ממש טועים.  זה רק דמיון.
אנחנו 'מדמיינים' כי יש לנו אני בלתי-משתנה קבוע ואחד, אשר פועל בתוכנו ומתוך האשליה הזאת נובעת האשליה הנוספת כי אנחנו לא משתנים ומודעים לכול מה שאנחנו חושבים ואומרים ועושים ומרגישים.
כן. ו'אני-דמיוני' זה דר וגר ומתגורר בבית של האישיות-המזויפת אשר בתורו בנוי מדמיון.
זה הנו אבסורד ועדיין זאת היא צורה עוצמתית בצורה קיצונית של הפנוט, אשר פועלת עלינו
ואשר התבוננות לא ביקורתית וכנה תתחיל להחליש. אם כך, אנחנו אז מתחילים להתעורר במידה קטנה.


1121
וכתוצאה מכך, התחושות וההרגשות הכלליות שלנו את עצמנו, ההרגשה והתחושה של ה-'אני' שלנו והיחסים שלנו עם עצמנו ועם אחרים יתחילו להשתנות. על-ידי זה שמחלישים רעיון מקובע שיש לנו לגביי עצמנו,
אנחנו עושים מעט מקום להשתנות בתוכו. אבל, עד כמה שזה יהיה אבסורדי, צורה זאת של היפנוזה היא כל כך עוצמתית עד כי זה מאוד נדיר יחסית שמישהו יתעורר מזה.
אנשים בפשטות לא ייראו כי זאת היא אמת על עצמם. הם לא יתעוררו מן השינה.
אז הם חיים את חייהם עם תחושה והרגשה שגויות ולא נכונות של 'אני'.
הם לא יכולים לתפוש לרגע כי האדם נשמר ישן על-ידי צורות שונות של היפנוזה בשביל מטרות אשר אין להן כל יתרון בשבילו.  בכול מקרה, הם בטוחים כי הם ערים ומודעים במלאות.
כפי שנאמר, אפילו למרות שהם רבים לאורך כל היום, ההבנה והתפישה כי לאחד יש הרבה 'אניים' שונים וסותרים ואין לו 'אני' קבוע ואמתי זה הנו צעד כלפיי התעוררות.
ל מ ה ? כי האדם כבר לא יכול לחיות יותר באשליה אשר מיוצרת על-ידי 'אני-דמיוני' כי הוא הנו אחד, אחדות, בלתי משתנה, אינדיבידואל קבוע ועקבי.
תהרהרו, תשקפו ותחשבו, חלק ממכם, על איך האדם יכול להיות מלאך בציבור ושטן בבית.
האם תקראו לזה סימן שיש לו 'אני אחד קבוע ואמתי ובלתי משתנה, ועקבי ?'
האם זה לא אומר ומשמעותו כי יש לו 'אניים'  ציבוריים ו-'אניים' ביתיים, אשר הם סתורים לחלוטין ?
ויש לו גם הרבה 'אניים' אחרים. אבל הוא מדמיין כי יש לו רק 'אני' אחד מודע במלאות – אשר שולט בו.
האם זה לא די מגוחך שאפילו אנשים אינטליגנטיים ממש לא יכולים לשאת את זה – ולהבין ולתפוש כי 
ה-'אני' הזה אשר הם מייחסים ומשייכים להוויה שלהם הנו 'אני' דמיוני לחלוטין ? 
כפי שאמרתי, זאת היא אשליה אבסורדית אבל אחת בעלת עוצמה ענקית ועצומה ומעט אי פעם הצליחו לברוח מזה. סיבה אחת לכך היא כי זה מונע ושולל מן האחד את היהירות ואת הגאווה של האחד ובכלל לא במידה קטנה. 
להבין ולתפוש כי זה אמת.
אבל, האחד צריך לראות את זה בעצמו. כי אם ידידו לך את זה אז זה יכול להיות מאוד מרגיז ומרתיח.
אז העבודה מתחילה עם התבוננות עצמית. והעבודה אומרת בצורה ברורה ומדויקת :
"ובכן, תראה בעצמך. תתבונן בתוך עצמך ותראה כי זה כך. זה לא ענייני להראות לך כי זה אמת. אתה חייב לראות את האמת של זה בעצמך. אתה לא אחד אלא הרבה".
עכשיו אנחנו מבינים כי האפשרות של להשיג אחדות ולהגיע אל 'אני' אחד וקבוע חבויה ורדומה באדם וכי האדם נוצר ונברא בתור אורגניזמים של התפתחות עצמית כדי להגיע ולהשיג 'אני-אמתי' בתוך עצמו ובגלל שהוא לא הגיע לזה אז הוא אף פעם לא בשקט ובשלווה בתוך עצמו אלא תמיד לא בטוח ומוטרד.
כדי להשיג ולהגיע למטרה הסודית הזאת אשר חבויה בתוכו הוא חייב להתחיל דרך ארוכה על-ידי כך שהוא ייפטר מהרבה אשליות, הרבה דברים לא אמתיים, ואשר אחד מהם זה כי ה-'אני' הזה כבר בחזקתו וברשותו.
במקרה של האשליה הזאת הוא חייב להתחיל לראות את האמת הקשה והבוטה כי הוא לא אחד וכי בעצם אין כל איש כזה כמו הוא עצמו, אלא אבל משהו לא אמתי אשר בנוי ועשוי מהרבה אנשים אשר משתמשים  בשמו, והוא לוקח אותם בתור עצמו.
עכשיו, במקרה של אדם מודע העמדה והמיקום שונים, ההוויה של אדם מודע מאופיינת על-ידי אחדות – על-ידי זה שברשותו אני-אמתי, אז ההוויה שלו היא  שונה ממש מן ההוויה שלנו.
אדם מודע בגלל שיש לו הוויה אמתית הוא 'יכול לעשות'. 
יש לו אחדות, יש לו 'אני-אמתי' ויש לו רצון 'אחד'. ובגלל שיש לו רצון 'אחד' הוא יכול 'לעשות'.
במקרה שלנו יש לנו הרבה 'אניים' שונים בתוך ההוויה שלנו, ואין לנו רצון אחד, אלא הרבה רצונות.

עמוד 1122
לכול 'אני' יש את הרצון שלו וכל 'אני' רוצה ומצווה את מה שהוא רוצה ומצווה, ומה ש-'אני' אחד מצווה ורוצה הנו שונה מן הדבר אשר 'אני' נוסף אחר מצווה ורוצה.
לפיכך, אין לנו כל 'אני-אמתי' וזה בגלל שאין ברשותנו 'אני-אמתי' כי האדם המכאני 'לא יכול לעשות'.
זה 'נראה' כאילו הוא יכול לעשות.
אבל הנסיבות והאימון הפועלים עליו גורמים לו לעשות כפי שהוא עושה. הוא לא יכול לעשות את מה שהוא עושה כי זה מכאני. זה רק כאשר הוא מנסה ללכת נגד המכאניות שלו אז הוא מתחיל להבין ולתפוש את הכוח העצום של זה (של המכאניות).
בשיחה עם גורדייף נשאלה על-ידי אוספנסקי השאלה לגביי מה הוא יכול לעשות, גורדייף אמר :
" אתה לא יכול לעשות כלום, במטרה לעשות האדם חייב 'להיות'. "
לעתים קרובות הרהרתי, שיקפתי וחשבתי על ההערה הזאת אשר כמו כל דבר אשר גורדייף אמר הייתה מוזרה, קצרה ומעניינת או אף מרתקת ומצודדת. 
במטרה 'לעשות' האדם חייב קודם כל 'להיות'. 
מתוך על זה אתה יכול לראות כי הוויה בהגיון ובאופן של העבודה נראית כמתייחסת לאדם מפותח – אני מתכוון להוויה אמתית. יש לנו הרבה הוויה כפי שאנחנו הננו, אבל זאת היא הוויה מבולבלת, אשר משתנה וזזה בכול רגע.
גורדייף השווה את המצב של ההוויה המכאנית של האדם ל-אביק זכוכית אשר מלא אבקות מטאליות מתכתיות שונות, וגורדייף אמר : " בכול טפיחה קטנה האבקות זזות. זה כמו מה שהאדם הוא הנו.
כל שינוי של החיים, של הנסיבות, של המאורע, כל סיטואציה, כל מצב רוח, טופחים על האביק והאבקות זזות. אז זה הכרחי ונחוץ להבעיר אש מתחת לאביק עד אשר האבקות המטאליות ניתכות ומותכות יחד ומתאחדות יחד והופכות להיות אחד.
עכשיו בשביל זה שזה יתחיל לקרות, האדם-איש או אישה חייבים 'להשתוקק ולהתאוות' להוויה, כי זה לא יעזור להם לדמיין כי יש להם 'הוויה אמתית'. 
ובעובדה, מכיוון שדמיון יכול לספק תמיד את כל החוסר שלנו, במקרה זה הוא מונע מאיתנו לראות כי אין לנו כל הוויה אמתית.
אבל, התבוננות עצמית כנה וקפדנית ומצפונית מתחילה להראות לנו כי אנחנו 'אף-אחד' ושום דבר אלא רק בלבול של דברים. מבפנים, איך שזה יהיה שהחזות שלנו יכולה להציע לאחרים, שאנחנו משהו ברור ומוגדר – ואפילו להציע לנו כי אנחנו משהו ברור ומוגדר. אבל, מאחר שקיים בתוכנו 'אני-אמתי', 
אנחנו יכולים לגעת בזה (ב-'אני-האמתי') מתחת לכול מיני תנאים אשר הם יוצאי דופן או בלתי רגילים ומיוחדים מאוד. ואז אנחנו יודעים איך וכמו מה זה שתהיה לנו הוויה אמתית.
כפי ששמעתם, לפעמים מתחת לתנאי לחץ או מתח גדול ומתמשך, בתנאים של סכנה, מחלה, במצבים של עייפות ותשישות גדולה והרבה דברים אחרים, האדם נוגע ב-'אני האמתי' בתוך עצמו.
אז הכול וכל דבר משתנה, הפחד עוזב אותו, החרדה עוזבת אותו וחוסר הנוחות הפנימית עוזב אותו.
מן הרגע בו הוא נגע במטרה שלו, התחושה והרגשת ה-'אני' השלמה שלו עוברת טרנספורמציה.
הוא כבר לא עוד עצמו כפי שהוא היה מודע לעצמו, אלא אדם אחר – אדם חדש לגמרי.
הכול וכול דבר שקרי ולא אמתי, וכול מה שכבר פג תוקף ולא תקף נעלם ומתפוגג.
אבל, אנחנו כפי שאנחנו, חייבים לעבוד ארוכות נגד כל דבר שקרי ולא אמתי ומומצא, כדי להגיע למצב הזה באופן קבוע ופרמננטי. כלומר, נדרש תשלום.
עכשיו, אחד מן התשלומים הראשונים באופן הזה הנו להבין ולתפוש כי אתה לא אחד אלא הרבה. 
זה דורש 'עבודה על ועם עצמך'. 
האם מתוך דוגמא זאת, אתם מתחילים לראות מה המשמעות של תשלום בעבודה ? 


                                               בית אמוול הגדול 14.2.1947 רעיון עבודה
                                                           פרשנות על הרגלים         
העבודה אומרת כי אנחנו צריכים וחייבים לחשוב בדרך חדשה כדי להתחיל לשנות את עצמנו.
העבודה מלמדת כי אחרי גיל מסוים אנחנו לא שום דבר מלבד מאסה של הרגלים נרכשים בתוך כל מרכז 
- הרגלים במרכז השכלי, הרגלים במרכז הרגשי, הרגלים במרכז המיני, הרגלים במרכז התנועה והרגלים במרכז האינסטינקטיבי. כל ההרגלים האלו שומרים אותנו ישנים כי המרכזים שלנו לא יכולים לעבוד וכך אנחנו מעבירים את הקיום שלנו לא כמו שאנחנו רוצים או אוהבים, אלא כפי שההרגלים האלו מכתיבים, ואנחנו תוהים למה החיים שלנו הם לא מה שאנחנו מצפים מהם להיות.
אנחנו אפילו לא תופשים מבפנים כי אלו הם הרגלים. אנחנו 'הננו' ההרגלים האלו, מבלי שאנחנו רואים או יודעים כי זה הנו המקרה. באותו זמן כל אחד וכולם ממש בטוחים כי הם יכולים להשתנות בקלות, אם הם היו רוצים לעשות כך.
צורה זאת של דמיון עוזרת, כמו כל צורות הדמיון האחרות כדי לשמור אותנו ישנים.
עכשיו, אם המרכזים שלנו לא היו מכוסים ועם ציפוי על-ידי ההרגלים האלו, אז אנחנו נשמע את מה שהם אומרים לנו לגביי כל מקרה או אירוע. 
אבל, כפי שאנחנו, המרכזים 'לא' מדברים אלינו.
                                                       פ ר ש נ ו ת
מה שנאמר במקור בקשר להכרח ולנחיצות של ללמוד את המבנה של עצמנו, אנחנו חייבים וצריכים ללמוד משהו לגביי המנגנון המכאני של המכונות שלנו – ובמקרה זה ההרגלים שלנו.
אבל, כמובן אנחנו לא מאמינים כי יש לנו מנגנון מכאני – מנגנון מכונות.
אנשים חושבים בדרך כלל באופן הרגיל כי המרכז השכלי שלהם – מה שהם חושבים בעזרתו,
הנו מלא הרגלים מכאניים, וכי החישות והרגשות אשר שייכות למרכז הרגשי הם גם הרגלים מכאניים של הרגש. ובמילים אחרות, המרכז השכלי והמרכז הרגשי הם לא ערים אלא נמרחים בפיזור יתר או פרישת יתר של פרישה גדולה מדיי על-ידי הרגלים.
הבה ניקח את המרכז השכלי. 
רוב האנשים לא חושבים אלא יש להם דעות שהם שמעו. דעות אלו יכולות להפוך להיות הרגליות – כלומר, 
הרגלים של התודעה – Mind. עכשיו, אם האדם, איש ואישה מתחילים להתעורר מעט ורואים את ההכרח והנחיצות של 'לחשוב' בעצמם, הם ימצאו כי יש להם כל כך הרבה דעות נרכשות שהם השאילו אותן והן מסורות וממלאות את המרכז השכלי שלהם עד כי אין להם לחלוטין שום מושג או רעיון לגביי איך להתחיל לחשוב. וכמובן, למען המטרה והתכלית של הטבע אשר האדם הישן משרת מסביב כל העולם, זה הפוך מן האינטרס של הטבע כי מישהו באמת יהיה אמור ויצטרך 'לחשוב'. 
אני מניח כי אם חיה הייתה מתחילה לחשוב – נגיד סוס – היו מתחילות הרבה בעיות, וזה ממש בנפרד מן הבעיה שהייתה לי תמיד בקשר לסוסים. אבל אם רק תשקלו אם חיות באמת יכלו לחשוב. ואם תקלטו ותתפשו אם כולנו נוכל לחשוב בעצמנו במקום לעקוב ולנהוג על-פי דעות, סלוגנים, דעות קדומות, מסורות, אמרות כנף וביטויים אופייניים, 'סטיקרים', ואפילו הדבר האחרון אשר אנחנו קוראים.

עמוד 1124
למה, אם כולנו יכולנו באמת לחשוב בעצמנו, בצורה טהורה לגמרי, יכולנו לחיות בעולם חדש.
אבל, כפי שאנחנו, אנחנו חושבים מתוך דעות נרכשות, רעיונות שהם בהשאלה, מתוך מה שלימדו אותנו כי זה הנו נכון וצודק וכד', לפי איך שגידלו אותנו, לפי המעמד שלנו, לפי החינוך שלנו, השנאה הפנימית, הקנאות והנקמות. 
עכשיו, כפי שזה נאמר פעם על-ידי גורדייף : 
"אדם כזה לא חושב – זה חושב אבל לא הוא עצמו. ולפיכך, הוא חי והוא מת מבלי שהוא אי-פעם חשב ".   
ובקשר למשהו נוסף זה נאמר פעם על-ידי גורדייף :
" אנחנו חייבים לנסות לעורר את המרכז השכלי קודם כל. כלומר, זה נחוץ והכרחי להתחיל לחשוב בעצמכם. עבודה זאת היא כדי לגרום איש ולאישה 'לחשוב' – ולחשוב בדרך חדשה ממש". 
ובמקרים רבים אמר אדון אוספנסקי בתיאור מדויק : "למה תמיד לשאול אותי, נגיד מה הנו בדיוק ההבדל בין התבוננות-עצמית לזכירה-עצמית ? זה לא בשבילי להסביר את זה. אתם חייבים לראות את זה בעצמכם.
תנסו להתבונן – תנסו לזכור את עצמכם. אתם חייבים להתחיל 'לחשוב בעצמכם'. עבודה זאת היא כדי לגרום לכם לחשוב – לחשוב מה אתם, תחשוב מה אתם רוצים, תחשוב אמנם לכן למה אתם בכלל קיימים.
רק על—ידי זה שתתחילו 'לחשוב' אתם תוכלו לשנות את חייכם. האם אתם רוצים כי החיים יחזרו על עצמם ממש כפי שהם ? אם זה כך אז מעל הכול אפילו אל תנסו לחשוב. רק תמשיכו הלאה עם הדעות שלכם.
אבל אז הכול וכל דבר יחזור על עצמו כפי שזה כבר קרה, ואתם תצטרכו לחזור על החיים שלכם ממש כמו קודם".
עכשיו, זה היה מאוד מעניין בעיניי. כי עד אז אני האמנתי כי כדי לשנות איזה שהוא דבר בתוך עצמך זה יהיה נחוץ והכרחי לוותר על הרגל פיזי כזה או אחר כמו למשל לעשן וכד'.
אף פעם לא הבנתי ולא תפשתי כי בכדי ובמטרה לשנות איזה שהוא דבר בתוך עצמך האחד חייב וצריך להתחיל 'לחשוב' בדרך חדשה.
וכי אלא אם כן יש איזה שהוא שינוי 'בחשיבה' אז שום דבר אחר לא יכול להשתנות ולא תוכלו לשנות בתוך עצמכם.
כלומר, האחד היה צריך להתחיל בפסגה, מלמעלה, ב-טופ, בתודעה – Mind – לפני שאיזה שהוא דבר אחר יכול להשתנות. 
אז הערב אני הולך לנסות להראות לכם מה המשמעות של זה. 
זה רעיון כל כך חשוב בעבודה הזאת, וכמו כן בעובדה גם בכול הלימודים האזוטריים כמו בכתבי הבשורה הנוצרית, הבן אז, כי האחד לא יכול לשנות את עצמו אלא אם כן התודעה –Mind  משתנה.
כל עוד יש לכן את אותן ה 'גישות המנטאליות', דעות קדומות, דעות בכלל וכד', אתם לא יכולים להתחיל להשתנות – תנסו עד כמה שאתם רוצים – ואתם תישארו אותו הדבר, אלא אם כן נקודת המבט השלמה שלכם, דרך המחשבה השלמה שלכם, תשתנה קודם כל, תשתנה ראשונה.
אדון אוספנסקי אמר : "כדי להשתנות, אתם קודם כל חייבים לשנות את הגישות שלכם".
עכשיו, הבה נדבר קודם כל, ראשית, לגביי מה שנאמר לגביי המפתח לשינוי עצמי בהפקה היוצאת מגדר הרגיל של כתבי הבשורה הנוצרית. הבחינו עד כמה כל הרעיון השלם של שינוי עצמי, אבולוציה עצמית פנימית, מתחילה עם מילת קסם אחת. מילה זאת נקראת ביוונית 'מתנויה' – Metanoya, רבים ממכם שמעו אותי מדבר על המילה הזאת בקשר לעבודה, ואני לא חושב כי נאמר מספיק כדי לא לחזור על זה.
המילה המקדימה לכתבי הבשורה הנוצרית ולכול הלימודים האזוטריים הפנימיים שלהם היא המילה הזאת
"מתנויה" ואשר מתורגמת בצורה לא נכונה בתור "חרטה/להתחרט ו/או להכות על חטא", ואשר משמעותה באמת היא "תשנה את התודעה – Mind שלך". 
ובמילים אחרות, המשמעות של זה היא "תחשוב בדרך חדשה".
המילה Meta – משמעותה 'מעבר', המילה Noya – משמעותה – Mind – תודעה, אז המילה 'מתנויה'
משמעותה : "תחשוב מעבר לתודעה שלך".
וזה שווה ושקול ל- מה שהעבודה הזאת אשר היא הנצרות האזוטרית מציינת.

עמוד 1125
כאשר העבודה הזאת מלמדת כי בכדי ובמטרה להשתנות אנחנו חייבים לחשוב בדרך חדשה.
דמותו המשונה המוזרה של יוחנן המטביל העטוי בלבוש עור אשר עליו אמר ישוע כי הפחות בממלכת שמים הנו גדול ממנו – אבל, מן האנשים אשר נולדו מן האישה הוא הנו הגדול ביותר – הדמות המשונה המוזרה הזאת לימדה שני-2 דברים יחד : "תחזרו בתשובה ותתחרטו כי מלכות השמים קרובה ובהישג יד".
ואשר צריך באמת להיות : "תשנו את דרכי החשיבה שלכם".
כן. אבל למה ? "כי מלכות השמים קרובה ובהישג יד". 
ומה זה מציין ? זה מציין את אותו הדבר שהעבודה מלמדת. 
האם אתם יכולים למצוא את המקבילה ? כמובן שאתם יכולים, מה העבודה מלמדת על האדם ?
היא אומרת כי האדם הוא לא אותו דבר. קיימים הרבה סוגים ומדרגות שונות של האדם,
אדם מס' 1, אדם מס' 2 ואדם מס' 3, כלומר, האדם המוטורי-אינסטינקטיבי, האדם הרגשי והאדם השכלי.
העבודה אומרת כי אלו הם אנשים מכאניים אשר אף פעם לא יבינו אחד את השני וכך הם מהמעגל של בלבול הלשונות או בבל.
ואז היא מדברת על קטגוריות גבוהות יותר של האדם – אדם מס' 4 – כלומר, אדם אשר אצלו פועלים ועובדים כל המרכזים כך שהוא לא אדם חד-צדדי, כמו למשל האדם של המרכז המוטורי-התנועתי.
אז העבודה מדברת על המעגל של האנושות המודעת, אדם מס' 5, אדם מס' 6 ואדם מס' 7
ואלו יוצרים את "מלכות השמים".
מתוך דוגמא זאת אתה תראה כי לימוד העבודה לגביי קטגוריות שונות של האדם "גורם לחשוב בדרך חדשה" – כלומר, אם אתם מבינים את הלימוד. ואם יש לכם סובלנות לעקוב אחרי, אתם תראו כי המסר של יוחנן המטביל, המבשר של הלימודים של ישוע, הנו אותו המסר כפי שהעבודה הזאת נותנת, כלומר,
"לחשוב בדרך חדשה", ו, "המעגל של האנושות המודעת קיים" – כלומר מלכות שמים.
עכשיו, בימנו אנשים רוצים לעשות גן-עדן על הארץ. 
האחד חייב להסתכל מסביב ולשקול מה קורה "בשביל שמין האנושי ישתנה, למצב טוב יותר של דברים אז כל אישה או אישה חייבים להתחיל לעבוד על עצמם ולנסות להתעורר מן השינה". 
במילים אלו ציין גורדייף הרבה פעמים את ה "תנאים" ההכרחיים הנחוצים כדי שהדברים יהפכו להיות טובים יותר על הפלנטה הלא חשובה הזאת הנמצאת במקום מאוד נמוך ומרוחק, כי כפי שזה הכול קורה בדיוק בדרך היחידה אשר בה זה יכול לקרות.
זה נראה כאילו בני-האדם 'עושים', אבל רק אדם מודע יכול לעשות.
אז הכול קורה בדרך היחידה אשר בה זה יכול לקרות. ובמקרה זה התיאוריה הדטרמינסטית נכונה וצודקת.
אבל, מאחר והאדם יכול להשתנות ולהפוך להיות אדם מאוזן ואפילו אדם מודע, אז דרך העבודה האינדיבידואלית שלו, דרך השינוי שלו את עצמו, האחרים יכולים להשתנות – ואז הדברים לא יקרו בדרך היחידה אשר בה הם יכולים לקרות. 
אדם אחד על-ידי זה שהוא עובד עם ועל עצמו יכול לשנות אחרים – והאחרים משנים אחרים וכד'.
אבל, אם כל האנשים ישנים, אם אף אחד לא מבין מה לעשות כדי לשנות את 'עצמו', אז כל הדברים ימשיכו הלאה בדרך היחידה בה הם יכולים להמשיך באופן דטרמיניסטי. 
*דטרמינסטי – הכול קבוע וצפוי על פי העבר וכל אירוע מבטא חוק טבע מסוים.
עכשיו, אם נחזור למרכז החשיבה, ולשאלה לגביי לחשוב בדרך חדשה,
כאשר אנחנו שומעים כי יש אנשים 'גבוהים יותר' אנחנו הוגים ומהרהרים וחושבים, וכאשר אנחנו חושבים כי האדם 'נוצר ונברא' ונברא ונוצר בתור ניסוי של אבולוציה-עצמית, אז אנחנו הוגים ומהרהרים וחושבים, כאשר אנחנו שומעים כי החיים על הפלנטה הזאת הם לא האינטרס שלנו אלא אם כן אנחנו מנסים להתעורר אז אנחנו מהרהרים והוגים וחושבים ומשקפים Reflect, וכאשר אנחנו שומעים כי אנחנו אנשים מכאניים ושייכים למעגל של בבל אז אנחנו חושבים ומהרהרים והוגים ומשקפים - Reflect.

עמוד 1126
כאשר אנחנו שומעים כי אלא אם כן אנחנו נשנה את עצמנו אז הכול יישאר אותו הדבר, אז אנחנו משקפים והוגים ומהרהרים. כאשר אנחנו שומעים כי רמת ההוויה שלנו מושכת את חיינו אז אנחנו הוגים ומשקפים ומהרהרים. כאשר אנחנו שומעים כי אם נישאר כמו שאנחנו אז הכול וכל דבר יחזור על עצמו ממש כמו קודם אז אנחנו משקפים ומהרהרים והוגים. 
לדוגמא, האם אתם רוצים לחיות את אותם החיים שוב ושוב ? 
העבודה אומרת כי אם לא תשנו שום דבר בתוך עצמכם אז החיים שלכם יחזרו על עצמם בלי סוף.
כאשר אתם שומעים כי יש לכם איזשהו מגע מנטאלי עם העבודה ואתם מנסים להבין ולפענח בעצמכם לגבי מה היא ומה משמעותה, וכך אתם משנים את מה שנקרא החשיבה הקודמת שלכם, אז אתם יכולים לשנות את המיקום שלכם בטוטאליות של הדברים ואתם משקפים (והוגים ומהרהרים), לשקף – Reflect – משמעותו לכופף ולסובב את החשיבה שלכם בחזרה לעצמכם. תשקלו את החיים שלכם, האם אתם רוצים שהדברים יהיו שונים או האם אתם רוצים את החזרתיות של אותם הדברים ?
הכול חוזר על עצמו – כמו החורף והקיץ. אם תישארו אותו דבר אתם תתנסו באותו דבר ובאותם דברים.
לבטח אתם יכולים לראות את זה מיום ליום. 
אבל, העבודה אומרת כי זה מתייחס גם לחיים שאחרי החיים – כי הכול וכל דבר הנו מעגל והכול שב וחוזר על עצמו. 
עכשיו, כאשר אתם מתחילים לשקף (להרהר ולהגות) בדרך הזאת אז אתם מתחילים גם לחשוב בשביל עצמכם וזאת היא נקודת ההתחלה של שינוי עצמי.
אתם מתחילים להפוך להיות אחראיים (ויכולים להגיב) ל- מה שאתם. אתם מתחילים לראות כי אם לא עשיתם מאמץ כדי לשנות את עצמכם אז הכול ישוב ויחזור על עצמו – יום אחר יום וחיים אחרי חיים.
האם אי פעם ראיתם ילד תעמולה או ילד שטוף מוח ? 
אתם לא יכולים לשנות אותו. יש לו רעיונות מקובעים. אם האחד משקף (מהרהר והוגה) בזה אז האחד מתחיל לחשוב בדרך חדשה – כלומר, האחד מתחיל לחשוב בעצמו.
אלא אם כן אתה עצמך עובד עם ועל עצמך, אז יהיה לך את אותו הדבר שוב ושוב.
האם אתה רוצה את זה ? במקרה שלי אני אגיד : " ל א ".
אז מה יכול ובאפשרותו לעזור לי ? אם אני עדיין שוקל פנימית (עושה חשבונות פנימיים) ואם אני עדיין מוסר את עצמי למצבים נגטיביים מבלי כל מאבק, אם אני מזדהה עם הכול ועם כל דבר, עם כל מחשבה ומצב רוח, אז אני לבטח לא מבין את החיים שלי ואת המשמעות שלהם על כדור הארץ. 
אז אני מוסיף, תשקפו תהרהרו ותהגו על מה שהעבודה הזאת מלמדת, כי רק על-ידי זה שתשקף ותהרהר ותהגה באופן פרטי זה ייכנס לתוך תודעתך – Mind שלך, וישנה את תודעתך – Mind שלך. 
ו- 'זה' – חשיבה זאת בדרך חדשה – פותחת לכול אחד ממכם את האפשרות לשנות את ההוויה שלכם.
אם תשמור ותחזיק את אותן הגישות המנטאליות, את אותן דעות קדומות, את אותן נקודות המבט אשר לא אתגרו אותן ונקודות מבט ללא עוררין, את אותם דעות ורעיונות 'אידאות' מקובעים, אז
" אתם לא תוכלו לשנות כלום בתוך עצמכם ". ה-Mind  התודעה חייבת להשתנות קוד כל.
לפיכך זה נאמר, כי 'מתנויה' היא נקודת ההתחלה. כלומר, שינוי של התודעה – mind חייב לבוא לפני שתוכל להפוך להיות אדם שונה, איש או אישה שונים.
עכשיו, כל הדיבור הזה הוא על המרכז השכלי ועל לשנות אותו, העבודה מלמדת כי אלא אם כן תתחילו 
"לחשוב בדרך חדשה" אז אתה לא יכול כלום, והכול וכל דבר ימשיך ממש כמו קודם.
עבודה זאת נותנת לך באופן אינטלקטואלי את כל המחשבות והרעיונות הנכונים אשר יכולים לחבר אותך למרכזים הגבוהים – כלומר, לעשות אותך מוכן לקבל וניתן לקליטה, מסוגל להבין במהירות ופתוח לרעיונות חדשים של מסדר אמת עתיק ופרמננטי נוסף אחר. 
אבל, אל תחשוב לרגע כי זה הנו הכול. אתה חייב להתחיל לא רק שתהיה לך חשיבה נכונה וידע נכון אלא גם הוויה נכונה. 
מה היא הוויה נכונה ?
הוויה היא שונה מן האמת. 
הוויה היא ממש ככה : Good Will – רצון טוב.  רצון שייך להוויה.   מה היא צדקה ? 
צדקה ביוונית = חסד – אדיבות וטוב לב. 

עמוד 1127
בכתבי הבשורה הנוצרית בספר יוחנן זה נאמר על ישוע : " ואנחנו ראינו אותו מלא חסד ואמת".
הבחינו כי המילה חסד נמצאת במקום הראשון. אם רק תיקחו את אנשי-האמת הפנאטיים שלכם ותשקפו.
                         בית אמוול הגדול 21.2.1948  רעיון-עבודה
                                             פרשנות על זמן
(1) מרכזים עובדים ופועלים במהירויות שונות.
(2) במקרה אחד שאל אוספנסקי את גורדייף : " מה הוא זמן ? " וגורדייף ענה : "זמן הנו נשימה".
                                               פ ר ש נ ו ת
חלק-1 : פרשנות זאת היא על חלק מן הרעיונות לגביי זמן בעבודה. זה מתחיל עם השאלה של מהירות במרכזים השונים. המרכזים באדם לא עובדים ופועלים באותה המהירות. מה אפשר להבין על-ידי המושג : "מהירות של מרכזים ?" קחו את הדוגמא הזאת : אם הייתם 'חושבים' איך לזוז בזמן שאתם רצים במורד המדרגות אז קרוב לוואדי תיפלו.  ל מ ה ? כי החשיבה שלכם תהיה אטית יותר מן התנועה שלכם.
ושוב, אם אתה צריך לחשוב על איך אתה צריך לנהוג את המכונית שלך, אז קרוב לוואדי תהיה לך תאונה.
ל מ ה ? כי כאשר אתם 'יודעים' איך לנהוג את המכונית אז אתם בקושי חושבים איך לנהוג אותה.
מה אז, משתלט ותופס את הפיקוד כאשר אתם רצים במורד המדרגות או נוהגים מכונית ? 
זה מרכז התנועה. התודעה – Mind שלו עובדת. המהירות של המרכז הזה עוקפת את המהירות של החשיבה הרגילה שלנו ועל-ידי זה אני מתכוון למרכז הפורמטורי שלנו אשר הנו חלק אחד
של המרכז השכלי – החלק האטי ביותר. אני לא מדבר לדוגמא על חשיבה רגשית אשר היא הרבה יותר מהירה והיא בהשוואה ל- מה שאנשים קוראים אינטואיציה.
עכשיו, אנחנו מבינים כי אדם איטי מכניס פנימה דברים באטיות ואדם מהיר במהירות.
האדם האיטי מכניס פנימה דבר אחד בזמן אחד, האדם המהיר מכניס פנימה שני-2 דברים יחד, 
השני יכול לראות את הקשר והחיבור בין דברים אשר האדם האיטי יותר לא רואה.
חלק מן האנשים אוהבים להגיד : "דבר אחד בזמן אחד או דבר אחד בכול זמן וזמן" וחושבים כי זה עיקרון טוב ויציב. הם אוהבים לקבל דבר אחד לכדי סיום לפני שהם ממשיכים הלאה לדבר הבא.
כאשר הם פורשים ביגע ומאמץ את הגדודים שלהם באגף הימני הם נדהמים למצוא כי האויב לעומת זאת עורם את הרובים שלו מולם ונגדם כל הזמן. הם לא יכולים לחשוב במושגים של כוח מתנגד או כוח שני אלא אבל רק על-פי המושגים של מה שהם רוצים לעשות.
עכשיו, מה שהנו מהיר יותר אומר ומשמעותו מה שהנו יותר מקיף וכולל. 
אולי לכולנו היו הבזקים של מודעות אחרת אשר בה ראינו הרבה דברים יחד.

עמוד 1128
אנחנו יכולים להיות בטוחים כי זה בגלל העובדה של איזה שהוא חלק של מרכז אשר יש לו היקף ושיעור-מידה גבוה יותר של מהירות ולפיכך הוא רואה את 'הכול ביחד'.
עכשיו, מרכז אשר עובד ופועל כאשר המהירות שלו מאוד גבוהה, אז אנחנו מתנסים בפרדוקס של הכול וכל דבר מתקדם מאוד לאט, וכמו כן גם כאילו הכול מתקדם בהבזק. 
לפעמים החיים שלנו נראים בדרך של הכפילות הזאת ואני אגיד כי הם תמיד עושים את זה.
כאשר, לדוגמא אנחנו בתאונת דרכים אז אנחנו יכולים להפוך להיות מודעים ממרכז התנועה, 
מרכז זה פועל ועובד 30.000 פעמים מהר יותר מאשר החלק הרגיל של המרכז השכלי אשר בו אנחנו משתמשים. אז אנחנו רואים הכול וכל דבר כאילו במהירות איטית. 
ל מ ה ? כי אנחנו מכניסים פנימה הרבה יותר רשמים. 
שיעור-המידה וההיקף של התפישה כאשר אנחנו מודעים לרגע בתוך מרכז התנועה הנו מוגדל בצורה עצומה בשיעור של 1/30.000 כאשר מדברים בצורה אידיאלית, או לפחות משהו דומה, בערך של זה.
אתם יודעים כי כאשר אתם לוקחים סרט קולנוע של תחרות סוסים בקפיצות , ונגיד אתם חושפים רק שש-6 תמונות בשנייה, על המסך הסוסים יתקדמו כמו ברק או באלימות. כי ההיקף או שיעור המידה הנורמאלי הנו נגיד 24. עכשיו אם נגיד תחשפו 40 תמונות לשנייה על המסך אז הסוסים ייראו מתקדמים באיטיות מעבר למקפצות בלי מאמץ ובלי אלימות – ובעובדה אתה תקבל את הרושם כי הם לא עושים כלום, אלא המדיה אשר הם בתוכה עושה את זה, זה כאילו יוצר וואקום או לחץ אשר מושכים אותם למעלה ודוחפים אותם למטה. 
עכשיו, כאשר אנחנו הופכים לרגע להיות מודעים בתוך מרכז או בתוך חלק של מרכז אשר פועל ועובד בהיקף ושיעור-מידה גבוה של מהירות אז אנחנו רואים את הדברים בהילוך איטי, אנחנו לוקחים יותר צילומים לשנייה. זה יכול להיראות זמן אינסופי כאשר המכונית שלנו מכה ופוגעת במכונית אחרת.
ועדיין, זה יכול להיראות כאילו בהבזק. כן, למרכזים הרגילים שלנו כל זה לוקח חצי שנייה.
אבל למרכז אשר פועל על מהירות גבוהה יותר, חצי השנייה הזאת הפכה להיות מורחבת ומתרחבת בצורה עצומה, וכך זה נראה זמן רב לפני שהגיעה התרסקות המכונית. 
התנסות כפולה זאת ב 'זמן' עניינה אותי תמיד.
הבה ניקח עכשיו את המרכז הרגשי. מרכז זה יכול לראות כל כך הרבה דברים ביחד, אם הוא פועל באמת הוא יכול למשוך כל כך הרבה ביחד ולחבר ולקשור את זה לתוך שלם עד כדי כך שזה ייראה כמו קלרוויאנט – Clairvoyance  (תפישה על-חושית), אבל מאחר והמרכז הרגשי שרוי וספוג ברגשות שליליים ורגשות-עצמיים אישיים הוא יכול לבצע את המשימה הראויה שלו באופן נדיר ובדרך כלל רק עושה אותנו חולים.
אם אתה יכול לתפוש כי מהירות גבוהה יותר של פעולה של מרכז משמעותה "זמן מורחב ומתפשט" והמהירות הנמוכה של הפעולה של המרכז משמעותה "זמן מכווץ" זה יכול לעזור לך להבין ולתפוש כי ההתנסות שלנו של 'זמן' היא יחסית למצב שלנו.
לדוגמא, אתה יכול לדמיין קומפוזיציה מוזיקלית נרחבת וגדולה, אשר מכווצת למטה לתזמורת קטנה ועלובה – ואז מתרחבת למלאות של זה, ונשמעות כל האוקטאבות הפנימיות והעידונים של זה.
כך גם החיים שלנו בתוך חלקים קטנים של מרכזים. יש הרבה התנסויות רשומות, אשר הולכות הרחק אחורה בספרות של אנשים אשר מתנסים ב "שינוי של זמן" והתחושה של 'זמן מורחב'.
לדוגמא, הם מאמינים כי הם היו באיזשהו מקום, באיזושהי רמה אחרת של חיים במשך ימים או שנים,
ועדיין, כאשר הם נופלים למטה לתוך היקף ושיעור-המידה של הזמן הרגיל הם מצאו כי זה היה רק למשך כמה שניות. 
כל רגע או שנייה של הזמן שלנו מכיל הרבה סקאלות אחרות של זמן. 
המרכזים הגבוהים באדם פועלים בהיקפים ושיעורי-מידה עצומים בהשוואה למרכז הפורמטורי 
אשר פועל הכי לאט מכול המרכזים וחלקי המרכזים באדם. 

עמוד 1129
כאשר רואים את זה מן המרכזים הגבוהים אז כל חיי האדם, כל החיים השלמים של האחד יכולים להיראות כמו רגע. כן. אבל, עדיין, באופן פרדוקסאלי כל רגע של החיים שלך יכול גם להפוך להיות כל החיים.
בחלומות הזמן משתנה באופן ברור. חלומות הם מהרבה סוגים והם מגיעים ובאים ממרכזים שונים.
חלק מן החלומות הארוכים מתמשכים בזמן השעון רק כמה שניות. אז האחד מתחיל לראות כי זמן פנימי או נפשי שונה מזמן שעון או זמן שמש – או אם נדבר בצורה מסורבלת, זמן פיזי או זמן חיצוני.
פני השטח החיצוניים הנראים של הגופים שלנו הם בזמן הפיזי אשר לא משתנה והם מתקדמים באותו ההיקף ושיעור-המידה בשביל כולם, למרות שאני תוהה האם זה אמנם באמת עושה כך, כי זה נראה כי יש כל כך הרבה 'זמן' ביום אחד וכל כך מעט ביום אחר.
ועדיין, אם איזשהו סוג של זמן לא היה מתקדם באותה דרך לכולם זה היה מוזר.
כמו שאנחנו יכולים להמשיך פתאום או לפתע פתאום להופיע ולהיעלם. אז הגופים שלנו נשארים בתוך זמן אחד. החיים המנטאליים שלנו, מחשבות ותחושות והרגשות, ובקצרה החיים הנפשיים הפנימיים שלנו,
יכולים להתנסות בהרבה היקפים ושיעורי-מידה ומקצבים של זמנים.
עכשיו, כל מרכז הנו תודעה – Mind מסוג מיוחד – ואשר מתייחסת לאספקט אחד של החיים, לכול מרכז יש את המהירויות שלו – ושוב, כל חלק של מרכז הנו תת-תודעה – Mind ויש לו את המהירויות שלו.
אתם שמעתם כי כל מרכז פועל על האנרגיה או על ה 'דלק' שלו עצמו.
חומרי אנרגיה שונים אלו נקראים בעבודה 'מימנים'.
החלק הפורמטורי של המרכז השכלי, אשר בו המודעות שלנו מתגוררת בדרך כלל, פועל על מימן-48,
וזה הנו מרכז איטי מאוד ודלק כבד. 
המרכז הרגשי אמור לפעול על 'דלק' או על אנרגיה של חצי-1/2 דחיסות, כלומר על מימן-24.
אם זה עושה כך אז באופן תיאורטי זה פועל 30.000 שלושים אלף פעם מהר יותר מן המרכז הפורמטורי במידה המלאה המקסימאלית שלו.
אבל שוב, בדרך כלל הוא  פועל על דלק דחוס יותר ואפילו כך אתם יכולים להתבונן במהירות של המרכז הרגשי במצבים נגטיביים, קנאה, חשדנות וכד'.
המרכז המיני אמור לפעול על מימן-12, אבל עושה כך רק לעתים נדירות, בדרך כלל הוא משתמש במימן-48
מרכז התנועה אמור לפעול על מימן-24 ועושה כך רק ברגעי סכנה – או להיפך, הוא כביכול מפסיק לעבוד בשיתוק של פחד. אימון ותרגול יכולים לגרום לו להשתמש במימן הראוי לו – כמו באימון הארוך של להטוטנים – ג'גלרים. 
כאשר התנועות הן יותר מהירות מאשר מה ש, התודעה – Mind יכולה לעקוב.
שני-2 המרכזים הגבוהים פועלים על מימן-12 ומימן-6, ואם היינו מודעים באחד מהם, או בכול אחד מהם, אם אחד מהם היה מאחורי העין אז התנועות של הלהטוטן-ג'גלר היו נראות איטיות בצורה קיצונית כאשר מדברים מזווית אחת.
כמה שהחומר האנרגטי דחוס יותר ככה זה פועל יותר לאט. 
במוחלט- הפסגה של קרן הבריאה – האנרגיה הכי עדינה והטובה ביותר, אשר אפשר לקרוא לה מימן-1,
חודרת ומבינה את הכול באופן סימולטני- בו-זמנית, ומהירות הפעולה של זה היא מעבר להבנה ולתפישה האנושית. מהירות האור, 130.000 מייל בשנייה. (מוזר) הינה בהשוואה תנועה מאוד איטית.
חלק-2 : אדון אוספנסקי שאל : "מה הנו זמן ?" והתשובה אשר ענה גורדייף : "זמן הנו נשימה".
מה יכולה להיות המשמעות האפשרית של זה ? אנחנו באיזשהו הרהור והגות כדי להבין ולתפוש כי דברים חיים לא נושמים באותו היקף ושיעור-מישה, לדוגמא, אנחנו לא יכולים, לדמיין כי אורגניזם קטנטן כמו אמבה, תא קטנטן חי, לוקח לו 3-שלוש שניות לשאוף ולנשום אוויר. עכשיו, הזמן של נשימת האדם זה בערך 3 שניות. הוא נושם ונושף פנימה והחוצה – כלומר המעגל השלם של הנשימה שלו הנו בערך 20 לדקה.

עמוד 1130
בדלקת הריאות, כאשר השאיפה של החמצן נפגעת ונחלשת בגלל החלקים הנגועים של הריאות האדם צריך לנשום יותר במהירות כי נדרש יותר חמצן. ועדיין, יש לו 'זמן ממוצע של נשימה' של שלוש-3 שניות. 
אדון אוספנסקי רשם להצעתו של גורדייף, 'טבלה של זמן' בהתייחס לרעיון של 'זמן הנו נשימה'.
אבל, קודם כל אנחנו חייבים להבין כי כאשר גורדייף אמר : 'זמן הנו נשימה', הוא הראה כי על-ידי 'סוג' של זמן אשר האדם חי בתוכו, הוא מתכוון לגביי היחס שלו לזמן. 
אנחנו ראינו כבר כי הזמן שונה במרכזים השונים. מוחמד ראה כד מים נופל מן השולחן. הוא נכנס לטרנס והיה בגן-עדן במשך זמן רב. כאשר הוא נרדם שוב – כלומר, כאשר הוא התגלה והופיע בזמן הרגיל – המים עדיין לא הגיעו לרצפה. אז הוא היה בסדר שונה של זמן. 
עכשיו, כדור הארץ הנו דבר חי מנקודת העמדה של העבודה והזמן שלו שונה מן הזמן שלנו.
הבינו שוב, כי הזמן שונה לא רק במרכזים השונים, אלא אבל גם במחלקות וסוגים שונים של הוויות.
נגיד, הזמן של תא, שונה מן הזמן שלנו. מנקודת המבט שלנו תא חי במשך זמן קצר מאוד. 
ועדיין, 'בשביל עצמו' הוא חי לאורך הזמן בו אנחנו חיים.
הבה נראה בקצרה איך 'טבלת הזמן' מתעסקת עם הרעיון הקשה הזה.
בטבלה זאת יש לנו קודם כל את הרעיון כי האדם יכול להכניס פנימה רק 'רשמים' אשר נשארים ושורדים במשך זמן מסוים – במקרה זה, בערך בהערכה גסה במשך 1/10.000 של שנייה.
ניצוץ חשמלי, הבזק של אור, נשאר משך 1/10.000 של שנייה, ויכול לעשות רק אפקט או השפעה על העין שלנו – כלומר, על ה'רטינה'- רשתית העין, משהו מהיר הרבה יותיר שום רשמים, זה לא ישפיע על המנגנון המכאני של העין בהיותו מהיר מדיי בשביל זה.
זה אותו דבר עם האוזניים, אשר יכולות להכניס פנימה וויברציות של קול רק עד נקודה מסוימת.
הרעיון הבא הנו : 'זמן הנו נשימה'. 
במקרה של האדם, כפי שנאמר, הנשימה נמשכת בערך 3-שלוש שניות, ועכשיו נכנס פנימה הרעיון המסקרן הנקרא : 'זמן של התעוררות ושינה". 
כל האורגניזמים, גדולים וקטנטנים, יש להם זמן של שינה, וזמן של ערות, והם שונים במינים וסוגים שונים של הוויות. ולבסוף מגיע 'זמן החיים' – אשר במקרה של האדם נלקח בתור בערך 80-שמונים שנים.
הבינו כי מספרים אלו הם הערכות.
עכשיו, אם תבחינו, היחס בין כל דרגה הנו בהערכה גסה של 30.000.
כלומר, 30.000 פעמים 1/10.000 של השנייה – ' הזמן של הקבלה והקליטה המהירה ביותר של רשמים '
באדם הנו 3-שלוש שניות, ואשר זה גם הזמן של הנשימה של האדם. 30.000 פעמים כפול 3-שלוש שניות זה בערכה גסה זמן הערות והשינה שלו, כלומר 24 שעות – או יום ולילה – יממה.
30.000 פעמים יום ולילה או יממה זה בהערכה גסה 80 שנים, כלומר הזמן של חיי האדם.
עכשיו, הלילה אנחנו נמשיך מעט מאוד, ורק נגיד כי העולם אשר מתחת לאדם – העולם של הקוסמוס אשר האדם חי בתוכו – כלומר, החיים האורגאניים – יש לו 'זמן' אחר נוסף ושונה בהשוואה לאדם. 
האדם מורכב מתאים – עשרות אלפים מהם. האדם חי בתוך החיים האורגאניים על כדור הארץ, תא בהשוואה לאדם זה כמו להשוות את האפס – 0 לאינסוף. האדם ביחס לכול החיים האורגאניים החיים על כדור הארץ – חיות, דגים וציפורים, צמחים וחרקים וכד' – זה שוב רק נקודה, וזה כמו היחס בין האפס-0 לאינסוף. מאוחר יותר ייאמר על זה עוד.

 

 

עמוד 1131
הבחינו כי בשביל החיים האורגאניים האדם לא חשוב, וכי לאדם תא יחיד בגופו הוא לא חשוב.
עכשיו, אתה יכול לשאול : "מה הנו הערך של כל זה ? זה רק מסבך את הכול". 
הבעיה שלנו היא כי אנחנו סובלים מתחושה ומהרגשה שגויות של 'אני'. 
עכשיו, עבודה זאת היא כולה לגביי להגיע להרגשה ולתחושה שונות של 'אני'.
דרך אחת לעשות את זה היא להבין ולתפוש באופן כללי, מן ההבנה הפנימית שלך, 
ולא מן האישיות-המזויפת שלך אשר מעמידה פנים כאילו היא צנועה וענווה, כי אנחנו מאוד קטנים בטוטאליות של הדברים. תפישה רגשית זאת מטהרת את המרכז הרגשי.
ל מ ה ?  ובכן, תהרהרו ותהגו ותחשבו ותשקפו בעצמכם. 
העבודה אומרת : "אנחנו חייבים להבין ולתפוש את האפסיות והכלומיות שלנו".
כן, אבל לא בצורה מלאכותית אלא באופן אמתי ובתחושה אמתית. זה רק מנקז ומדלל את המרכז הרגשי מרגשות-עצמיים ופותח אותו לסדר נוסף ואחר של השפעות – כלומר, מרכזים גבוהים יותר – אשר בנויים במלאות ופועלים בתוכנו בהמשכיות – רק אנחנו לא יכולים לשמוע את מה שהם אומרים בהיותנו מה שאנחנו. דיאגרמות קוסמיות גדולות אלו יכולות לעזור לנו להבין ולתפוש את המקור שלנו על כדור הארץ ואת מצב ההוויה שלנו. 
הטבלה של הזמן : 

עמוד 1132
                                 בית אמוול הגדול 28.2.1948 רעיון-עבודה
                                 פרשנות על אני-דמיוני ואישיות-מזויפת
העבודה אומרת כי אם אתה רוצה שהדברים יהיו שונים אז אתה חייב לשנות את עצמך.
האדם הנו בתוך 'אני-דמיוני' ואישיות-מזויפת. כל עוד הוא בתוך הסיטואציה הפנימית הזאת אז הוא לא יכול להתפתח מבפנים וכך הכול וכל דבר יישאר כמו קודם. הוא ימשוך את אותם החיים.
לאדם יש יחס שגוי ולא נכון כלפיי עצמו. הוא גר במרתף של עצמו וכך הוא לא יכול להשיג ולהגיע לחיים הנכונים של עצמו. 
                                                      פ ר ש נ ו ת 
בפגישה אשר הייתה כאן לאחרונה דיברתי על 'אני-דמיוני' ואישיות-מזויפת מתוך נקודת המבט של אלא אם כן סיטואציה פנימית זאת מתחילה להשתנות אז שום דבר לא יכול להשתנות.
זה אומר כי תמיד תמשוך את אותם החיים, את אותם הניסיונות וההתנסויות, את אותן האכזבות, את אותה תחושת תסכול, את אותן השעמום ואת אותו הקיום הפנימי הבלתי מספק.
העבודה אומרת : "תשנה את עצמך והחיים שלך ישתנו, תישאר אותו דבר בתוך עצמך והכול וכל דבר בחיים יישאר אותו הדבר ויחזור על עצמו". 
זה תמיד בעל ערך ומשתלם ושווה לאדם להזכיר לעצמו או לעצמה את הרעיון המרכזי הזה של העבודה.
תישארו אותו הדבר כמו בנוגע ובהתייחס להוויה שלכם, ותוכלו למשוך רק את אותם הדברים אשר משכתם אליכם כבר עד עכשיו. 
הבינו כי אם תישארו אותו הדבר בהווייתכם, בסוג האדם שאתם, אז אין כל אפשרות כי יהיה לכם איזשהו דבר שונה. אם תשנו את הווייתכם חייכם ישתנו. אל תעשו שום דבר כדי לשנות את עצמכם ואז חייכם בצורה בלתי נמנעת יהיו חייבים להישאר אותו הדבר.
נגיד כי איזשהו מאפיין בולט בכם מתרכז בלהיות עצלן ביחס ל- מה שאתם יכולים להיות טובים בו, ואתם לא תעשו מאמץ מלבד את המאמץ הנכון, אם תישארו עצלים אז החיים שלכם יישארו אותו דבר.
נגיד כי אתם קמצנים ומרושעים (לעצמכם או לאחרים, כמו לחשוב בצורה מרושעת או קמצנית על אחרים) 
אז תישארו מרושעים וקמצנים וחייכם יישארו אותו דבר כי אין לכם כל צדקה.
נגיד כי אתה שקרן מוצהר (לעצמך ולאחרים) אז תישאר שקרן וחייך יהיו אותו דבר. אך, אם תתחיל לשנות את עצמך חייך ישתנו מייד. זה אפשרי להבין כי אם האחד נשאר האדם אשר האחד הנו, אז שום דבר לא ישתנה בחיים של האחד. כי אתה לוקח את הכול וכל דבר באותה דרך.
אתה יכול לחשוב על-ידי זה כי אם תלך להיכן שהוא אז אתה תשנה את חייך, אך אחרי איזה זמן הכול וכל דבר יחזור על עצמו כמו קודם. 
אנחנו מסתכלים החוצה בחשבנו כי על-ידי כך שנשנה דברים חיצוניים אנחנו יכולים להתנסות בחיים אחרים. אבל, אם אתה מהרהר והוגה וחושב ומשקף  אז איך זה אפשרי כי זה יהיה כך ?
אתה יכול רק להתנסות בעצמך ועם עצמך. אתה עצמך עם העצלנות ההמשכית שלך, הרשעות והקמצנות המסוימת שלך, ההתרעמות והנטייה לריב ההמשכיות שלך, הווכחנות ההמשכית שלך, השקילה-הפנימית ההמשכית שלך, וההתעסקות במחשבות אשר לא נותנות מנוח והמוטרדות והדאגנות שלך עם העצמי ההרוס והנחרב שלך אשר אתה מעלה ומרומם לרקיע ועד לגן-עדן, והתחושות שלך של רחמים עצמיים וכד'.

עמוד 1133
ואשר בצורה בלתי נמנעת מייצרים מחדש את האופרה המעייפת והמתישה הזאת אשר נקראת אתה עצמך.
היכן ולכול מקום אשר תלך המרחב ובזמן ובחלל.
וכך אתם תתנסו באותם הקשיים והאכזבות מן המזרח והמערב, צפון ודרום, לכול מקום שתלכו.
כי אתה תמיד חווה ומתנסה בעצמך ואתה אף פעם לא רואה כי הגורם מונח בתוך עצמך – בסוג ההוויה שיש לך. בסוג האדם שהנך.
והרשו לי להגיד, כל אדם הנו סובייקט או נושא קשה להתמודדות ממש בנפרד מן החיצוניות המסנוורת. 
עכשיו, עבודה זאת היא לא לגביי החיצוניות המסנוורת אלא לגביי הפנימי אשר הוא בכלל לא מסנוור ומהמם.
עבודה זאת לא מכוונת את תשומת הלב לצד החיצוני של הדברים, אשר נראים דרך החושים החיצוניים, אלא לצד הפנימי, הנראה דרך החושים הפנימיים, והם במספר רב וגדול יותר מן החושים החיצוניים והרבה יותר מעניינים. 
ואז אנחנו מגיעים ל- מה שהעבודה אומרת : "אדם, איש או אישה הם בתוך 'אני-דמיוני' ואישיות-מזויפת. וכול עוד זה המקרה שום דבר לא יכול להשתנות".
בימינו אנו זה כמובן קשה מאוד בעולם המוחצן הזה של האנשים, היכן שכולם חושבים כי הפתרון לדברים נמצא בשינויים 'החיצוניים' ובעקרונות פוליטיים וגילויים מדעיים – זה קשה מאוד, אני אומר, בשביל מישהו שתהיה לו הרזרבה הזאת של כוח אשר עושה את זה אפשרי לאדם, לאישה או לאישה לשמוע אפילו מילה בודדת מ- מה שהעבודה הזאת מלמדת.
אנשים חושבים, כי שינוי יכול להיות רק בחוץ ולא בפנים. ישנו רעש חיצוני המשכי.
וסנסציות והסחות דעת חיצוניות ממשיכות וקורות – לא כל ש- כן, האדם מתחיל לחשוב כי אלא אם כן הוא שומע ורואה את הכול וכל דבר אז הוא לא חי כראוי.
זאת היא הפאזה המוחצנת של החיים, אשר תלויה בחושים החיצוניים שמסופקים מן החושים החיצוניים.
למרות זאת, האחד יכול לקבל רשמים פנימיים, מן המצפון, אם אנחנו רוכשים מצפון אמתי.
כפי שאמרתי, העבודה היא פנימית, והיא לגביי שינוי של עצמך, לא שינוי בנסיבות חיצוניות.
אני שואל אתכם, איך אתם יכולים כי יהיה לכם עולם טוב יותר אם אנשים הם לא טובים יותר ?
אבל, כפי שהאנשים מאבדים כל תחושה של היגיון והבנה ובכלל לא רוצים לחשוב, אנחנו יכולים לצפות כי זה יהיה יותר ויותר קשה למצוא אנשים אשר רוצים לעבוד עם עצמם ועל עצמם.
הכול הופך בצורה בלתי נמנעת ל 'מאסה' – כלומר, אף אחד לא חושב בצורה אינדיבידואלית.
פעם אמר גורדייף : "שום דבר לא יכול לעצור את התנועה הנוכחית של המטוטלת. וזה במהרה יהיה נמלים או דבורים". אבל, גורדייף הוסיף : "עכשיו, מאחר ואנשים נפטרים וזורקים כמויות קטנות של מודעות אשר ניתנות להם אז זה אפשרי לאנשים מסוימים לאסוף את המודעות הזאת שהיא לא רצויה ולא בשימוש ולהתחיל להתעורר". 
בכתובי הבשורה הנוצרית זה נאמר : "לזה אשר יש לו יינתן ולזה אשר אין לו יילקח אפילו זה שיש לו". 
גורדייף אמר כי יש רק כמות מסוימת של כוח של מודעות בכול זמן מסוים : "זה כמו אמבטיה לציפוי זהב, אם אתה טובל יותר מדיי כפיות בתוכה אז כל אחת תקבל רק נקודת זהב וזה יהיה חסר תועלת, הכפיות לא יהיו דבר זה ולא דבר אחר. 
אנשים לא מבינים לדוגמא כי אינטליגנציה, נשקלת ונמדדת כמו כל דבר אחר על הפלנטה הזאת.
להיות אינטליגנטי באמת (וגורדייף הדגיש את זה) זה לא אפשרי בשביל 'כולם'.
הסיבה לכך היא כי אינטליגנציה היא דבר נמדד, כוח. ובעובדה, זה חומר ברור ומוגדר, אשר ממנו יש כמו ברורה ומוגדרת וזמינה בכול תקופה של זמן.

עמוד 1134
אם זה מרוכז אז כתוצאה מכך אתם תקבלו מספר מסוים של אנשים אינטליגנטיים. 
אם תפזרו את זה, אז אף אחד לא יהיה אינטליגנטי ואנחנו אפילו נאבד את  האינטליגנציה האינסטינקטיבית, אשר אנחנו חולקים עם החיות". 
פעם כאשר היית בצרפת שאלתי את גורדייף אם אין יותר מדיי אנשים על כדור הארץ כדי שזה יוכל לתמוך בהם, אבל לא הבנתי את התגובה שלו, מלבד זה כי היא הייתה מבוססת על הרעיון כי כל דבר קורה בדרך היחידה אשר בה זה יכול לקרות, ואף אחד לא יכול 'לעשות' איזשהו דבר.
עכשיו, אתה יכול רק לאסוף כוח-מודע מאלו אשר לא רוצים את זה על-ידי זכירה-עצמית. אם אתם ישנים – כלומר, מזדהים עם כל דבר אשר מתרחש ומתחולל מחוץ לכם בעולם הנראה וכול דבר אשר קורה בתוך עצמכם בעולם הבלתי נראה שלכם – עם כל מחשבה, מצב רוח, רגש וחישה – אז אתם 'ישנים' ולפיכך אתם לא זוכרים את עצמכם. אתם נמצאים בתוך מה שנקרא 'מצב הערות' – המצב השני – אשר הפסיכולוגיה המערבית לוקחת בתור ערות מודעת מלאה – טעות טראגית.
בהיותך ישן אתה מזין את מפעל הכאב הגדול של המכונה העצומה של החיים האורגאניים.
אבל, תיזכרו כי ישנו סולם צדדי אשר מוראה בקרן הבריאה עד הרמה המצוינת בצורה חיצונית על-ידי השמש הממשית אשר היא בהתאמה עם מרכזים גבוהים יותר בתוך הבניין בעל שלוש-3 הקומות של האדם.
על-ידי זה שאתם זוכרים את עצמכם אתם מפרידים וחותכים את עצמכם באותו הרגע מן ההתרוקנות והניקוז של הכוח אשר נלקח ממכם בכול רגע על-ידי הזדהות.
גורדייף אמר : "אם האדם היה מודע כראוי, הוא לא היה משרת את הטבע. האדם נברא ונוצר כדי להתעורר ולהתפתח. אבל, בהדרגה הוא מאבד כל היגיון ותחושה של עצמו ואמנם הוא מאבד כל דבר בעל ערך בשביל עצמו". 
עכשיו, אם אתם בתוך 'אני-דמיוני' ואישיות מזויפת אז אתם תהיו בשימוש בצורה מלאה על-ידי הכוחות אשר פועלים בכדור הארץ ביחס לייצור של מספיק כאב כדי לספק את הדרישות של המיקום שלנו בקרן הבריאה.
כפי שאתם יודעים או אמורים לדעת, החיים האורגאניים – השכבה הרגישה הנרחבת הזאת אשר מכסה את פני השטח של כדור הארץ היא מעביר של כוח אל הלוויין אשר נמצא בסקאלה מתחת לכדור הארץ – הירח.
תזכרו כי הכול וכל דבר גדל. אנחנו לא חיים ביקום גוסס. אלא ביקום אשר גדל.
הענף הקטן שלנו על העץ העצום הוא לא חשוב בטוטאליות של הדברים.
אבל, הכול וכל דבר ביררו אותו לפרטי פרטים בשביל זה נאמר לנו במשך עידנים כיצד להגיע להיות תחת השפעות אחרות ולא לשרת יותר את הטבע – כן – אבל, זה הכרחי ונחוץ לעבוד עם עצמך במטרה לעשות זאת.
זה לא יכול להיעשות בשבילכם על-ידי חקיקה. אם יכולנו תמיד לזכור את עצמנו, אז לא היינו משרתים את מפעל הכאב של הטבע. 
גורדייף אמר : "האדם נולד בתוך מצב של זכירה-עצמית. אך בהיותו נולד בין אנשים ישנים הוא נפל לשינה. עבודה זאת היא כדי להעיר אותנו". 
עכשיו, איך אתה עצמך משרת את מפעל הכאב הזה ? על-ידי כאב ממשי ?  כן.  כמובן.
על-ידי איזשהו סוג אחר של כאב ?  כן. על-ידי כאב  הרבה יותר מעודן מאשר החיות יכולות להציע.
תיקחו את כל הכאב הפסיכולוגי אשר עולה מן ה 'אני-הדמיוני' ומן האישיות-המשויפת והקנאה והשנאה, 
ועל-ידי כל חוסר האושר כי לא מזהים אתכם כראוי. וכי אתם לא מקבלים את מה שאתם חושבים כי מגיע לכם. 

עמוד 1135
על-ידי דיכאון,  וכי אתם לא חושבים כי אתם ההצלחה שאתם אמורים וצריכים להיות ועוד אלף ואחת-1001 צורות נוספות אחרות של כאב פסיכולוגי מעודן. 
כתבי הבשורה הנוצרית מדברים על שלום ושלווה ושקט אשר מעבר לכול הבנה.
האם יש לכם את השלום והשלווה והשקט הפנימיים האלו ?
איך אנחנו יכולים כי יהיה לנו אותם, אם מרכז הכובד שלנו מונח בתוך דמיון, בתוך 'אני-דמיוני' 
ואישיות-מזויפת, אשר שתיהן מורכבות מדמיון ? מישהו מחמיא לך – השמלה שלך נראית טוב – אתם עשיתם רושם מעולה – אתם עשיתם את זה מאוד טוב וכד'. 
זה מספק את ה'אני-הדמיוני' בכול היקף ושיעור-מידה. זה נותן לכם תחושת שלווה ושלום ושקט.
אתם אוהבים את כולם. ועדיין, אני מדמה לעצמי כי זה לא השלווה והשקט אשר מעבר לכול הבנה.
כי זה רק מספק את האישיות-המזויפת שלכם – את ה 'אני-הדמיוני' שלכם – את התמונה שלכם על עצמכם.
חכו רגע. הנה אדם אחר נוסף מגיע ואומר כי השמלה שלכם היא בצבע הלא נכון ובבירור עבר זמנה,
וכי אתם לא במיטבכם ולא נראים כל כך טוב ולא עושים רושם טוב, וראו והביטו, יש רק את השקט והשלווה האלו אשר מגיעים מן האישיות-המזויפת ויהירות וגאווה מסופקים ?  האם אי פעם אפשר לספק את היהירות והגאווה ? כן. טריק מחוכם – הם היהירות והגאווה ביחס למפעל הכאב, האין זאת ?
הסיפוק שלכם נעלם. עכשיו אתם מלאים בתחושות והרגשות נגטיביות. אתם שונאים את כולם.
כלומר, אתם עכשיו עובד מאוד מסופק במפעל הכאב, עובד אשר קיבל כוכב, ואתם מנקזים ומרוקנים כמויות נכבדות של כוח לשנייה, אשר הנו בשימוש לתכליות ומטרות אחרות מאשר הוויה טובה והבריאות שלכם.
ועדיין, ללא ספק, אתה עדיין חושב כי אם היה לך בית אחר או בית נוסף, או בעל אחר או אישה אחרת או מכונית, את אתה באמת תהיה שמח ומאושר.
עכשיו, מה המרפא אשר העבודה מציעה ביחס ל'אני-דמיוני' ? 
העבודה אומרת כי ה 'אני-הדמיוני' חייב ללכת ולהסתלק.
העבודה מציעה כי אם אתה מתחיל להשתמש בחוש הפנימי הראשון אשר ניתן לפתח ונקרא החוש של ההתבוננות העצמית או 'אני-מתבונן' אז תמצאו כי יש לכם 'אניים' רבים ושונים, כולם סותרים, וכי אין לכם אני-אמתי, וכך, ה 'אני-הדמיוני' הזה הוא בכלל לא אתם. 
זה הנו הצעד האמתי הראשון בעבודה – לשבור את הדמיון כי יש לך 'אני' קבוע ואמתי אחד. 
האשליה הזאת אשר העבודה קוראת לה 'אני-דמיוני', ובכדי לעשות זאת זה יכול לקחת שנים – הבחנתי בכמה מקרים אחרי הרבה שנים, כי אכן אמנם האשליה הזאת עדיין שולטת. עם התוצאה כי שום דבר בהוויה לא ממש יכול הרבה להשתנות.
עכשיו, לדעתי ומנקודת מבטי אתם לא יכולים להתחיל לעבוד על 'אישיות-מזויפת' עד שאתם לא מתחילים להחליש את הכוח של הצורה הזאת של הדמיון הנקראת 'אני-דמיוני', כגון : "אדוני, איך אתה מעז לדבר אליי ככה ? האם אדוני לא יודע מי אני ? אני דוקטור ניקול ! " בפעם בה אתה יכול לשאת ולהרחיב את המודעות שלך במידה כזאת אשר בעזרתה תוכל לאבד את ה 'אני' הזה של החשיבות העצמית – לעתים קרובות כל כך בצנעה -  ולראות " עם ראייה פנימית כי הפסאודו אדון – כאילו מאסטר הזה אשר הלכתם אחריו עד עכשיו הוא צורה של דמיון והוא לא קיים וכי אתם יכולים לקחת כל דבר בדרך ממש חדשה ושונה וקלה יותר
על-ידי זה שתזיזו את התחושה וההרגשה של ה 'אני' שלכם ולא תצטרכו להמשיך להיות האידיוט אשר אין כדוגמתו שאתם הייתם והמהווה את הגורם לחוסר האושר שלכם – אם איש או אישה, ואז אתם תוכלו
להתחיל לראות לתוך האישיות-המזויפת אשר באמצעותה חי ה 'אני-הדמיוני' כמו בתוך מבצר.
זה דבר טוב לעשות. אז תתחילו עם מה שהעבודה מלמדת אתכם להתחיל איתו ותתבוננו איך אתם לא אחד אלא הרבה.

עמוד 1136
אתם יכולים לראות את זה בתור עובדה על-ידי התבוננות עצמית כי אתם לא 'אני' אחד אלא הרבה.
הבחינו איך וכיצד כאשר אתם מדברים בטלפון אל אהוביכם כל כך במתיקות, אם אתם לא יכולים לשמוע אותם, אז כמה מהר מתחיל 'אני' אחר לדבר – הבחינו איך אתם לא 'אחד' ואותו דבר כל הזמן – ובקצרה,
הבחינו, כי 'אני-דמיוני' הנו דמיון.
תיפטרו מן האשליה הפסיכולוגית המחוכמת הזאת, ואז אתם תתחילו לראות את האישיות-המזויפת.
זה הנו הצעד הראשון כדי להתעורר ממצב השינה אשר שולט ומושל בעולם.
                                  בית אמוול הגדול 6.3.1948 רעיון-עבודה
                                      פרשנות נוספת על זכירה עצמית
האדם לא מודע כראוי, וכדי להפוך להיות כזה הוא חייב להתחיל על-ידי לזכור את עצמו. 
אבל, קודם כל הוא חייב להתחיל דרך להתבונן בעצמו במשך זמן ארוך ולתפוש ולהבין כי הוא ישן.
                                                    פ ר ש נ ו ת
העבודה מדברת על זכירה-עצמית מתוך כמה זוויות שונות. הראשונה היא כי האדם הנו בעל יכולת וקיבולת של 4-ארבעה מצבים של מודעות אך הוא מכיר רק שני-2 מצבים, מה שנקרא 'מצב הערות' אשר נלקח בתור מודעות מלאה ושינה. ובכול מקרה, שני-2 המצבים האלו נקראים שינה על-ידי העבודה.
ומן הסיבה הזאת העבודה מדברת על האנושות הישנה ועל הרעות של החיים אשר הן בלתי ניתנות לריפוי כל עוד האדם ישן. 
העבודה אומרת כי האדם אמור וצריך להיות באופן נורמאלי במצב השלישי של מודעות אשר לו העבודה קוראת המצב של זכירה-עצמית, ערות-עצמית ומודעות-עצמית, והאדם נולד להיות במצב הזה.
אבל, האדם נפל לשינה דרך היפנוזה..
חלק זה של הלימוד אותו אנחנו לומדים הנו בעל חשיבות כזאת שאנחנו חייבים לחזור על זה לעתים קרובות. וכאשר מתבוננים באנשים אחרים, כאשר מתבוננים על העולם, כאשר אנחנו מתבוננים על עצמנו, אנחנו בהדרגה מבינים ותופשים כי הסיבה למה הדברים הם כפי שהם היא כי האדם הנו בתוך שינה היפנוטית ". 
זה ההסבר האמתי ועיון זה נלמד במשך אלפי שנים.
אבל, ההיפנוזה פועלת ומשחקת על המין האנושי על כדור הארץ והיא כל כך עוצמתית עד כי קשה להבין ולתפוש את זה. כי הפנטו את האדם להאמין כי הוא הנו ער, מודע במלאות, כי יה לו הוויה אמתית, 
רצון אמתי, 'אני' אמתי וכי הוא מכיר ויודע את עצמו ויכול לעשות.
הוא לא יכול לראות כי הוא הנו מכונה וכי כל דבר אשר הוא עושה זאת היא המכונה עושה והוא מייחס ומשייך לעצמו אלף ואחד – 1001 דברים אשר אין ברשותו. 
כפי שאמר פעם גורדייף : " השינה הזאת של האדם אשר עליה אני מדבר היא לא שינה רגילה אלא שינה היפנוטית".

עמוד 1137
עכשיו, הבה נדבר על זכירה-עצמית מזווית אחרת נוספת. השאלה יכולה להישאל : "אם כפי שאמרת, העבודה מלמדת כי מצב המודעות הנורמאלי באדם אמור או צריך להיות זה של זכירה-עצמית,
האם תוכל להביע באיזושהי דרך את ההבדל בין אדם אשר זוכר את עצמו ואדם אשר לא זוכר את עצמו וחי בתוך מה שנקרא 'מצב הערות של מודעות' ? " התשובה שהעבודה נותנת לשאלה הזאת היא :
"כן, את ההבדל ניתן להביע בדרך ברורה מאוד. הפעולה הזאת של זכירה-עצמית יוצרת אנרגיות חדשות אשר לא נוצרות בתוך אדם ישן". 
עכשיו, כדי להתחיל להבין ל- מה התכוונו, זה הכרחי ונחוץ ללמוד על שלושת-3 המזונות של האדם ועל הטרנספורמציות של שלושת-3 המזונות האלו אשר מתרחשות ומתחוללות בתוך המכונה האנושית.
ואתחיל בפרשנות זאת על-ידי זה שאשאל אתכם האם אתם מאמינים כי האדם על-ידי זכירה-עצמית יכול לשמור את עצמו בחיים לזמן יותר ארוך מאדם אחר אשר לא זוכר את עצמו, כזה שאין לו זכירה-עצמית.
נגיד כי הם היו מתנסים באותם הקשיים כמו מזון לא מתאים, חשיבה על דברים מסוימים וכד'. מנקודת המבט של העבודה התשובה היא – כן.   ל מ ה ?  כי האדם אשר יש לו זכירה-עצמית למעשה יותר אנרגיות על-ידי הטרנספורמציה של המזון של רשמים.
העבודה מלמדת כי האדם חי על שלושה-3 מזונות ולא על מזון אחד-1.
המזון הכי חשוב נקרא 'רשמים', השני בחשיבותו הוא 'אוויר' והכי פחות חשוב הוא 'מזון'- מזון רגיל.
בלי רשמים האדם לא יכול לחיות אפילו למשך רגע. בלי אוויר הוא לא יכול לחיות משך דקות. בלי אוכל הוא יכול לחיות חודש או יותר. עכשיו, מזון רגיל  בהיכנסו לגוף,  דרך טרנספורמציות אשר עוקבות אחת אחר השנייה עובר לתוך חומר  יותר ויותר עדין. 
הכול בטבע פועל על-ידי טרנספורמציה. הביצה עוברת טרנספורמציה שלב אחר שלב עד לציפור או לנחש והזרע הופך לעץ.  זה מוזר עד כמה אנשים מסתכלים על המילה הזאת 'טרנספורמציה' בחשדנות, הם לא רואים כי הקיום שלהם עצמם התחולל על-ידי סדרה של טרנספורמציות בתוך הרחם ואשר על זה הם לא יודעים כלום, והעובדה כי הם חיים זה בגלל טרנספורמציות אשר מתחוללות בכול רגע בתוך הגוף שלהם.
הם לוקחים את עצמם בתור מובן מאליו ולא רואים מסתורין בשום מקום.
זאת היא הבעיה. האדם לוקח את הכול וכל דבר בתור מובן מאליו, ולפיכך הוא לא יכול לגדול ולהתפתח.
התחושה שך המופלא והקסום מוחנקת. הפליאה של הקיום שלו עצמו בפשטות לא נכנסת לתוך המודעות המוגבלת שלו. 
הבה נדבר עוד על טרנספורמציה. העשב גדל דרך טרנספורמציה, האש באח אצלך בוערת דרך טרנספורמציה, הזחל אשר הופך לפרפר הנו טרנספורמציה. המחשבות בתודעות שלכם מומרות לדיבור. הכול וכל דבר אשר נראה מבחינה פסיכולוגית ורוחנית, הנו טרנספורמציה. 
כן. הכול וכל דבר הנו טרנספורמציה מלבד האדם במקום אחד. מקום זה הנו היכן שמתקבלים רשמים. אנחנו לא ממירים את מה שהעיניים שלנו רואות ואת מה שהאוזניים שלנו שומעות.
המזון אשר מתקבל בפה מומר קודם כל על-ידי הקיבה. האוויר מומר על-ידי הריאות.
אבל, הרשמים אשר נכנסים למוח 'לא' מומרים. זאת היא הנקודה אשר עליה העבודה שמה כזאת הדגשה.
כאן (בנקודה בה מסומנת כניסת הרשמים) אתה תבחין כי הם לא עוברים הלאה לאיזשהו דבר יותר עדין.
הם נשארים בתור – 48. 

עמוד 1138
העבודה מלמדת כי אם האדם זוכר את עצמו, אז 48 יעברו הלאה לתוך 24 ואל 12.
המקום הזה ניתן השוק המודע הראשון והוא נקרא השוק של זכירה-עצמית.
מתוך מה שנאמר אתם תראו כי שוק זה חייב להוביל ל 'טרנספורמציה'. כפי שמזון רגיל מומר בשבילנו בלי עזרה – אז המזון של הרשמים חייב להיות מומר בדרך דומה. אבל, כפי שאנחנו זה לא מומר.
סטיק בקר נשאר כביכול סטיק בקר. ובכן, אם זה היה המקרה כמו ביחס למזון רגיל אז היינו מתים.
עכשיו, אתם מקבלים את הבעיות בחיים שלכם ואת הסיטואציות חיים שלכם, ואת חידות החיים שלכם בתור 'רשמים'. היבט או אספקט זה של החיים לא נכנס בתור סטיק בקר פיזי, אלא בצורה אחרת, אנחנו נחשפים למזון של סטיק בקר מילולי ממשי מדי פעם ויש לנו את המכשיר שלנו כד לעכל אותו – כלומר,
להמיר את זה. אבל אנחנו לא – והבחנתי כי אנחנו לא יכולים – להכניס פנימה את הרעיונות אשר הם בהתאמה, כי אנחנו חשופים לסיטואציות, לבעיות וכד' מבחינה נפשית ומבחינה רוחנית.
האם אתם יכולים לראות כי הסיטואציה המגיעה לפתע פתאום בתור :
"כמה נורא ואיום איך שאדון X רב עם אשתו" או "איבדתי סטפה-חפיסת כסף באליפות הזהב" וכד'.
והם כולם 'סטייקים של בקר' כביכול כפי שזה, והם נכנסים פנימה דרך רשמים – כלומר, בעיקר דרך העיניים והאוזניים, הפיות האחרים האלו בפנים שלנו אשר נבדלים מן האף ומן הפה ? 
כל חור או נקב וכניסה מכניסים פנימה חומר שונה. וכפי שזה נאמר, יש לנו בשביל האוויר מן האף דבר ממיר הנקרא ריאות, ויש לנו בשביל המזון מן הפה דבר ממיר הנקרא קיבה.
אבל, אם נחזור על זה, אין לנו שום דבר ממיר אשר עושה טרנספורמציה לרשמים – "ואת זה אנחנו צריכים ליצור בעצמנו". 
וזה למה העבודה הזאת נקראת ' פסיכו-טרנספורמציה'.
אנחנו חייבים ללמוד איך להמיר 'רשמים' אשר הינם רשמים פסיכולוגיים, כי אחרת החיים יישארו לא מומרים ולא מעוכלים, ובמקרה זה לא תהיה כל התפתחות פנימית.
תזכרו כי לפי העבודה האדם נעשה ונברא ונוצר בתור אורגניזמים של התפתחות עצמית.
עכשיו, בכדי להמיר את החיים זה הכרחי לקבל את הרשמים בדרך חדשה, וזה נקרא השוק המודע הראשון, אשר ניתן לו השם של זכירה-עצמית.
עכשיו, אדם ישן מזדהה עם כל סיטואציה – כלומר, עם כל הרשמים אשר נכנסים פנימה דרך העיניים והאוזניים.
אם לא היו לו עיניים ואוזניים אז הסיטואציה אשר הוא סובל ממנה כל היום לא הייתה קיימת בשבילו.
אז האם אתם רואים כי החיים הפסיכולוגיים שלכם, הבעיות והדאגות שלכם וכד', הם כולם בגלל הרשמים הנכנסים לעיניים ולאוזניים – הבה אדגיש איך וכיצד אתם 'מגיבים' לרשמים האלו ? 
בפעם בה תתחילו לתפוס את זה ותבינו ל- מה התכוונו, אז תתחילו להיכנס לעבודה הזאת באופן אמתי.
כאשר האדם זוכר את עצמו ברגע קשה וכאשר הוא יכול בקלות להזדהות עם כל דבר, אז הוא מתחיל לתת לעצמו את השוק המודע הראשון.
בתשובה לשאלה : "האם אתה יכול לבטא ולהביע את ההבדל בין אדם ישן לאדם הזוכר את עצמו באיזושהי דרך ?" ההבדל מובע בשתי הדיאגרמות בעמוד הבא : 

עמוד 1140
                                      בית אמוול הגדול  13.3.1948
                                      שקילה פנימית
כאשר אתה מרגיש כי מישהו לא מתנהג אליך בצורה צודקת והוגנת, אתה מרגיש כי לא העריכו אותך על-פי הערך הראוי שלך. לדוגמא, להרגיש עלבון זה להרגיש כי לא העריכו אותך כראוי.
אז לעתים קרובות, כאשר מעליבים אותם אנשים אומרים : "האם אתה יודע מי אני ?" או משהו כגון זה. 
הם מתכוונים כי יש להם הערכה מסוימת לגביי עצמם ואז הם אומרים : "האם אתם יודעים מי אני ?"
וזה מן הכוונה כי אם האדם האחר היה יודע מי הם אז הוא לא היה מעז להתנהג כך.
כמובן כי אם יש לך מעט מאוד או בכלל אין לך תמונה על עצמך בתור היותך בעל ערך, אז לא תהיה כל כך בקלות מתוסכל ומבואס. הערכה גבוהה של עצמך בטבעיות תעשה את זה קל יותר בשבילך להרגיש כי אחרים לא מעריכים אותך על-פי הערך הראוי לך. 
אז אתה תעשה שקילה פנימית (חשבונות פנימיים) יותר בקלות. 
האדם יכול להיות אפילו כל כך מוטרד ומודאג ומועסק עד כדי כך שזה תופש לו את כל תשומת הלב והמחשבה על השאלה האם אחרים מתייחסים אליו בצורה צודקת והוגנת, ואם החשדות לגביי האם אחרים צוחקים ומגחכים עליו ואפשר להגיד כי כל החיים שלו מעורבים בשקילה פנימית.
או שוב, אנשים מסוימים יכולים להעריך את עצמם מעל אנשים אחרים בגלל הסבל שלהם. 
אנשים נדבקים ונצמדים בחוזקה לסבל שלהם עצמם ומגיעים להתייחס לעצמם בתור ראויים ובעלי ערך והערכה מיוחדת כי היו להם כל מיני סוגי של קשיים ואומללות וסבל ומסכנות. הם נעלבים ונפגעים אם אדם אחר מתחיל לדבר על הסבל שלו עצמו. הם מרגישים כי האדם האחר לא מספיק מחשיב אותם ושוקל אותם והוא אנוכי. זה קשה להם להבין ולתפוש כי לאנשים אחרים גם יש סבל. וכמו כן הם לא מבינים ותופשים כי לראות אנוכיות באחרים זה לראות את השיקוף של האנוכיות שלך עצמך.
כי ככול שיש לך יותר דרישות אשר אתה דורש מאחרים, ככה האחרים ייראו לך יותר אנוכיים.
מה הנו זה אשר גורם לנו להתחיל לשקול פנימית ? הבה נשאל את השאלה : " באיזו נקודה, או היכן אתה מתחיל לעשות חשבונות ? " אתה מתחיל כאשר אתה חש ומרגיש כי אתה לא מוערך בצורה נכונה, 
כאשר אתה חש ומרגיש כי אתה מוערך פחות מדיי. כאשר ממעיטים בערכך. 
המלצר לא מגיע כאשר אתה קורא לו. העוזר בחנות משרת מישהו אחר לפניך. אולי אנשים לא מספיק מסתכלים עליך ברחוב, או הבה נגיד כי זה לא מספיק תשומת לב באופן כללי. . או אדם כלשהו נראה מתעלם ממך בהתמדה. או אולי שמעת מה מישהו אמר עליך : וזה בקרוב תמיד לא נעים. יש 1001- אלף ואחת דוגמאות אפשריות פחות או יותר רציניות. 
מקרים קטנים אלו מבאסים ומתסכלים אותנו בקלות – המלצר והעוזר בחנות.
אלו יוצרים חשבונות קצרים אשר יכולים בסופו של דבר להפוך להיות הרגל. 
אבל, יש לנו כל מיני סוגים של חשבונות ישנים ועתיקים נגד אחרים, חלק מהם מאוחסנים בעבר לרוע המזל שלנו. הם כולם מתחילים עם השאלה המסתורית הזאת של ה "ההערכה העצמית שלך עצמך". 
אם עם קצת או עם איזושהי הערכה עצמית יכול לטעון ולקרוא בצדק : "מה הדבר הזה בתוכי אשר נעלב  ונפגע ברגע הזה ואשר כבר התחיל לעשות חשבונות ?" תסתכלו, אני יכול להתבונן בזה בעבודה בתוכי אוסף חומרים ומתחיל לזכור ולהיזכר בדברים לא נעימים ולמצוא מילים ומשפטים כדי להשתמש נגד האדם האחר כך שאגרום לו להרגיש כי גם אני ממעיט בערכו.

עמוד 1141
ובעובדה לגרום לו להבין ולתפוש כי הוא בעצמו רפש וטינופת. 
האם זאת היא תמונה של עצמי ? האם זה 'אני-דמיוני' ? האם זאת היא אישיות-מזויפת ? או מה זה הוא אשר בתחתית של כל זה ? התשובה היא כי מה שבתחתית של כל זה הנו : "היכן אתה מזדהה עם עצמך".
כל הצורות של שקילה-פנימית, ואשר בהן לעשות חשבונות נגד אדם אחר זאת היא צורה אחת אשר שייכת להזדהות. והעבודה אומרת כי אנחנו חייבים ללמוד הזדהות עד למטה לשורשים שלה עצמם.
האדם נפגע ונעלב רק היכן שהוא מזדהה עם עצמו. 
העבודה אומרת תמיד כי הלימוד של ההזדהות חייב להתחיל עם הלימוד של היכן אתה "מזדהה עם עצמך".
זה כאן היכן שאתה יכול להפוך להיות הפוך ומבואס ומתוסכל ופגוע ונעלב וכד'.
להיות מזדהה עם עצמך מגיע ראשון. להיות הפוך ומבואס ופגוע ונעלב מגיע שנית.
לעשות חשבונות פנימיים מגיע שלישי. 
                                  בית אמוול הגדול 27.3.1948 חג הפסחא 
                    רעיון עבודה – רשימות על תשומת לב חיצונית ופנימית
לאדם יש יותר חושים פנימיים מאשר חושים חיצוניים. המטרה של העבודה זה לפתח את החושים הפנימיים. 
זה בתורו מפתח את התפישה של החושים החיצוניים.
                                                             פ ר ש נ ו ת
בהתייחס לחושים החיצוניים, אנחנו מבחינים רק בשבב קטנטן מתוך מה שאנחנו רואים.  'להתבונן' ב- מה שאנחנו רואים זה שונה מ- לראות. אתה רואה נגיד בית, 1001 – אלף ואחת פעמים, הם יש לך מושג כמה חלונות יש לו ? אתם רואים את הרחוב בו אתם גרים כל יום, האם התבוננתם בבתים שיש בו, בחנויות, בצורות שלהם ובקווי המתאר החיצוניים, בצבעים וכד' ? כמה מדרגות מובילות לדירה שלך ?
מה הצבע של הזה ושל ההוא ?עכשיו, ציור מלמד אותך להתבונן ב- מה שאתה רואה, זה להכניס פנימה רשמים חדשים. להכניס פנימה יותר רשמים זה להגדיל מודעות.
העבודה אומרת : "אנחנו עדיין לא מודעים כראוי, למרות שאנחנו מייחסים לעצמנו מודעות מלאה".
עכשיו, אם אתם תפסיקו להכניס פנימה רשמים חדשים אז לא תוכלו ללמוד איזשהו דבר חדש.
אתם מסרבים לסגל את עצמכם. בכדי ובמטרה של איזשהו דבר חדש העבודה אומרת כי זה הנו הכרחי ונחוץ עד לסוף החיים להכניס פנימה רשמים חדשים. 
לקרוא ספר לגביי משהו אשר עליו אתם לא יודעים כלום, זה להכניס פנימה רשמים חדשים.
זה נותן לך רשמים חדשים וכך גם כוח חדש. אם אתה מסרב אז אתה לא מאוד אינטליגנטי. 
העבודה אומרת כי הסימן הראשון של אינטליגנציה הנו הכוח של ההסתגלות. 
כאשר אנשים מסרבים להסתגל לנסיבות חדשות אז הם מתחילים למות. הם כבר לא מכניסים פנימה רשמים חדשים ואז המזון של הרשמים לא מספק והם הופכים להיות מתים.

עמוד 1142
גורדייף אמר : "אם באמת הייתם יודעים, את מספר האנשים המתים אשר הולכים ברחובות זה הנו מדהים".
כן. האחד יכול להחיל להאמין לזה אם האחד מתחיל לדעת משהו לגביי עצמו.
אם אתה תופש ומבין כי תמיד אתה אומר את אותם הדברים, תמיד לוקח על עצמך את אותן הגישות,
תמיד עושה את אותם הדברים, תמיד יש לך את אותן הדעות ואת אותן דעות קדומות, אז אתה תראה כי באמת אתה אדם מת. אתה מת מבחינה פסיכולוגית הרבה לפני שאתה מת מבחינה פיזית.
וזה בלתי רגיל איך אנשים אשר מתים מבחינה פסיכולוגית, לעתים קרובות נראה כי הם חיים זמן ארוך.
אבל, ההבנה והתפישה כי אתה איש מת או אישה מתה, היא אפשרית לך בתוך הכוח והאור של העבודה, דרך התבוננות עצמית. להתבונן בעצמך זה שונה מאשר להתבונן באוטובוס או בעץ.
בכדי להתבונן באוטובוס או עץ נחוצה והכרחית תשומת לב חיצונית. 
בפשטות לראות אוטובוס או עץ זה לא דורש כלום, או נדרשת לכך אפס תשומת לב.
להתבונן בהם – בצבע, בצורה וכן הלאה, זה דורש תשומת לב מכוונת. 
אתה רואה מאות אוטובוסים ועצים כל יום, אבל לא מתבונן בהם. כל זה הנו תמונה מעורפלת ומבולבלת.
ובאותה דרך, החיים הפנימיים שלך הם תמונה מעורפלת ומבולבלת. אתה לא מתבונן בזה. אבל, אתה ער לזה באופן כללי כפי שאתה כלפיי אוטובוסים ועצים. 
אם לא היינו באיזושהי דרגה ערים לחיים הפנימיים שלנו אז לא היינו יכולים למקד עליהם תשומת לב פנימית יותר מאשר אם היינו באיזושהי דרגה ערים לעולם החיצוני אז לא היינו יכולים למקד על זה תשומת לב.
הבינו אז, כי ניתנת לנו נקודת התחלה בכול צעד – חיצוני ופנימי.
אחרת לא היינו יכולים להתחיל להגדיל מודעות ביחס לאובייקטים חיצוניים או אובייקטים פנימיים.
ההתפתחות של האיבר הפנימי הזה של תפישה אשר נקרא ה'אני של ההתבוננות העצמית' מוביל להתפתחות של חושים פנימיים אחרים אשר מובילים אותנו לבסוף לרגישות גדלה במרכזים הגבוהים והמסרים ההמשכיים שלהם אלינו.
במקרה זה, אנחנו כבר לא נשלטים יותר, כביכול, רק על-ידי 'החיים החיצוניים' כפי שהם מתגלים בעזרת חמשת החושים שלנו, ולפיכך יש לנו מקור של מוטיב ומניע שונה מן הסצנות המשתנות של המאורעות בתוך החיים החיצוניים.
זה הקלידוסקופ של החיים עם התנדנדות המטוטלת שלו, עם העליות והמורדות שלו, התנועות והתזוזות ההמשכיות שלו, ואשר הוא כבר לא עוד המניע ומוטיב-הכוח היחיד שלנו.
אז אנחנו מתחילים להבין ולתפוש מה זה הנו שזה פועל עליך מבפנים במקום רק מבחוץ. 
אנחנו מקבלים רשמים משני – 2 הצדדים – רשמים חיצוניים ורשמים פנימיים.
האישיות-המזויפת מופנית רק כלפיי חוץ. 
כדי להתחיל 'לשמוע' באופן של העבודה אנחנו חייבים בהדרגה לעשות אותה (את האישיות-המזויפת) פסיבית. 
אז אנחנו מתחילים 'לשמוע' מבפנים. אם לא היה שום דבר לשמוע מבפנים אז העבודה הזאת לא הייתה קיימת. האזוטריות לא הייתה קיימת. דת לא הייתה קיימת. וכל התפתחות פנימית הייתה ותהיה רק חלום בטל ועקר ושטויות מוחלטות.
למרות זאת, העבודה אומרת, כי זה לא רק שיש לנו חלקים טובים יותר או גבוהים יותר של מרכזים רגילים, אלא אבל, יש לנו שני- 2 מרכזים מפותחים במלאות אשר עובדים ופועלים אצלנו תמיד ונקראים המרכזים הגבוהים, ואשר אותם אנחנו לא יכולים 'לשמוע'. 
בהקשר הזה, הריפוי של ה 'חרשים' בברית החדשה, משמעותו החרשות הפסיכולוגית הזאת.
האדם אשר הנו רק בלבד של החושים החיצוניים הנו 'חרש' בדרך הזאת. 
כל מה שהעבודה מלמדת מבחינה מעשית מיועד למטרה ברורה ומוגדרת. זה לא מיועד כדי לעשות אותנו טובים – מה שלא תהיה המשמעות של זה – וכפי שזה נאמר לעתים קרובות "טובים ב- מה ?".


      

עמוד 1143
אבל, כדי להפוך משהו לפסיבי צריך מאסה מפרידה של חומר מלאכותי (אשר ממנו השכבה הראשונה שייכת לאישיות-המזויפת) כדי שנוכל להתחיל 'לשמוע', כי זה יהיה ממש חסר תועלת לנסות להגיע להיות במגע עם המרכזים הגבוהים כפי שאנחנו. 
חייבים לנקות משם כמות עצומה של לכלוך כמו במיתולוגיה של הרקולס והאורוות האגאיות. 
המקור העיקרי של הזוהמה הרפש והלכלוך זה לייחס ולשייך לעצמנו את מה שלא ברשותנו – 
- כגון – 'אני-אמתי', מודעות, רצון, כוח לעשות וכד'. 
כלומר המקור העיקרי של רפש וזוהמה ולכלוך זה לשקר לעצמנו, וזה שייך לאישיות-המזויפת.
מאחר ואנחנו בכזה מצב בפנים, זה נחוץ והכרחי 'להתבונן בעצמנו'.
ברשותנו 'אני' של התבוננות עצמית אשר מופנה ומסובב כלפיי פנים לתוך העולם של עצמנו ולא החוצה כלפיי העולם החיצוני אשר הנו זר לנו. 
האם לא חשתם אי-פעם עד כמה זר ומוזר העולם החיצוני – העננים האלו, החיפושיות האלו, העצים האלו, ההרים האלוף רעידות האדמה האלו, האוקיינוסים-הימים המונוטוניים העצומים האלו, הג'ירפות האלו, הזבובים האלו, המדבריות האלו, צלחות האוכל האלו, השמש הזאת והירח הזה, הגלקסיות האלו 
וכל השאר ? האם זה הרמוני ועקבי ומתאים בשבילך ? אתה מוצא בהתבוננות עצמית ובהתפתחות של החושים הפנימיים, עולם אחר נוסף אשר אליו אתה שייך באמת אם אתה מתחיל לגעת ברשמים מן המרכזים הגבוהים.
אני יכול להבטיח לכם, כי אתם תמצאו את העולם הפנימי האפשרי הזה הרבה יותר מתאים והרמוני ועקבי.
כי זה דרך שני-2 הטראנסמיטורים-המעבירים האלו, המרכז השכלי הגבוה והמרכז הרגשי הגבוה, שהמעגל המודע של האנושות מדבר אליכם.
עכשיו, הבה אדבר על הרעיון של התבוננות עצמית בצורה מלאה יותר.
זאת היא לא בפשטות מטרה בפני עצמה : אלו הם אמצעים ולא מטרה. אמצעים עבור מה ?
רק עכשיו אמרתי כי תשומת לב חיצונית מגדילה את המודעות שלנו לגביי אובייקטים חיצונים וכי תשומת לב פנימית מגדילה את תשומת הלב שלנו לגביי אובייקטים פנימיים. 
מה הוא אובייקט פנימי ?  מחשבה היא אובייקט פנימי. תחושה והרגשה הם אובייקטים פנימיים. 
אם אתה מתבונן במחשבה או בהרגשה – הם ממש שונות ונובעות ממרכזים שונים – ואתה תבין כי זה 'משהו' בתוכך אבל זה לא 'אתה'. 
כאשר אתה לא מתבונן בחיים הפנימיים שלך אז הם מתמזגים איתך ואתה מתמזג איתם והכול נמצא בחשיכה. בחשיכה הזאת, האחד מאוד הופך לקרבן והוא מותקף ומתנפלים עליו. 
לפיכך, זה דבר טוב להכניס פנימה קרן אור.  זאת היא התבוננות עצמית. 
אנחנו הופכים להיות יותר ויותר מודעים ל- מה שזה לא 'אנחנו'. 
כי אם אתה לוקח את המחשבות וההרגשות שלך בתור עצמך – כלומר, בתור 'אני' – ואם אתה קורא להם 'אני' – אז מבפנים ובתוכך אתה בחשיכה ובלבול הגדולים ביותר. 
זה מסע ארוך להיפטר מ- מה שזה לא 'אנחנו' – מה שזה לא 'אני'.
קודם כל, בהתחלה,  אתה מוצא את זה קשה להגיד לכול המחשבות בקירוב, ולכול התחושות והסנסציות
- חישות : "זה לא אני". להיפך, אתה תגיד : "אבל, זה אני".   אז, לא.  זה לא.
והעובדה כי אתה יכול להתבונן בזה מוכיחה את זה. 
אבל, המסע הזה מוביל קרוב יותר ויותר ל 'אני-אמתי' ואשר בו אתה לא יכול להתבונן.
זאת היא המטרה אשר בשבילה התבוננות עצמית היא האמצעים.
הבן אז כי התפתחות של החושים הפנימיים, אשר נקראים התבוננות עצמית, זה לא מטרה בפני עצמה אלא 'אמצעים' למטרה – כלומר, להיפרד מ- מה שזה "לא אני".

עמוד 1144
נסה להבין ולתפוש מתי אתה נגטיבי. 'זה לא אני' אבל, אם אתה שם את ההרגשה של 'אני' לתוך מצב נגטיבי אז,
1) אתה לוקח את 'אני' בתור המצב הנגטיבי ואתה פועל ומדבר ממנו – כלומר, אתה מזה את עצמך עם זה.
2) אז יש לזה כוח עליך. כי כל דבר אשר איתו אתה מזדהה, חיצוני או פנימי, יש לו כוח עליך והוא גורם לך לשרת אותו. 
האדם לא נוצר ונברא כדי להיות עבד. אבל, בגלל ההפנוט העוצמתי הקבוע של החיים, הוא נופל לשינה ואז הוא עבד לכול דבר אשר איתו הוא מזדהה.
בדרך הזאת, על-ידי הטריק הנבון הזה, האנושות – המין-האנושי נשמר היכן שהוא הנו ואינסוף סבל וכאב ממש חסרי תועלת מיוצרים. זה מה שהעבודה מלמדת.
עכשיו, עם מה ש, אתה יכול להתבונן איתו מבפנים, איתו אתה יכול להפסיק להזדהות ולהיות מזוהה וזה מביא חופש פנימי. אז אתה יכול בערב או בלילה לפני השינה ללכת דרך כל היום ודרך כל ההשפעה המכאנית שלו עליך על-ידי התבוננות, שניהם באותו הזמן על-ידי רטרוספקציה – מבט לאחור, אתה נפרד מכול ההשפעות האלו. זאת היא מתנה נפלאה. ואם אתה משתמש ומפעיל אותה אז התוצאות הן נפלאות. אבל, אתה חייב לשמור את עצמך ער במטרה לעשות את זה. בפעם בה אתה יודע ואז אתה מבין את הסוד הזה ויש לך משהו אשר ניתן להשוואה עם פנינה כזאת כפי שמדברים עליה בכתבי הבשורה הנוצרית.
                                         בית אמוול הגדול (3.4.1948)
                             התפישה של אנרגיה בעבודה
העבודה אומרת כי כל פעולה נפשית לוקחת אנרגיה. כל מרכז משתמש באנרגיה שלו עצמו. לכול מרכז יש שני-2 מצברים קטנים אשר מחוברים אליו. אם אלו הופכים להיות מרוקנים ומותשים, הם מאבדים את האנרגיה ומפסיקים לעבוד ואז למרכזים אין עוד כל אנרגיה נוספת. 
אם המרכזים שלך מאבדים אנרגיה ומותשים ומפסיקים לעבוד אז אתה לא יכול ליהנות משום דבר.
גורדייף אמר : "אתם חייבים להבין, מאפיין אחד של הארגון של המכונה האנושית, משוחק בו תפקיד חשוב מאוד על-ידי סוג מסוים של מצבר, יש שני-2 מצברים קטנים ליד כל מרכז אשר מתמלאים עם החומר המסוים אשר נחוץ והכרחי לעבודתו של המרכז הנתון. ובתוספת, יש בתוך האורגניזם מצבר גדול אשר מזין את הקטנים. המצברים הקטנים מחוברים יחד, ובנוסף, כל אחד מהם מחובר למרכז אשר לידו, כלומר למרכז הבא אשר לידו הוא נמצא וכמו כן גם למצבר הגדול. 
המצברים פועלים ועובדים בדרך הבאה : הבה נניח כי האדם עובד או קורא ספר קשה ומנסה להבין אותו, ובמקרה זה מסתובבים במכשיר בתוך הראש שלו כמה גלילים במרכז החשיבה. או הבה נגיד כי הוא עולה במעלה הגבעה ומתעייף, במקרה זה הגלילים מסתובבים במרכז התנועה, במקרה הראשון זה המרכז השכלי ובמקרה השני זה מרכז התנועה אשר מושכים את האנרגיה ההכרחית והנחוצה בשביל העבודה שלהם מאחד מן המצברים הקטנים. 
כאשר המצבר הנו קרוב להיות ריק אז האדם חש עייף והוא היה רוצה להפסיק ולעצור, לשבת אם הוא הולך, או לחשוב על משהו אחר עם הוא פותר בעיה קשה

עמוד 1145
אבל, באופן די לא צפוי הוא חש ומרגיש זרימה ושטף של כוח והוא מסוגל שוב פעם להמשיך לעבוד או ללכת. 
זה אומר כי המרכז התחבר למצבר השני והוא לוקח את האנרגיה ממנו, ובינתיים המצבר הראשון מתמלא באנרגיה מן המצבר הגדול. והעבודה של המרכזים ממשיכה הלאה. והאדם ממשיך ללכת או לעבוד.
לפעמים נחוצה מנוחה קטנה כדי להבטיח את החיבור הזה, לפעמים זה שוק ולפעמים מאמץ.
בכול מקרה העבודה ממשיכה הלאה. אחרי איזה זמן מסוים מלאי האנרגיה במצבר השני גם מותש ונגמר, ואז שוב, האדם חש עייף. ושוב, מנוחה קצרה או שוק חיצוני, או סיגריה או מאמץ, והוא מחובר למצבר הראשון. אבל, זה יכול לקרות בקלות כי המרכז משך את האנרגיה מן המצבר השני כל כך במהירות עד כי למצבר הראשון לא היה את הזמן למלא את עצמו מחדש מן המצבר הגדול והוא לקח רק חצי מן האנרגיה אשר הוא יכול להחזיר ולפיכך הוא רק חצי מלא.
אחרי שהוא מתחבר מחדש למצבר הראשון המרכז מתחיל שוב למשוך ממנו אנרגיה, בזמן שהמצבר השני מתחבר ומושך אנרגיה מן המצבר הגדול. 
אבל, בזמן הזה, הפעם המצבר הראשון רק חצי מלא, המרכז מסיים במהירות ומתיש את האנרגיה שלו,
ובינתיים, המצבר השני מצליח להיות רק רבע מלא, המרכז נהיה מחובר אליו, ובמהרה הוא מסיים ומתיש את כל האנרגיה שלו, ושוב פעם נוספת למצבר הראשון וכך הלאה.
אחרי זמן מסוים האורגניזם מובל למצב כזה בו אף אחד מן המרכזים אין לו אפילו טיפת אנרגיה נותרת.
עכשיו, האדם חש באמת מאוד עייף והוא כמעט נופל לשינה, או אחרת, האורגניזם של נהיה מושפע ונגוע או אפילו חולה, יכולים להתחיל לו כאבי ראש, או דפיקות לב ורעידות או שהוא חש חולה.
אז, לפתע פתאום שוב מנוחה קצרה או שוק חיצוני או מאמץ אשר מביאים בחזרה פנימה זרימה חדשה של אנרגיה והאדם מסוגל שוב פעם לחשוב וללכת או לעבוד. זה אומר כי המרכז מתחבר היישר אל המצבר הגדול. 
המצבר הגדול מכיל כמות עצומה של אנרגיה וכאשר הוא מחובר למצבר הגדול האדם ממש מסוגל לבצע ניסים, אבל כמובן אם הגלילים ממשיכים להסתובב כאשר האנרגיה נעשית מן 'האוויר המזון והרשמים' ממשיכה להישפך החוצה מן המצבר הגדול מהר יותר מ- מה שזה נשפך פנימה, אז מגיע הרגע כאשר המצבר הגדול מרוקן ומנוקז מכול האנרגיה והאורגניזם מת ".

עמוד 1146
                                                  פ ר ש נ ו ת
הנקודה אותה אני רוצה להדגיש בפרשנות זאת היא כי כל פעולה-נפשית משתמשת באנרגיה, כאשר מתמודדים עם העולם החיצוני של המאורעות דרך חמשת – 5 החושים, אז כל תגובה ל- מה שרואים, שומעים ונוגעים, מריחים וטועמים, לוקחת אנרגיה.
אנרגיה ספציפית זאת מותשת במהרה ונסחטת ומתמצה ומתכלה.
אם אתה מריח וממשיך ומריח עוד ועוד אז אתה כבר לא יכול להריח יותר.    ל מ ה ?
כי הרחת הורד מכלה אנרגיה נפשית ספציפית, אם אתה רוצה ליהנות ממסיבות, אחרי איזה זמן אתה כבר לא יכול יותר לשאת אותן.   ל מ ה ?   כי האנרגיות הספציפיות כדי ליהנות ממסיבות מתכלות ומותשות.
לפני זמן רב, כלומר, בשבילי זה כמו אתמול – הוצאת שנתיים שלמות על אימון של חתירה בשייט.
אז שמעתי את המומחים בעלי הסמכה השריריים העצומים החכמים שלי מדברים על איך וכיצד צריך לאמן את השייטים בסירות של קיימברידג'. הרעיון היה להוציא את כולם לחתירה כל יום עד שהם יהיו מותשים – כלומר, את האנרגיות הספציפיות של המרכזים הדרושים לחתירה הם יתישו ויכלו כל יום. ומאוחר יותר אפילו בזמן שלי הובאה דוקטרינה – כלומר, להניח את האנרגיות המסוימות האלו ולהכניס פנימה דברים אחרים, 
כלומר אינטרסים אחרים – ואז שוב פעם, פעם נוספת להוריד למשימה אשר בידנו. הבעיה הייתה שהבנתי כי הצוות נהיה חסר התלהבות וכבר לא מסוגל יותר לבצע את זה היטב כי הם עשו את זה יותר מדי.
עכשיו, מה היא המשמעות של : "חסר התלהבות ולעשות משהו יותר עד אשר זה יתיש אותך ותהיה מותש ואף תהיה 'עבש' מן הלימוד של העבודה – המשמעות של זה היא כי מצברים מסוימים אשר מחוברים למרכזים או לחלקים של מרכזים מתכלים ומותשים. 
כן. אבל זה אפשרי להשתמש במרכזים אחרים אשר הינם טריים.
כל דבר שאתם עושים, באם אתם חותרים, חושבים או נהנים ממסיבות, אתם משתמשים באנרגיה-נפשית.
האם זה מאוד קשה להבנה ?  זה קשה כל עוד אתה לא רואה כי המעגל והקשר שלך עם עולם המאורעות החיצוניים הנו נפשי.
אתם חושבים על משהו שאתם רואים זה הנו נפשי.
כן. אבל הראייה של הדבר היא נפשית – כלומר היא משתמשת באיזושהי אנרגיה-נפשית.
אהבה היא נפשית – היא משתמשת ומעסיקה אנרגיה השייכת למרכז הרגשי. 

bottom of page